Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een rib-eye steak op de bakplaat koken

Zuivelproteïnen

 1. Rib-eye is een primo-biefstuk, net zo gewaardeerd in huiskeukens en luxe steakhouses. Gesneden uit het zachte gebied tussen de klauwplaat en de korte lendenen, is het riboogje vlezig en rijk van smaak, met net genoeg wit marmer voor sappige, heerlijke watertanden. Rib-eye is geen budgetvlees, maar het is elke cent waard. De bakplaat is een ideaal kookoppervlak voor rib-eye, dat profiteert van snel koken bij hoge temperaturen. Voor de beste smaak kook je de biefstuk op dezelfde dag dat je hem thuisbrengt uit de supermarkt.

Stap 1

 1. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze ongeveer 20 minuten rusten om op kamertemperatuur te komen.

Stap 2

 1. Breng het vlees royaal op smaak met versgemalen zwarte peper.

Stap 3

 1. Verhit de bakplaat op middelhoog-hoge temperatuur totdat de bakplaat heet rookt en een druppel waterafbijtmiddelen over het oppervlak stroomt. Smeer de bakplaat niet in.

Stap 4

 1. Leg de biefstuk op de bakplaat en laat deze 2 of 3 minuten koken, draai de biefstuk dan om met een tang.

Stap 5

 1. Borstel de biefstuk royaal met ongeveer 4 ons boter en laat de boter gelijkmatig smelten rond het vlees en op de bakplaat. Bedek de biefstuk desgewenst met meerdere knoflookreepjes knoflook.

Stap 6

 1. Giet de gesmolten boter weg en voeg nog een laag boter toe wanneer de eerste laag boter stopt met schuimen. Je kunt desgewenst ook meer knoflook toevoegen.

Stap 7

 1. Kook de biefstuk, wissel regelmatig, totdat het vlees aan beide kanten goudbruin is en een vleesthermometer 145 graden Fahrenheit bereikt. Deze temperatuur is medium-zeldzaam, het aanbevolen niveau van gaarheid voor vochtige, zachte rib-eye steak.

Stap 8

 1. Leg de biefstuk op een serveerschaal en laat hem 10 minuten rusten, onbedekt. Bestrooi de biefstuk met zout naar smaak en serveer.

Stap 8

 1. Versgemalen zwarte peper

 2. Knoflook reepjes (optioneel)

 3. Vleesthermometer

 4. Dienblad

Stap 8

 1. Draai rib-eye steak nooit met een vork. Het doorprikken van de biefstuk resulteert in verlies van smaakvolle vleessappen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407