Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eiwit in koude vleeswaren

Maak je eigen mayonaise

 1. Vlees van welke aard dan ook is een van de rijkste eiwitbronnen die je kunt vinden, en zelfs dun gesneden vleeswaren zorgen voor een gezonde dosis bij elke portie. Het stapelen van je broodjes hoog met kalkoen of ham heeft veel potentiële voordelen, maar het is ook belangrijk om het volledige voedingsbeeld te bekijken om ervoor te zorgen dat je een gezond pakket krijgt.

Voordelen

 1. Vleeswaren kunnen een zeer gezonde voedingskeuze zijn. ChooseMyPlate.gov meldt dat vooral mager en vetarm vlees de potentie heeft om weefsels voor spieren, huid, bloed en botten op te bouwen, te laten groeien en te repareren. Magere vleeswaren bevatten ook voldoende eiwitten om een ​​betere verzadigingswaarde te bieden dan andere voedingsmiddelen, wat betekent dat ze je waarschijnlijk langer vol houden en je zelfs kunnen aansporen om minder netto calorieën te eten.

Ham

 1. Ham is meestal een van de vetere vleeswaren, dus u kunt er meer verzadigd vet, natrium en cholesterol in per portie vinden dan in ander vlees. Koop waar mogelijk magere of magere ham om net zoveel eiwitten in een gezonder product te krijgen. Volgens USDA, 1 oz. gesneden ham heeft 45 calorieën, 4,75 g eiwit, 2,5 g vet, 1 g koolhydraten en 0,5 g vezels.

Turkije

 1. Turkije is van nature mager vlees, dus het is een bijzonder gezonde sandwichkeuze. Het bevat niet zoveel eiwitten per portie als ham, maar het is vaak veel lager in vet en cholesterol. Een ons mager deli kalkoen bevat 25 calorieën, 4,2 g eiwit, 0,2 g vet, 1 g koolhydraten en geen vezels.

Beef

 1. Rundvlees is niet zo mager als delen van gevogelte, maar het is een rijke bron van zowel eiwitten als ijzer. Net als ham heeft het echter een hoger vet- en cholesterolgehalte dan gevogelte. Een ons gesneden gesneden rundvlees bevat 40 calorieën, 5,5 g eiwit, 2 g vet, 0,2 g koolhydraten en geen vezels.

Pastrami

 1. Een nietje van de reuben, een sandwich met ook Zwitserse kaas en zuurkool, pastramiparen met succes met rogge of donker brood. Een ons heeft 40 calorieën, 6 g eiwit, 1,5 g vet en geen koolhydraten of vezels.

Salami

 1. Salami is meestal een mengsel van rundvlees en varkensvlees en het is vaak zelfs nog rijker aan natrium en vet dan ham of rundvlees. Hoewel het af en toe in een uitgebalanceerd dieet past, is het gezonder om vaker slankere stukken vlees te kiezen. Een ons salami heeft 95 calorieën, 6 g eiwit, 7,5 g vet en 0,5 g koolhydraten.

Bologna

 1. Als sterk verwerkt vlees heeft Bologna een gladde, gelijkmatige textuur en kan het een combinatie zijn van fijngemalen rundvlees en varkensvlees, kip of kalkoen. A 1 oz. portie bologna heeft 85 calorieën, 3 g eiwit, 7,5 g vet en 1,5 g koolhydraten.

Overwegingen

 1. Eiwitgehalte is slechts een onderdeel van de voedingsvergelijking voor vleeswaren en alle andere voedingsmiddelen. Hoewel niet alle bewerkte lunchvleessoorten ongezond zijn, bevatten velen volgens 'Best Health Magazine' zelfs veel natrium en bevatten ze zelfs additieven die waarschijnlijk kankerverwekkend zijn. Vanwege het hoge natriumgehalte van vleeswaren en de relatie tussen hoge natriuminname en hoge bloeddruk, beveelt de University of Wisconsin Hospitals and Clinics Authority aan om alle gezouten, gezouten of gerookte vleeswaren te vermijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407