Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eiwitten: gebruik van de beste gezondheidsvoordelen

Eiwit: toepassingen met de beste gezondheidsvoordelen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 13 maart 2019

 2. Voordelen van eiwitten die u zouden moeten aanmoedigen om deze voedzame ingrediënten in uw kookproces te gebruiken. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Eiwitten

 1. Eiwit is de heldere vloeistof in een ei, bevrucht of onbevrucht, die de dooier omringt. Het doel van het wit is om het ei te beschermen en een kussen te bieden, evenals extra voeding voor een embryo. 90% van een eiwit is water, terwijl de rest uit eiwit bestaat. Het bevat niet dezelfde eiwitrijke lipiden die de dooier heeft.

 2. Voor iedereen die een afslankkuur heeft gevolgd, zijn eiwitten een bekende aanbeveling. Dieetmagazines zijn gevuld met recepten voor eiwitomeletten en eiwit frittatas, en niet zonder reden. Hoewel de populaire cultuur de kwaadaardige eierdooier weer omarmt, zijn eiwitten vanwege de voedseldichtheid nog steeds lager in calorieën en cholesterol.

 3. De meeste recente experts raden aan om het hele ei te eten, dat vol zit met vitamine A, kalium, calcium, foliumzuur en omega-3-vetzuren. Deze essentiële voedingsstoffen gaan verloren wanneer alleen het eiwit wordt gebruikt, evenals de helft van het eiwit. Een solo-eiwit bevat echter geen vet of cholesterol van een heel ei en minder dan een kwart van de calorieën. Veel mensen kiezen ervoor om wat dooier in hun recepten te bewaren, maar verminderen de hoeveelheid in vergelijking met eiwitten, waardoor ze nog steeds enkele van de voordelen krijgen, maar met aanzienlijk minder calorieën.

Populair eiwitgebruik

 1. Eiwitten worden al heel lang in de internationale keuken gebruikt, vooral bij het bereiden van desserts. De blanken kunnen zich gemakkelijk stabiliseren, waardoor ze populair zijn als verstijving voor voedingsmiddelen zoals mousse, soufflé en schuimgebak. Ze zijn het hoeksteenbestanddeel van pavlovas, macarons en angel food cake.

Eiwitvoordelen Gebruik

 1. Eiwitten worden al heel lang in de internationale keuken gebruikt, vooral bij het bereiden van desserts. De blanken kunnen zich gemakkelijk stabiliseren, waardoor ze populair zijn als verstijving voor voedingsmiddelen zoals mousse, soufflé en schuimgebak. Ze zijn het hoeksteenbestanddeel van pavlovas, macarons en angel food cake.

Goede bron van eiwitten

 1. Zelfs zonder hun dooiers zijn eiwitten een goede bron van eiwitten, met bijna 4 gram per portie, maar toch ongelooflijk weinig calorieën. Om deze reden gebruiken mensen die alleen op zoek zijn naar schone, caloriearme eiwitten eiwitten, omdat ze er meerdere in één maaltijd kunnen gebruiken.

Geen cholesterol

 1. Hoewel we nu weten dat niet alle soorten cholesterol slecht zijn, zijn eiwitten voor mensen met een laag cholesterolgehalte de beste keuze. Alle cholesterol in eieren bevindt zich in de eidooier met zijn verzadigde vetten. Eiwit bevat na het scheiden geen cholesterol meer. Volgens een studie gepubliceerd door het Journal of the American Medical Association, uitgevoerd door Dr. Frank B. Hu et al., Is een vermindering van de consumptie van eierdooiers gekoppeld aan een lager risico op hart- en vaatziekten, maar eiwitten kunnen worden gescheiden en geconsumeerd afzonderlijk voor hun respectieve voordelen.

Essentiële voedingsstoffen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Gewichtsbeheer

 1. Het verminderen van uw totale calorie-inname is nog steeds een integraal onderdeel van gewichtsverliesmanagement. Het gebruik van een heel ei heeft meer dan vijf keer de calorieën van alleen een eiwit. In recepten met veel eieren, zoals omeletten en frittata's, kan het vervangen van enkele hele eieren door alleen eiwitten het vet en de calorieën van het gerecht aanzienlijk verminderen zonder de smaak of textuur drastisch te veranderen.

Schoonheid en huidverzorging

 1. Eiwitten worden al eeuwen als schoonheidswas gebruikt. Een mengsel van eiwit en citroensap krimpt en vernauwt grote poriën. Het wordt ook gebruikt als een masker voor een te vette huid en wordt vaak aanbevolen als een behandeling voor een acne-gevoelige huid. Terwijl het eiwitmasker op de huid droogt, verwijdert het mee-eters en vermindert wallen. Eiwitten zijn ook een populaire haarwas, als een behandeling voor vette hoofdhuid en worden gebruikt om glans te geven aan dof, droog haar.

Baking

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Milieuvriendelijke lijm

 1. Eiwit is een natuurlijke, kindvriendelijke lijm die goed werkt op papier en lichte ambachtelijke benodigdheden.

Bijwerkingen

 1. In geen geval mogen eiwitten cosmetisch worden gebruikt als u allergisch bent voor eieren. Het eten van rauw eiwit wordt nooit aanbevolen, omdat salmonella een ernstig risico is. Mensen met nierproblemen moeten contact opnemen met hun arts voordat ze beginnen met een eiwitrijk dieet met eiwitten als centraal bestanddeel.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407