Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ezechiel brood: Superfood of glutenval?

Ontbijt overslaan

 1. Ezechiel brood is een soort gekiemd graanbrood dat wordt bereid met traditionele methoden van weken, kiemen en bakken. Deze methoden bestaan ​​al duizenden jaren - en met goede reden. Ezechiël brood wordt gemaakt met gekiemde volle granen, peulvruchten en soms zaden. Het bevat geen suiker, geen conserveermiddelen en geen kunstmatige ingrediënten, in tegenstelling tot de meeste andere commerciële broden.

 2. In vergelijking met broden die geen gekiemde granen bevatten, bevat Ezekiel broodvoeding meer eiwitten, vezels en absorbeerbare vitaminen en mineralen. Het bevat ook minder schadelijke antinutriënten, zoals fytinezuur, en is nog minder geconcentreerd met gluten.

 3. Wat is het gezondste brood dat je kunt eten? Dat kan afhangen van je gezondheidstoestand, gezondheidsdoelen en voedselallergieën, maar Ezechiëlbrood is misschien een gezondere keuze voor jou dan je huidige brood.

Wat is Ezechiëlbrood?

 1. Ezechiëlbrood is een soort gekiemd graanbrood op basis van een bijbelgedeelte, waardoor het een van de top 10 Bijbelse voedingsmiddelen is. Volgens de maker: "Ezechiël 4: 9-producten zijn vervaardigd naar de gelijkenis van het Heilige Schriftvers Ezechiël 4: 9 om een ​​ongeëvenaarde eerlijke voeding en pure, heerlijke smaken te garanderen." (1) Wat zegt de Bijbel over Ezechiël brood? Ezekiel 4: 9 (r) Ontsproten graanbrood is geïnspireerd door het vers van de Heilige Schrift: "Neem ook tarwe, en gerst, en bonen, linzen, en gierst, en spelt, en doe ze in één vat, en maak brood of it ... "(2)

 2. Ezechiël brood wordt gemaakt met de volgende ingrediënten: organische gekiemde tarwe, gefilterd water, organische gemoute gerst, organische gekiemde rogge, organische gekiemde gerst, organische gekiemde haver, organische gekiemde gierst, organische gekiemde maïs, biologische gekiemde bruine rijst, verse gist, biologische tarwegluten en zeezout.

 3. Voor het geval u zich afvraagt: mag ik Ezechiël-brood eten via het keto-dieet? Als u het ketogeen dieet volgt, vermijdt u waarschijnlijk alle granen. Dat betekent geen brood. Als u echter overschakelt naar een cyclisch keto-dieet of koolhydraatcyclusdieet, kunnen bepaalde gekiemde graanbroden acceptabel zijn op uw dagen waarop koolhydraten worden geladen. [! 31577 => 1130 = 3!

 1. Ezechiël brood is niet glutenvrij omdat het meestal wordt gemaakt met gekiemde oude tarwekorrels, gerst en rogge, die allemaal het eiwitgluten bevatten. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom het niet wordt aanbevolen dat iedereen Ezechiël brood tot een belangrijk onderdeel van zijn of haar dieet maakt.

 2. Onderzoek toont nu aan dat een groot percentage van de algemene bevolking meldt dat het negatief reageert op het eten van gluten en zich beter voelt bij het verwijderen van glutenhoudende granen en producten uit het dieet. Dit geldt zelfs voor sommige mensen die niet positief testen op coeliakie of een bevestigde allergie voor tarwe hebben. (3) Een glutenintolerantie is heel gebruikelijk en iets totaal anders dan coeliakie, die voor veel mensen moeilijk te begrijpen is.

 3. Gluten is ook gekoppeld aan veel negatieve reacties en aandoeningen. Dit omvat niet alleen coeliakie, maar ook het prikkelbare darm syndroom (IBS) en andere vormen van spijsverteringsproblemen. (4) Om alle bovengenoemde redenen zijn glutenvrije diëten tegenwoordig een grote trend, en glutenvrije producten komen overal in de schappen van de supermarkt op.

 4. Veel glutenvrije producten worden echter zeer sterk verwerkt en verfijnd, om nog maar te zwijgen van voedingsstoffen. Als gevolg hiervan lost het consumeren van verpakte glutenvrije producten meestal niet de oorzaak van de meeste spijsverteringsproblemen op.

 5. Voor degenen die gevoelig zijn voor gluten maar daar niet echt allergisch voor zijn, kunnen tarweproducten weken, kiemen, gisten en licht koken. Dat gezegd hebbende, Ezechiëlbrood en andere gekiemde granen bevatten echter nog steeds gluten en zijn niet bedoeld voor mensen met een echte allergie voor gluten (zoals coeliakie).

Ezechiël Brood Voedingsfeiten

 1. Volgens Food For Life hebben de makers van een van de populairste soorten Ezechiël-brood, één snee (ongeveer 34 gram) Ezechiël 4: 9 gekiemd volkorenbrood ongeveer: (5 )

 2. Zoals u kunt zien, zijn de calorieën van Ezechiël brood en de koolhydraten van Ezechiël brood relatief laag. Het staat niet op dit specifieke etiket, maar Ezechiël brood is ook rijk aan belangrijke B-vitamines zoals vitamine B2, B5 en B6. Ezechiël-broden bevatten ook 18 aminozuren, inclusief alle negen essentiële aminozuren (fenylalanine, valine, threonine, tryptofaan, methionine, leucine, isoleucine, lysine en histidine).

 3. Volgens de database met merkproducten van het United States Department of Agriculture bevat 34 gram Ezechiël brood ongeveer: (6)

Potentiële voordelen van Ezechiëlbrood

 1. Is Ezechiël brood beter voor u? De reden dat dit brood de gezondere optie is ten opzichte van andere broden, heeft te maken met de bereiding, met name dat de korrels die worden gebruikt om Ezechiël-brood te maken, zijn ontsproten. Veel plantaardig voedsel, vooral granen, bevatten factoren die giftig kunnen zijn en de darmwand kunnen verstoren. Vooral niet-gekiemde granen bevatten antinutriënten.

 2. Antinutriënten zijn verbindingen die voorkomen in voedingsmiddelen zoals granen, peulvruchten en noten die zich binden aan mineralen en deze onbruikbaar maken voor het lichaam. (7) Dus hoewel volle granen voedingsstoffen bevatten, betekent de aanwezigheid van antinutriënten dat je de meeste mineralen en vitamines uit de volle granen niet echt opneemt. Hoewel kiemen het gehalte aan antinutriënten vermindert, kiezen veel traditionele culturen er ook voor om gekiemde korrels te fermenteren om het gehalte aan antinutriënten verder te verlagen.

 3. Kiemen en fermenteren van voedsel, vooral granen en peulvruchten, verhoogt het gehalte aan voedingsstoffen aanzienlijk en maakt ze gemakkelijker verteerbaar. Waarschijnlijk het belangrijkste, ontkiemende korrels deactiveren belangrijke voedingsstoffenblokkers (antinutriënten). (8) Dit betekent dat de voedingsstoffen van Ezechiël brood gemakkelijker worden gebruikt door het lichaam in vergelijking met broden die niet zijn ontsproten. Je hebt ook minder kans op spijsverteringsproblemen door het te eten.

 4. Vergeleken met broden die gemaakt zijn met granen die niet gekiemd zijn, zijn gekiemde korrelbroden gunstiger om de volgende redenen:

Potentiële nadelen

 1. Ezechiëlbrood komt sommige mensen ten goede, maar het past niet goed bij anderen. Dat komt vooral omdat het gluten bevat. Er zijn veel verbindingen in tarwegluten die grote schade aanrichten in het lichaam, waaronder gliadines, gluteomorfines, glutenine, lectines en tarwekiemenagglutinine.

 2. Het is de structuur van deze verbindingen die voor de mens schadelijke gezondheidseffecten heeft omdat ze voor veel mensen een negatieve reactie in het spijsverteringskanaal veroorzaken.

 3. Als u coeliakie heeft, zoek dan naar glutenvrije granen en glutenvrije producten waarin gistmethoden zijn gebruikt. Studies suggereren dat zuurdesem broodfermentatie glutenproteïnen in brood en pasta gedeeltelijk kan afbreken. Een onderzoek uit 2012 wees uit dat zuurdesemfermentatie kan helpen darmontsteking te verminderen bij mensen met coeliakie en fermentatie verhoogt de voedingswaarde van voedingsmiddelen. (9)

 4. Eenvoudig gezegd is Ezechiël brood een veel gezondere optie dan de meeste andere broden. Voor de meeste mensen die de ziekte willen omkeren of een gezonder gewicht willen bereiken, wordt het echter meestal aanbevolen om in elk geval voor een bepaalde periode uit de buurt van granen te blijven.

 5. Zodra u uw gezondheidsdoelen kunt bereiken door een genezend dieet te eten, kunt u proberen bepaalde volle granen en graanproducten terug in uw dieet te brengen om te zien wat voor reactie u heeft. Sommige mensen eten beter granen dan anderen. Gewoonlijk is de enige manier om te weten of u granen kunt verdragen of als u enige korrelgerelateerde symptomen ervaart, zoals het lekkende darmsyndroom of glutengevoeligheid, om ze voor een bepaalde periode helemaal te elimineren. [! 31577 => 1140 = 6!

 6. Af en toe gekiemde granen consumeren is meestal gezonder dan ze bij elke maaltijd te eten. Dezelfde regel geldt voor Ezechiël brood: het kan voor sommige mensen een rol spelen bij een anders gezond dieet, maar het is het beste om het niet als een nietje van uw dieet te beschouwen.

Ezechiël brood versus volkoren: waarom gekiemd brood beter is

 1. Ezechiël brood is een gekiemd graanbrood, dus een van de grootste verschillen tussen Ezechiël-broden en standaard brood met hoge tarwe is dat de volkoren niet gekiemd zijn. Daarom zijn ze waarschijnlijk hoger in gluten en niet zo gemakkelijk te verteren als Ezechiël.

 2. De meeste tarwebroodjes in de supermarkt zijn tegenwoordig zeer verfijnd, waardoor ze doodsvoedsel metabolisme. Laat u niet misleiden door de aanduiding "volkoren", omdat veel producten met dergelijke labels nog steeds vol zitten met lege calorieën en nauwelijks voedingsstoffen. Als je ze te veel eet, kunnen geraffineerde granen je een hoog gehalte aan bepaalde verbindingen geven die je metabolisme kunnen schaden, waaronder gluten, zetmeel en fytinezuur.

 3. Studies tonen ook aan dat diëten hoger in geraffineerde granen geassocieerd zijn met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en eiwitconcentraties. (10)

Waar te vinden en hoe te gebruiken

 1. Als u zich afvraagt ​​waar u Ezechiël-brood kunt kopen, kunt u het vinden in natuurvoedingswinkels en nu zelfs in de meeste grotere supermarktketens. Normaal wordt het opgeslagen in het bevroren gedeelte omdat het geen conserveermiddelen bevat en sneller kapot gaat dan andere broden.

 2. Enkele van de meest populaire merken gekiemd brood zijn:

 3. Zelfgemaakt gekiemd graanbrood, met name zuurdesembrood, is ook te vinden op boerenmarkten en traditionele bakkerijen. Vraag naar de bereidingsmethoden om er zeker van te zijn dat de granen eerst zijn gekiemd en dat wat je koopt echt "volkoren" is!

 4. U kunt Ezechiël-brood gebruiken net zoals u in ander brood zou doen voor broodjes: met eieren, voor wentelteefjes ... de lijst gaat maar door.

Zelfgemaakt ezechielbrood maken

 1. Sommige mensen maken liever hun eigen gekiemde brood om ervoor te zorgen dat ze het meest verse product met de beste ingrediënten krijgen. Als je wilt proberen je eigen gekiemde brood te maken, zoek dan naar onbewerkte, onbehandelde volle granen in natuurvoedingswinkels (meestal in het bulkgedeelte) of probeer ze online te kopen.

 2. U kunt bijna elk graan kiemen, maar u moet beginnen met volkoren bessen en niet het soort dat is gemalen, gerold, in vlokken of op andere manieren is bereid. Die methoden voorkomen dat ze ontspruiten. Enkele van de beste opties om op te nemen in gekiemd brood zijn tarwe, spelt, havergrutten, gerst, boekweit, bruine rijst, einkorn tarwe, evenals verschillende zaden zoals sesam, papaver, chia en lijnzaad.

 3. Het proces van het maken van zelfgemaakt gekiemd brood omvat:

Recept voor zelfgemaakt gekiemd graan Ezekiel brood

 1. Ingrediënten Ezechiëlbrood:

 2. Om gekiemde bloem te maken:

 3. Zelfgebakken brood maken:

 4. Het brood bewaren:

 5. Omdat dit Ezechiël-broodrecept geen conserveermiddelen bevat en gekiemde bloem na verloop van tijd vatbaar is voor schimmel, wordt het aanbevolen om uw brood binnen 2-3 dagen na het maken in te vriezen. Je kunt ook gekiemd brood (of muffins, koekjes, enz.) In bulk maken en voor later invriezen.

Geschiedenis

 1. Gekiemd Ezechiël-brood heeft een zeer lange traditie die teruggaat tot de Bijbelse tijd. Van Ezechiël 4: 9 wordt gezegd dat het brood "vervaardigd is naar de gelijkenis van de Heilige Schrift, vers Ezechiël 4: 9". Ezechiël 4: 9 verwijst naar een passage in de Bijbel die beschrijft hoe gekiemd brood moet worden bereid met behulp van de korrels tarwe, gerst, bonen, linzen, gierst en fitches (die wordt gespeld). De passage was bedoeld voor de Israëlieten die 390 dagen in ballingschap zouden blijven.

 2. Neem ook tot u tarwe, en gerst, en bonen, en linzen, en gierst en teven, en leg ze in één vat, en maak er brood van, naar het aantal de dagen dat gij aan uw zijde zult liggen, driehonderdnegentig dagen zult gij daarvan eten ... - Ezechiël 4: 9 (2)

 3. Er wordt aangenomen dat het bijbelse broodrecept bedoeld was om mensen te helpen hongersnood te overleven tijdens een komende belegering. Bepaalde granen, zoals bijvoorbeeld gerst en gierst, werden in de loop van de geschiedenis eigenlijk als een beetje arm voedsel beschouwd. Dit komt omdat deze winterharde korrels in tijden van droogte en vorst konden overleven, en toen de korrels werden gekiemd en allemaal samen gecombineerd, vormden ze een goede bron van complete eiwitten die de bevolking konden voeden.

 4. Soortgelijke broden worden al sinds de oudheid gemaakt, met verschillende culturen die het recept op verschillende manieren aanpassen. Essence-brood is bijvoorbeeld een soort oud gekiemd Hebreeuws brood dat op dezelfde manier wordt gemaakt als Ezechiël-brood dat nog steeds wordt gebruikt. Men zegt dat essentiebrood duizenden jaren teruggaat tot rond de tijd van de 2e eeuw voor Christus

 5. Veel andere culturen maken al eeuwen gefermenteerde zuurdesembroodjes. Zuurdesembrood wordt gemaakt met behulp van een zure stof die vergist in combinatie met granen en een natuurlijke gist creëert. Deze soorten brood werden gemaakt voordat gecultiveerde gisten zelfs bestonden en resulteren in een lichtzure smaak aan het brood. Oude zuurdesembroodjes zijn populair in delen van Europa sinds eerder geschreven geschiedenis! Sommige bronnen beweren dat een soort oud zuurdesembrood voor het eerst werd gemaakt rond de tijd van 3700 v.Chr.

 6. Dus hoe aten onze voorouders brood zonder alle gezondheidsproblemen die we vandaag zien? De tarwe die onze voorouders aten, was een gemakkelijker verteerbare vorm van tarwe. Bovendien waren hun diëten niet zo beladen met tarwe en bijproducten van tarwe. In plaats daarvan aten ze een gevarieerd assortiment plantaardig voedsel. Ten slotte hebben onze voorouders hun granen, inclusief tarwe, op de juiste manier verwerkt voordat ze ze opaten door de granen te ontspruiten en te gisten.

 7. Sindsdien hebben zowel overmatige blootstelling aan tarwe, in zijn vele vormen in bewerkte voedingsmiddelen, als de ontwikkeling van tarwegewassen met een hoge opbrengst bijgedragen aan toenemende gevallen van coeliakie en glutenintolerantie.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Mensen met coeliakie ontwikkelen en geven genen door die drastisch reageren op zelfs minuscule hoeveelheden gluten. Ezechiëlbrood bevat gluten en is daarom niet bedoeld voor mensen met een echte allergie voor gluten (zoals coeliakie).

 2. Als u glutenintolerantie heeft, zult u misschien merken dat Ezechiëlbrood een gezonde broodoptie voor u is. Als je verteld is om gluten volledig te vermijden, neem dan contact op met je zorgverzekeraar voordat je enig gekiemd brood aan je dieet toevoegt.

Laatste gedachten

 1. Lees verder: Boekweitvoeding Voordelen voor de gezondheidDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407