Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Feiten over popcorn: een gezonde snack met weinig calorieën?

De onderste regel

 1. Popcorn is een van 's werelds gezondste en meest populaire snacks.

 2. Het zit boordevol belangrijke voedingsstoffen en biedt verschillende gezondheidsvoordelen.

 3. Het wordt echter soms bereid met grote hoeveelheden vet, suiker en zout, wat overeten kan veroorzaken.

 4. Om deze reden is het erg belangrijk om uw popcorn op de juiste manier te bereiden.

 5. Het kan supergezond of erg ongezond zijn, afhankelijk van hoe u het bereidt.

 6. Dit artikel bespreekt de voedingsfeiten en gezondheidseffecten van popcorn, zowel goede als slechte.

Wat is Popcorn?

 1. Popcorn is een speciaal soort maïs dat "knalt" wanneer het wordt blootgesteld aan hitte.

 2. In het midden van elke kern bevindt zich een kleine hoeveelheid water, die uitzet bij verhitting en uiteindelijk zorgt dat de kern explodeert.

 3. Het oudste stuk popcorn werd ontdekt in New Mexico en zou meer dan 5000 jaar oud zijn.

 4. In de loop der jaren is het steeds populairder geworden. Het werd vooral populair tijdens de Grote Depressie omdat het zo goedkoop was.

 5. Tegenwoordig wordt jaarlijks ongeveer 500 miljoen kilogram (1,2 miljard pond) door Amerikanen geconsumeerd, waardoor het qua volume het populairste snackvoedsel van Amerika is. [! 3475 => 1130 = 3!

 1. Veel mensen realiseren het zich niet, maar popcorn is een volkoren voedingsmiddel, waardoor het van nature veel verschillende belangrijke voedingsstoffen bevat.

 2. Veel studies koppelen volkorenconsumptie aan gezondheidsvoordelen zoals verminderde ontsteking en een verminderd risico op hartaandoeningen (1, 2, 3, 4).

 3. Dit is de voedingswaarde van een portie van 100 gram luchtgekoelde popcorn (5):

 4. Dit komt met in totaal 387 calorieën, 13 gram eiwit, 78 gram koolhydraten en 5 gram vet.

 5. Deze portie bevat ook maar liefst 15 gram vezels, wat extreem hoog is. Het maakt het een van de beste vezelbronnen ter wereld.

Het bevat veel polyfenol-antioxidanten

 1. Polyfenolen zijn antioxidanten die onze cellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

 2. Een onderzoek aan de Universiteit van Scranton heeft aangetoond dat popcorn zeer grote hoeveelheden polyfenolen bevat.

 3. Polyfenol is gekoppeld aan verschillende gezondheidsvoordelen. Dit omvat een betere bloedcirculatie, verbeterde spijsvertering en een verminderd risico op veel ziekten (6, 7).

 4. Verschillende onderzoeken hebben ook aangetoond dat polyfenolen het risico op kanker kunnen verminderen, waaronder prostaat- en borstkanker (8, 9).

Extreem vezelrijk

 1. Popcorn bevat veel vezels.

 2. Volgens onderzoek kan voedingsvezels het risico op veel ziekten verminderen, zoals hartaandoeningen, obesitas en diabetes type 2 (10, 11, 12).

 3. Vezel kan ook helpen bij gewichtsverlies en de spijsvertering bevorderen (13, 14, 15).

 4. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels is 25 gram voor vrouwen en 38 gram voor mannen. De meeste mensen eten echter veel minder dan dat.

 5. 100 gram popcorn bevat 15 gram vezels, wat een grote bijdrage levert aan het voldoen aan uw dagelijkse vezelbehoeften (5).

Eten kan helpen bij gewichtsverlies

 1. Popcorn bevat veel vezels, relatief weinig calorieën en heeft een lage energiedichtheid. Dit zijn allemaal kenmerken van een gewichtsverliesvriendelijk voedingsmiddel.

 2. Met 31 calorieën per kopje bevat popcorn in de lucht veel minder calorieën dan veel populaire snacks.

 3. In één onderzoek werden gevoelens van volheid vergeleken na het eten van popcorn en chips. Ze ontdekten dat 15 calorieën popcorn even vullend waren als 150 calorieën chips (16).

 4. Vanwege het lage caloriegehalte, de lage energiedichtheid, het hoge vezelgehalte en de verhoogde verzadiging, kan het eten van popcorn u helpen minder calorieën te eten en af ​​te vallen.

 5. Moderatie is echter de sleutel. Hoewel het veel meer vult dan veel andere snacks, kan het toch dik worden als je er te veel van eet.

Voorverpakte popcorn met magnetron kan schadelijk zijn

 1. Er zijn veel manieren om van popcorn te genieten, maar de handigste en meest populaire is de voorverpakte magnetronvariëteit.

 2. De meeste microgolfzakken zijn bekleed met een chemische stof genaamd perfluoroctaanzuur (PFOA), die in verband is gebracht met verschillende gezondheidsproblemen.

 3. Deze omvatten ADHD, laag geboortegewicht en schildklierproblemen, om een ​​paar te noemen (17, 18, 19).

 4. Popcorn in de magnetron kan ook diacetyl bevatten, een chemische stof die voorkomt in kunstmatige botersmaak.

 5. Hoewel het risico voor het grote publiek niet duidelijk is geïdentificeerd, blijven dierstudies aantonen dat inademen in diacetyl de luchtwegen kan beschadigen en longziekten kan veroorzaken (20, 21, 22).

 6. Veel merken magnetronpopcorn worden gemaakt met gehydrogeneerde of gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën, die schadelijke transvetten bevatten. Studies hebben transvetten gekoppeld aan een verhoogd risico op hartaandoeningen en andere ernstige ziekten (23, 24, 25).

 7. Zelfs als bepaalde merken zeggen dat ze vrij zijn van deze chemicaliën, wilt u ze misschien toch vermijden, omdat het zo gemakkelijk is om uw eigen gezonde popcorn te maken.

Sommige toppings en bereidingsmethoden zijn een slecht idee

 1. Ondanks alle gezonde eigenschappen van popcorn, kan de manier waarop het wordt bereid, grote invloed hebben op de voedingskwaliteit.

 2. Wanneer het uit de lucht komt, bevat het van nature weinig calorieën, maar sommige kant-en-klare soorten bevatten extreem veel calorieën.

 3. Uit een rapport van CSPI bleek bijvoorbeeld dat een middelgrote popcorn in een populaire bioscoopketen maar liefst 1200 calorieën had - zelfs voordat hij rekening hield met de boterachtige topping!

 4. Soorten die in bioscopen of winkels zijn gekocht, worden vaak gesmoord in ongezonde vetten, kunstmatige smaakstoffen en grote hoeveelheden suiker en zout.

 5. Deze ingrediënten voegen niet alleen een aanzienlijke hoeveelheid calorieën toe, maar sommige kunnen ook op andere manieren slecht voor u zijn.

Gezonde popcorn maken

 1. Popcorn gemaakt op het fornuis of in een luchtknipper zijn de gezondste opties.

 2. Hier is een eenvoudig recept om gezonde popcorn te maken:

 3. Ingrediënten

 4. Hier is een korte video die u laat zien hoe u supergezonde popcorn in enkele minuten kunt maken:

 5. Je kunt extra smaak toevoegen door er verse kruiden of specerijen bovenop te doen. Als je iets zoets wilt, besprenkel het dan met natuurlijke notenboter of bestrooi het met kaneel of krullen van pure chocolade.

 6. Voor extra gezondheidsvoordeel, bestrooi het met voedingsgist. Voedingsgist heeft een nootachtige-kaasachtige smaak en bevat verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vezels, B-vitamines en verschillende mineralen (26).

Echte popcorn is supergezond

 1. Popcorn bevat veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en polyfenol-antioxidanten. Dat niet alleen, maar het is ook ongelooflijk lekker en een van 's werelds beste bronnen van vezels.

 2. Aan het einde van de dag is popcorn erg gezond en met mate consumeren kan zelfs helpen bij het afvallen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407