Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Feta Cheese: Nutrition Benefits

Feta Cheese: Nutrition Benefits

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 8 mei 2019

 2. Kaas is een van de populairste kaas ter wereld, en met goede reden, maar voordat u het aan elk gerecht toevoegt, zijn er een paar dingen die u moet weten. Eval (ez_write_tag ([! [!336280

Wat is feta-kaas?

 1. Feta-kaas is een gepekelde witte kaas die afkomstig is van schapenmelk en geitenmelk. Afkomstig uit Griekenland, is deze kaas een basiskaasoptie geworden voor veel verschillende gerechten, zowel binnen als buiten de Griekse keuken. Deze kaas komt meestal in blokken en is berucht kruimelig, waardoor het ideaal is als salade. In de afgelopen twee decennia is besloten dat alleen feta-kaas gemaakt in bepaalde regio's van Griekenland, met behulp van traditionele methoden, "feta-kaas" kan worden genoemd. De smaak van deze kaas is zout en pittig en de smaak is krachtig in de meeste gerechten.

 2. Omdat deze kaas een gepekelde wrongelvorm van witte kaas is, is het rijk aan verschillende probiotica en andere essentiële voedingsstoffen, dus het wordt over het algemeen als gezond beschouwd wanneer het met mate wordt geconsumeerd. Hoewel sommige feta-kazen zijn gemaakt van gepasteuriseerde geiten- of schapenmelk, is er een nog rijkere verzameling voedingsstoffen als je niet-gepasteuriseerde variëteiten kunt vinden. Deze variëteit aan kaas heeft aanzienlijke hoeveelheden natrium en verzadigd vet, maar wordt nog steeds beschouwd als een van de gezondste opties.

Voedingswaarden van feta-kaas

 1. Als het om voeding gaat, zit feta-kaas verrassend vol met verschillende voedingsstoffen. In een portie van 1 ons van deze kaas, neem je 75 calorieën, evenals 4 gram eiwit en 6 gram vet, waarvan 4 afkomstig van verzadigde vetten. Deze pekelkaas biedt ook goede niveaus van calcium, natrium, foliumzuur, vitamine B-12, B-6, A en vitamine K, en een reeks nuttige probiotica.

Gezondheidsvoordelen van feta-kaas

 1. Kanker, versterkt het immuunsysteem, vermindert migraine en verlaagt onder andere het risico op bloedarmoede. Laten we ze eens bekijken: eval (ez_write_tag ([![!728,90

Cancer

 1. Er zit een zeer lage concentratie aan ongezonde vetten in deze kaas, waardoor het waarschijnlijk een heilzaam voedingsmiddel is om u te beschermen tegen borstkanker, volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Food Chemistry.

Immuunsysteem

 1. Een van de eiwitten in deze kaas, histidine, wordt histamine in het lichaam en veroorzaakt een kleine uitbarsting van activiteit in het immuunsysteem. Dit soort regelmatig werk is belangrijk om het immuunsysteem goed te laten werken.

Gezonde darm

 1. Feta-kaas zit vol met meer dan een dozijn verschillende probiotica, die de bacteriële balans van uw darm kunnen herstellen en de symptomen van lekkende darm of prikkelbare darmsyndromen kunnen beperken.

Oogziekte

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Anemie

 1. Calcium is van cruciaal belang voor de opname van ijzer in het lichaam, waardoor bloedarmoede wordt voorkomen. Verder zijn calcium en andere mineralen nodig voor de gezondheid van de botten en een lager risico op osteoporose.

Bijwerkingen van feta-kaas

 1. Er zijn enkele bijwerkingen van feta-kaas, waaronder verschillende allergische reacties, en mogelijke cardiovasculaire problemen als ze te veel worden gegeten.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Er zijn enkele bijwerkingen van feta-kaas, waaronder verschillende allergische reacties, en mogelijke cardiovasculaire problemen als ze te veel worden gegeten.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407