Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Frambozenketonen - helpen ze echt met afvallen?

Recepten voor frambozenopslag

 1. Frambozenketonen zijn chemicaliën van rode frambozen die worden gebruikt vanwege hun smaak en geur. Hoewel sommige supplementbedrijven beweren dat frambozenketonen gewichtsverlies bevorderen en de vetvrije massa vergroten, is er op dit moment echt niet genoeg wetenschappelijk bewijs dat beweert dat deze beweringen waar zijn.

 2. Zijn frambozenketonen gewoon een ander onderdeel van een rage-dieet, of kunnen ze je echt helpen om die extra paar kilo's te verliezen waar je aan hebt gewerkt? U kunt moeite hebben om af te vallen en in de verleiding komen om supplementen te gebruiken die beweren het verschil te maken.

 3. Helaas hebben we nog niet echt een duidelijk antwoord op die vraag. Maar wat we wel weten, is dat in onderzoeken bij knaagdieren en in laboratoria alleen zeer hoge doses frambozenketonen effectief waren voor gewichtsverlies. Deze doses zijn misschien niet eens veilig voor mensen.

 4. Dus zijn frambozenketonen de moeite waard of moeten we de hype negeren?

Wat zijn frambozenketonen?

 1. Ketonen zijn natuurlijke chemicaliën die frambozen hun verleidelijke aroma geven. Het zijn fenolische verbindingen die ook voorkomen in bessen zoals bramen, veenbessen en ander fruit. Hoewel frambozenketonen al jarenlang worden gebruikt om geur en smaak toe te voegen aan voedingsmiddelen en producten zoals cola, ijs, cosmetica, kaarsen, zeep en snoep, hebben ze onlangs aandacht gekregen voor hun vermeende vermogen om te helpen bij gewichtsverlies.

 2. De frambozenketon is eigenlijk een van de duurste producten die in de voedingsindustrie worden gebruikt - de natuurlijke verbinding kan maar liefst $ 20.000 per kilogram kosten. Plus, extractie van pure frambozenketon vereist een waanzinnige hoeveelheid frambozen. Extractie vindt plaats door hydrogenering en duurt ongeveer een kilo frambozen (meer dan 2 pond) om 1,4 milligram frambozenketonen te maken. Overweegt dat een standaard aanvullende dosis voor mensen ongeveer 100-200 milligram is, dat zijn veel frambozen! Dit is precies waarom sommige supplementbedrijven synthetische frambozenketon gebruiken, die veel goedkoper is. (1)

 3. Frambozenketonen zijn structureel enigszins vergelijkbaar met die van synefrine en efedrine, twee stoffen die worden gebruikt voor gewichtsverlies. Frambozenketonen hebben ook enige structurele gelijkenis met capsaïcine, die bekend staat om zijn pijnstillende en anti-diabetische eigenschappen.

 4. Sommige onderzoeken bij knaagdieren en reageerbuizen tonen aan dat frambozenketonen de metabolismematen kunnen verhogen en een hormoon in het lichaam, adiponectine genaamd, kunnen beïnvloeden, dat het metabolisme reguleert. Er wordt beweerd dat frambozenketonen ervoor zorgen dat het vet in cellen effectiever wordt afgebroken, waardoor het lichaam sneller vet kan verbranden.

 5. Hier is het probleem: er zijn geen onderzoeken bij mensen op frambozenketonen alleen voor gewichtsverlies en de onderzoeken die in laboratoria of bij knaagdieren worden uitgevoerd, omvatten zeer hoge doses ketonen.

Top 5 mogelijke voordelen van frambozenketonen

 1. Onderzoekers in Japan geven aan dat frambozenketon een structuur heeft die vergelijkbaar is met die van capsaïcine, de moleculaire verbinding die wordt gevonden in pittige pepers. Er wordt aangenomen dat net als capsaïcine, frambozenketonen sensorische neuronen activeren, waardoor de haargroei wordt bevorderd door de expressie van dermale insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) te verhogen.

 2. Een onderzoek bij muizen wees uit dat wanneer 0,01 procent frambozenketonen lokaal werden aangebracht, het de IGF-1-expressie aan het oppervlak van de haarzakjes verhoogde en vier weken na het aanbrengen de haargroei bij muizen bevorderde.

 3. Toen onderzoekers testten of frambozenketonen werken als een natuurlijke behandeling voor het dunner worden van haar bij mensen, vonden ze ook positieve resultaten. Toen frambozenketon topisch op de hoofdhuid werd aangebracht, bevorderde het de haargroei bij 50 procent van de mensen met alopecia vijf maanden na het aanbrengen. (7)

 4. Dezelfde onderzoekers in Japan die de werkzaamheid van frambozenketonen voor haargroei rapporteerden, evalueerden het vermogen om de huidelasticiteit bij mensen te verbeteren. Ze ontdekten dat wanneer 0,01 procent frambozenketon lokaal op de huid op het gezicht wordt aangebracht, het twee weken na het aanbrengen een verhoogde wanghuidelasticiteit veroorzaakt. Dit werd alleen getest op vijf vrouwen, maar het is een beetje veelbelovend bewijs dat wordt aangeboden over frambozenketonen waarbij mensen betrokken zijn. (8)

 5. Tot op heden is er geen enkele studie die de werkzaamheid van frambozenketonen voor alleen gewichtsverlies bij mensen evalueert. Er zijn enkele onderzoeken met knaagdieren met gemengde beoordelingen, maar suggereren dat frambozenketonen kunnen helpen om de voedselinname te verminderen en daardoor gewichtsverlies te bevorderen.

 6. Uit een dierstudie uit 2017 aan de Ohio State University bleek dat supplementen met frambozenketon een beperkt voordeel hebben bij het vetverlies, behalve het verminderen van de voedselinname bij muizen die een vetrijk dieet kregen. (2)

 7. Een studie uit 2005 gepubliceerd in Life Sciences evalueerde of frambozenketonen al dan niet helpen overgewicht te voorkomen en lipidenmetabolisme bij knaagdieren te activeren. De resultaten van deze studie suggereren dat frambozenketonen de door vet geïnduceerde verhogingen van het lichaamsgewicht evenals het gewicht van de lever en de viscerale vetweefsels voorkomen. (3)

 8. Een menselijke studie met frambozenketonen en andere ingrediënten voor gewichtsverlies toont veelbelovende resultaten. Het Journal of the International Society of Sports Nutrition publiceerde een gerandomiseerde, placebogecontroleerde, dubbelblinde studie waarin 70 zwaarlijvige maar verder gezonde vrouwen werden geëvalueerd die deelnamen aan een programma voor acht weken afvallen. De vrouwen kregen een supplement met meerdere ingrediënten dat voornamelijk frambozenketon, cafeïne, capsaïcine, knoflook, gember en citrus aurantium bevat.

 9. Het programma bestond uit dagelijkse suppletie, een caloriearm dieet en bewegingstraining. Vijfenveertig vrouwen voltooiden de studie na acht weken, en significante verschillen werden waargenomen in lichaamsgewicht, vetmassa, vetvrije massa, heupomtrek en energieniveaus. De placebogroep profiteerde ook van het voedings- en trainingsgedeelte van het programma, maar de gewichtsverliespercentages waren lager dan de groep die het supplement met meerdere ingrediënten nam.

 10. Hoewel dit supplement met frambozenketon gunstig was in deze studie, is het onmogelijk om te weten of de ketonen of een ander ingrediënt in het supplement het verschil maakten. Van de zes primaire ingrediënten had elk van hen kunnen leiden tot gewichtsverlies tijdens dit programma. (4)

 11. Dus dit is wat we weten over frambozenketonen en hun voordelen voor gewichtsverlies: heel weinig. Bij testen in laboratoria en op knaagdieren lijken frambozenketonen gewichtsverlies te bevorderen en de vetstofwisseling te activeren.

 12. De ketonen zijn echter zeer geconcentreerd in de laboratoriumstudies en doseringen zijn extreem hoog in de knaagdierstudies, dus het is onmogelijk om deze bevindingen te vergelijken met de werkzaamheid van ketonen voor werkelijke menselijke consumptie. Voordat we een duidelijke aanbeveling kunnen doen voor het gebruik van frambozenketonen voor gewichtsverlies, hebben we nog veel meer onderzoek nodig, met name mensen die alleen ketonen gebruiken.

 13. Een studie uit 2012, gepubliceerd in het Journal of Medical Food, toonde aan dat behandeling met frambozenketon, na een vetrijk dieet, ratten kan beschermen tegen niet-alcoholische steatohepatitis, leverontsteking veroorzaakt door een vetophoping in de lever. Onderzoekers meldden dat frambozenketonen een dubbel effect hadden van leverbescherming en vetreductie bij de geteste ratten.

 14. Het probleem met deze onderzoeken met knaagdieren is dat de doses erg hoog zijn; in feite is de equivalente dosis bij mensen 100 tot 300 milligram per dag, wat meer dan 200 keer groter is dan de gemiddelde dagelijkse inname van frambozenketonen! Dit is een zorgwekkende dosering, vooral in vergelijking met andere vetverbrandende supplementen die tegenwoordig op de markt zijn. Dus hoewel deze studie suggereert dat frambozenketonen kunnen helpen om leverontsteking te verminderen, moeten er meer onderzoeken worden gedaan op mensen met de juiste dosering. (5)

 15. Een onderzoek uit 2018 wees uit dat frambozenketonen een therapeutische rol kunnen spelen bij het beheersen van hyperlipidemie en insulineresistentie bij obese ratten. Nogmaals, dit is een dierstudie en de ketondoses waren 250-500 milligram per kilogram lichaamsgewicht, wat een zeer hoge dosis voor mensen zou zijn. (6)

 16. De studie suggereert echter dat frambozenketonen bijdragen aan de verhoging van de expressie van AQP7, wat eiwit is dat een rol speelt in de metabole functie. Zoals de meeste potentiële frambozen keton voordelen, is meer onderzoek hierover nodig om aan te geven of ketonen effectief zijn voor het normaliseren van cholesterolwaarden en insulineresistentie bij mensen.

Raspberry keton gebruikt in de traditionele geneeskunde

 1. Traditioneel werden ketonen in rode frambozen gebruikt om hoog cholesterol, diabetes en zelfs leverkanker te voorkomen. Frambozen werden geconsumeerd voor hun ketonen voordat supplementen met veel hogere doses beschikbaar waren. Frambozen werden ook gegeten vanwege hun voedingswaarde.

 2. Frambozenvoeding is behoorlijk indrukwekkend en biedt krachtige antioxidanten en voedingsstoffen zoals vitamine C, mangaan, vitamine K en magnesium. Het is bekend dat het consumeren van frambozen helpt ontstekingen te verminderen, de gezondheid van het hart te bevorderen, artritische pijn te verlichten en veroudering te bestrijden. [! 36231 => 1130 = 5!

 1. Supplementen met frambozenketonen zijn verkrijgbaar in capsulevorm en ze zijn overal online en in vitaminewinkels verkrijgbaar. Raspberry keton supplement dosering varieert van 100-1.000 milligram, een of twee keer per dag. Natuurlijk eet je slechts ongeveer 0,42 milligram frambozenketonen per kilogram lichaamsgewicht, dus als je ervoor kiest om ketonsupplementen te nemen, verhoog je je inname met heel veel.

 2. De FDA waarschuwt dat supplementmerken de neiging hebben hogere concentraties frambozenketonen te bevatten dan algemeen wordt aanbevolen en de veiligheid van deze doses is niet geëvalueerd in wetenschappelijke studies.

 3. Voordat u ervoor kiest om hoge doses framboosketonsupplementen te gebruiken, is het het beste om medisch onderzoek met mensen te hebben dat eerst de biologische effecten ondersteunt. Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat de bijwerkingen van deze doses op mensen evalueert of de impact die ze hebben op menselijke cellen en organen.

Raspberry ketonen in uw dieet krijgen

 1. Je kunt ketonen in je dieet krijgen door bessen (inclusief frambozen, bramen en veenbessen) en fruit zoals kiwi, appels, druiven en perziken te eten. Frambozenketonen worden ook vaak gebruikt om sommige voedingsmiddelen en dranken op smaak te brengen, en er wordt geschat dat ketonen meestal worden geconsumeerd door verwerkt voedsel dat ze als smaakstof gebruikt.

 2. Van frambozenketonen wordt gezegd dat ze de metabolismemaatregelen verhogen en een metabolisme regulerend hormoon in het lichaam beïnvloeden dat adiponectin wordt genoemd. Adiponectin is betrokken bij het reguleren van glucoseniveaus en het afbreken van vetzuren. Het staat bekend om zijn anti-diabetische, anti-obesitas en cardio-beschermende eigenschappen.

 3. Sommige supplementbedrijven beweren dat frambozenketonen een geweldige manier zijn om het adiponectinegehalte te verhogen, maar raad eens? Je kunt dit vetverbrandende hormoon op natuurlijke wijze stimuleren met voedingsmiddelen zoals avocado's, noten en olijfolie. Het drinken van koffie kan ook het adiponectinegehalte verhogen, evenals sporten. (9)

Rol in ketose / Keto dieet + recepten

 1. Sommige mensen raken in de war omdat frambozenketonen een rol spelen bij ketose en deel uitmaken van het keto-dieet. Het ketogeen dieet is bedoeld om onze "brandstofbron" te veranderen die ons lichaam gebruikt om energiek te blijven. Het is een dieet bestaande uit vetrijke, koolhydraatarme voedingsmiddelen. Als u overschakelt naar dit voedsel, wordt uw lichaam in een toestand van ketose, wat betekent dat uw lichaam een ​​vetverbrander wordt in plaats van een suikerbrander.

 2. Wanneer uw lichaam geen glucose heeft om te verbranden voor energie, zal het vet verbranden en in plaats daarvan ketonen produceren. En zodra je ketonen in het bloed een bepaald punt bereiken, ben je officieel in een staat van ketose.

 3. De ketonen die een rol spelen in het keto-dieet worden van nature in het menselijk lichaam gemaakt. Het zijn in water oplosbare moleculen die in de lever worden geproduceerd. Het lichaam breekt vetzuren af ​​in ketonen, die vervolgens door de bloedbaan circuleren en onze stofwisseling veranderen zodat we vet blijven verbranden.

 4. Als u een ketogeen dieet volgt, mag u alleen fruit zoals frambozen af ​​en toe eten. Je wilt ook voorkomen dat je bewerkte voedingsmiddelen eet die vaak met frambozenketonen worden gemaakt.

 5. De ketonen die van nature door de lever worden geproduceerd, worden 'endogene ketonen' genoemd, maar er zijn ook 'exogene ketonen' die van buiten het lichaam worden geleverd en in veel ketosupplementen worden gebruikt om keton te verhogen niveaus in het lichaam. Deze ketonen, ook wel ketozouten genoemd, zijn compleet anders dan frambozenketonen. Frambozenketonen verhogen het ketonniveau niet in het lichaam en bootsen geen endogene ketonen na, dus je zou geen frambozenketonen gebruiken als onderdeel van het keto-dieet.

 6. Frambozen ketonsupplementen kunnen bijwerkingen veroorzaken, waaronder een snelle hartslag, verhoogde bloeddruk en zenuwachtigheid. Ze kunnen ook de bloedsuikerspiegel verlagen en interageren met medicijnen die worden gebruikt om uw hartslag, bloedsuiker, cholesterol en hormonen te regelen.

 7. Er is niet genoeg onderzoek om te verduidelijken of frambozenketonen veilig zijn voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, dus moeten ze dit soort supplementen vermijden.

 8. Als u ervoor kiest om frambozenketonen te gebruiken, raad ik aan eerst uw zorgverlener te raadplegen. Vergeet niet dat de supplementendosis waarschijnlijk veel hoger is dan de hoeveelheid ketonen die u ooit van nature zou consumeren, en de wetenschap van de veiligheid van deze doses is uiterst beperkt.

Laatste gedachten over frambozenketonen

 1. Je zou kunnen denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407