Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Frozen Yogurt: A Healthy Dessert That # x27; s Low in Calories?

De onderste regel

 1. Bevroren yoghurt is een dessert dat vaak wordt gepromoot als een gezond alternatief voor ijs. Het is echter niet alleen gewone yoghurt die in de vriezer is geweest.

 2. Het kan zelfs een heel ander voedingsprofiel hebben dan gewone yoghurt.

 3. Dit artikel is een gedetailleerd overzicht van bevroren yoghurt, waarbij de voedingswaarde en gezondheidseffecten worden onderzocht, met name als vervanging voor ijs.

Wat is Frozen Yogurt en hoe wordt het gemaakt?

 1. Bevroren yoghurt is een populair dessert gemaakt met yoghurt. Het heeft een romige textuur en een zoete, pittige smaak.

 2. Bevroren yoghurt lijkt veel op ijs, maar het belangrijkste verschil is dat het wordt gemaakt met melk in plaats van room.

 3. Bovendien wordt het, net als ijs, vaak verkocht in kopjes of kegels met een breed scala aan topping-opties, zoals fruit, koekjes en chocoladeschilfers.

 4. U kunt bevroren yoghurt kopen in winkels of thuis maken. Het wordt soms ook gebruikt als ingrediënt in dranken zoals smoothies of in desserts als vervanging voor ijs.

 5. Ingrediënten kunnen enigszins verschillen tussen merken, maar de belangrijkste zijn:

 6. Veel bevroren yoghurt bevat ook ingrediënten zoals smaakstoffen en stabilisatoren om hun smaak en textuur te verbeteren.

 7. Om bevroren yoghurt te maken, mengen fabrikanten melk en suiker. Ze pasteuriseren het mengsel en verwarmen het tot een hoge temperatuur om schadelijke bacteriën te doden.

 8. De yoghurtculturen worden vervolgens toegevoegd en het mengsel mag maximaal vier uur rusten voordat het wordt ingevroren.

Voedingsstoffen in bevroren yoghurt

 1. Het voedingsgehalte van bevroren yoghurt kan variëren, afhankelijk van het type melk, zoetstoffen en smaakstoffen die in het yoghurtmengsel worden gebruikt.

 2. Bevroren yoghurt gemaakt met magere melk heeft bijvoorbeeld een lager vetgehalte dan variëteiten gemaakt met volle melk (1).

 3. Bovendien kunnen de toppings die u kiest extra calorieën, vet en suiker aan het eindproduct toevoegen.

 4. Hieronder staan ​​de voedingsstoffen in 100 gram normale, volle melk bevroren yoghurt en 3,5 gram niet-vette bevroren yoghurt, zonder toppings of smaakstoffen (2, 3):

 5. Vanwege de variaties in recepten, controleer altijd het etiket om er zeker van te zijn wat er in uw bevroren yoghurt zit.

Gezondheidsvoordelen van bevroren yoghurt

 1. Bevroren yoghurt kan enkele gezondheidsvoordelen hebben in vergelijking met andere bevroren desserts.

 2. Het kan nuttige voedingsstoffen en bacteriën bevatten, lagere niveaus van lactose en minder calorieën dan desserts zoals ijs.

 3. Net als gewone yoghurt bevat sommige bevroren yoghurt probiotica.

 4. Probiotica zijn levende bacteriën die ook wel 'goede bacteriën' worden genoemd. Als ze worden gegeten, kunnen ze een gunstig effect hebben op uw gezondheid (4, 5).

 5. De voordelen van bacteriën in bevroren yoghurt zijn echter afhankelijk van het overleven van het productieproces.

 6. Als uw bevroren yoghurt was gepasteuriseerd nadat de goede bacteriën waren toegevoegd, zijn ze gedood.

 7. Er is ook gesuggereerd dat het vriesproces het aantal goede bacteriën zou kunnen verminderen. Sommige studies hebben echter gesuggereerd dat dit niet het geval is, dus bevriezen is misschien geen probleem (6, 7, 8).

 8. Om te zien of uw bevroren yoghurt probiotica bevat, controleert u de claim "levende culturen" op het etiket.

 9. Als u lactose-intolerantie heeft, kan het eten van zuivelproducten spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, gas en pijn veroorzaken (9).

 10. De meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen echter kleine hoeveelheden zuivel verdragen, vooral als het probiotica bevat (10).

 11. Dit komt omdat probiotische bacteriën een deel van de lactose afbreken en de hoeveelheid per portie verminderen.

 12. Omdat sommige bevroren yoghurt probiotica bevatten, kunnen mensen met lactose-intolerantie deze zonder spijsverteringsproblemen eten.

 13. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle rassen levende bacteriën bevatten, dus ze hebben mogelijk niet dezelfde voordelen (11).

 14. Bevroren yoghurt bevat ook redelijke hoeveelheden van sommige voedingsstoffen die verband houden met een goede botgezondheid, zoals calcium en eiwitten (12).

 15. Ondanks dit potentiële voordeel is het echter vermeldenswaard dat u deze voedingsstoffen ook uit gewone yoghurt kunt halen.

 16. Als u calorieën wilt besparen, bevat bevroren yoghurt minder calorieën dan gewoon ijs (2, 13).

 17. Let echter op de portiegroottes en topping-keuzes. Als je niet oppast, kunnen deze de calorieën gemakkelijk ophopen.

Is Frozen Yogurt net zo gezond als gewone yoghurt?

 1. Yoghurt kan een gezonde, smakelijke aanvulling op uw dieet zijn.

 2. In tegenstelling tot de meeste gewone, reguliere yoghurt, bevat bevroren yoghurt meestal veel toegevoegde suiker (3, 14).

 3. Suiker is zelfs een van de belangrijkste ingrediënten in het productieproces.

 4. Het toevoegen van suiker aan yoghurt voordat het bevroren is, voorkomt dat zich grote ijskristallen vormen en zorgt ervoor dat de bevroren yoghurt een romige textuur behoudt die lijkt op ijs. Het maakt de smaak ook acceptabeler, zodat het zoet en pittig is in plaats van zuur.

 5. Bevroren yoghurt kan echter nog steeds meer toegevoegde suiker bevatten dan gewone met suiker gezoete yoghurt (2, 15).

 6. Als u op zoek bent naar de gezondste yoghurt, kies dan een gewone, normale variëteit. Dit geeft je alle gezondheidsvoordelen zonder de toegevoegde suiker.

Is het gezonder dan ijs?

 1. Een van de redenen waarom mensen voor bevroren yoghurt kiezen, is omdat het als een gezondere optie wordt beschouwd dan ijs.

 2. Het belangrijkste verschil tussen de twee producten is dat bevroren yoghurt wordt gemaakt met melk en niet met room. Dit betekent dat ijs meer vet bevat (2, 16).

 3. Het is echter belangrijk op te merken dat fabrikanten dit gebrek aan vet vaak goedmaken met suiker. Dus pas op - je bevroren yoghurt kan zoveel, zo niet meer suiker bevatten dan ijs.

 4. Dit geldt met name voor de niet-vette versies van bevroren yoghurt, die meestal meer suiker bevatten.

 5. Gecombineerd met grote porties en een verscheidenheid aan toppingopties met veel suiker, betekent dit dat bevroren yoghurt uiteindelijk veel meer calorieën en suiker kan bevatten dan een ijshoorntje.

 6. Dus ondanks de gezond klinkende naam is bevroren yoghurt een dessert net als ijs. Geen van beide is beter dan de andere, en beide kunnen af ​​en toe als een traktatie worden genoten.

Hoe kies je een gezonde bevroren yoghurt

 1. Probeer het volgende om uw bevroren yoghurt zo gezond mogelijk te maken:

 2. Ondanks dat het een zoete traktatie is, is bevroren yoghurt over het algemeen in veel grotere porties dan ijs.

 3. Om uw portie onder controle te houden, houdt u het bij ongeveer een half kopje - ongeveer de grootte van een honkbal.

 4. Als het zelfbediening is, kunt u ook proberen uw beker met fruit te vullen en een kleinere hoeveelheid bevroren yoghurt er bovenop te serveren.

 5. Om je dessert gezonder te maken, ga je voor een topping zoals vers fruit.

 6. Andere toppings zoals snoep, fruitsiropen, koekjes en chocoladeschilfers kunnen het suikergehalte verhogen zonder toegevoegde vezels of voedingsstoffen.

 7. Als u een meer heerlijke topping dan fruit wilt, probeer dan donkere chocolade of noten, die beide minder suiker bevatten en wat nuttige voedingsstoffen bevatten (17).

 8. Sommige bevroren yoghurt wordt gemaakt met kunstmatige zoetstoffen in plaats van suiker.

 9. Als u uw calorie-inname onder controle wilt houden, kunt u het proberen.

 10. Vetvrije rassen bevatten meer toegevoegde suiker dan vetarme of gewone rassen.

 11. Het eten van overtollige toegevoegde suikers is in verband gebracht met slechte gezondheidsresultaten, dus het is waarschijnlijk beter om vast te houden aan een magere of volle vet bevroren yoghurt (18).

 12. Vanwege hun potentiële gezondheidsvoordelen zijn bevroren yoghurt met levende probiotische culturen de beste keuze.

 13. Om een ​​variëteit te kiezen die ze bevat, zoekt u naar de woorden "live actieve culturen" op het voedingsetiket.

 14. Als u thuis uw eigen bevroren yoghurt maakt, kunt u meer controle krijgen over de ingrediënten en calorieën in uw dessert.

 15. Er zijn veel eenvoudige recepten online, zoals deze en deze.

 16. Sommige mensen gebruiken Griekse yoghurt als basis vanwege het hogere eiwitgehalte (19).

Take Home Message

 1. Bevroren yoghurt komt vaak in grote porties en kan veel suiker bevatten.

 2. Net als andere desserts is het prima om af en toe als traktatie te eten, maar laat je niet misleiden door te denken dat het een gezondheidsvoedsel is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407