Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Fruit met weinig suiker: voor diabetes en gezondheid

Overzicht

 1. Je suikerinname bekijken is een goed idee, maar je zoete tand temmen kan een ongelooflijk moeilijke prestatie zijn.

 2. Misschien hebt u verwerkte suikers al uitgesneden, maar wist u niet hoeveel suiker er in fruit zit. Of misschien leef je met diabetes en wil je weten welke vruchten de minste invloed hebben op je bloedsuikerspiegel.

 3. Hoewel fruit ook veel andere gezonde voedingsstoffen bevat, bevatten sommige soorten meer suiker dan andere. Leer welke vruchten het laagste suikergehalte hebben, zodat je je zoetekauw kunt bevredigen zonder de suikerbank te breken.

Limoenen)

 1. Hoog in vitamine C, citroenen en hun limoengroene tegenhangers zijn vrij zure vruchten. Ze bevatten niet veel suiker (slechts een gram of twee per citroen of limoen) en zijn de perfecte toevoeging aan een glas water om je eetlust te bedwingen.

2. Frambozen

 1. Met slechts vijf gram - een beetje meer dan een theelepel - suiker per kopje en veel vezels om je te vullen, zijn frambozen een van de vele geweldige bessen om de lijst te maken .

3. Aardbeien

 1. Aardbeien bevatten verrassend weinig suiker, omdat ze zo zoet en lekker smaken. Een kopje rauwe aardbeien bevat ongeveer zeven gram suiker, samen met meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C.

4. Bramen

 1. Bramen hebben ook slechts zeven gram suiker per kopje. Je hoeft je niet schuldig te voelen aan het snacken van deze donker gekleurde bessen. Als bonus bevatten ze ook veel antioxidanten en vezels.

5. Kiwis

 1. Deze vreemde donkergroene vruchtjes worden technisch gezien ook als een bes beschouwd. Kiwi's (of kiwi's) zijn rijk aan vitamine C en bevatten weinig suiker - met slechts zes gram per kiwi. Je kunt het hele jaar door kiwi's vinden in de supermarkt.

6. Grapefruit

 1. Een andere citrusfruit die op de lijst staat, is grapefruit. Hoewel grapefruits zeker niet zo zoet smaken als een druif, zorgen ze voor een geweldig ontbijt met slechts negen gram suiker in de helft van een middelgrote grapefruit.

7. Avocado

 1. Hoewel het niet meteen het eerste is dat je te binnen schiet als je aan fruit denkt, zijn avocado's inderdaad fruit en van nature suikerarm. Een hele rauwe avocado bevat slechts ongeveer één gram suiker. Wat avocado's veel hebben, zijn gezonde vetten, waardoor je verzadigd blijft.

8. Watermeloen

 1. Watermeloenen zijn het iconische zomerfruit. Ze lijken misschien een traktatie, maar ze bevatten weinig suiker. Een hele kop in blokjes gesneden watermeloen bevat minder dan 10 gram suiker. Een bonus van het eten van watermeloen is dat het ook een geweldige bron van ijzer is.

9. Cantaloupe

 1. Cantaloepen hebben hun oranje kleur te danken aan een hoog vitamine A-gehalte. Een kopje van deze heerlijke meloen bevat minder dan 13 gram suiker. Dit kan een beetje hoger zijn dan ander fruit, maar houd er rekening mee dat een blikje frisdrank van 12 ons bijna 40 gram suiker heeft en heel weinig voedingswaarde.

10. Sinaasappelen

 1. Sinaasappels zijn een andere geweldige manier om van een zoete snack te genieten zonder alle calorieën en suiker, terwijl ze ook uw vitamine C-inname stimuleren. Een typische zeesinaasappel heeft ongeveer 12 gram suiker per fruit en minder dan 70 calorieën.

11. Peaches

 1. Perziken kunnen ongelooflijk zoet zijn, maar met minder dan 13 gram suiker in een middelgrote vrucht kunnen ze nog steeds als suikerarm worden beschouwd voor een vrucht.

Takeaway

 1. Deze 11 suikerarme vruchten bevatten tussen de 1 en 13 gram suiker, maar vergeet niet dat de portie het verschil maakt.

 2. Een portie watermeloen is slechts één kopje, dus als je drie of vier kopjes watermeloen gebruikt, kun je je gemakkelijk in de buurt van een blikje soda bevinden in termen van suiker.

 3. Natuurlijk bevat al het fruit veel meer vitamines, mineralen en vezels in vergelijking met bewerkte snacks met suiker. Vezelrijk voedsel vertraagt ​​de spijsvertering, wat betekent dat uw bloedsuiker niet zo snel zal stijgen na het eten van fruit. Zoals bij de meeste dingen in het leven, is matiging de sleutel.

 4. Deze 11 suikerarme vruchten bevatten tussen de 1 en 13 gram suiker, maar vergeet niet dat de portie het verschil maakt.

 5. Een portie watermeloen is slechts één kopje, dus als je drie of vier kopjes watermeloen gebruikt, kun je je gemakkelijk in de buurt van een blikje soda bevinden in termen van suiker.

 6. Natuurlijk bevat al het fruit veel meer vitamines, mineralen en vezels in vergelijking met bewerkte snacks met suiker. Vezelrijk voedsel vertraagt ​​de spijsvertering, wat betekent dat uw bloedsuikerspiegel niet zo snel zal stijgen na het eten van fruit. Zoals bij de meeste dingen in het leven, is matiging de sleutel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407