Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Fruit, plantaardig mager vleesdieet

Presentatiesuggesties

 1. Een dieet bestaande uit magere eiwitten, vers fruit en groenten bootst het dieet van onze oude voorouders na en, voorstanders geloven, het beste past bij onze genetica en spijsvertering. Zo'n dieet, belichaamd in het Paleo-dieetplan, kan heel gezond zijn, maar uitdagend om aan vast te houden omdat het zo beperkend is. Het hoge eiwitgehalte houdt je verzadigd en je verwerft tonnen vezels en voedingsstoffen door verse rauwe producten. Het dieet stelt geen beperkingen aan de hoeveelheden fruit, groenten en mager vlees dat je mag eten - maar het verbiedt wel de inname van voedsel dat niet in die categorieën valt.

Stap 1

 1. Eet onbeperkte hoeveelheden magere stukken vlees. Focus op zeevruchten, gevogelte zonder vel wit vlees, varkenshaas, flank steak, bizons en wild. Snijd al het zichtbare vet weg.

Stap 2

 1. Eet royale hoeveelheden vers fruit en groenten. Beperk uw inname van deze items niet. Eet veel van je producten rauw om de voedingswaarde en vezels te maximaliseren. Kies voor volumineuze, caloriearme groenten zoals sla, broccoli, kool en bloemkool.

Stap 3

 1. Vervang gezonde oliën door boter, margarine en bakvet. Gebruik olijfolie, lijnzaadolie, notenolie en avocado-olie om uw inname van verzadigd vet te verminderen. Maak van deze natuurlijke, plantaardige oliën de basis van alle vetten in uw dieet.

Stap 4

 1. Vermijd voedsel dat niet beschikbaar zou zijn geweest voor mensen tijdens jacht- en verzameltijden - dit omvat pindakaas, pasta of andere producten die bloem bevatten. Afzien van alle granen, peulvruchten (bonen, erwten en soja), zuivel, geraffineerde suiker, zetmeelrijke groenten en koffie omdat deze niet beschikbaar waren voor mensen vóór de introductie van de landbouw.

Stap 5

 1. Blijf weg van gist en zout. Eet geen gebakken goederen, ingemaakte voedingsmiddelen, azijn of voedselproducten die zijn gefermenteerd, omdat deze voedingsmiddelen niet zo kwalitatief zijn als een bron van vezels en B-vitamines zoals fruit en groenten. Kruid voedsel met gepoederde knoflook of ui, citrussap, peper, cayennepeper en chilipoeder of andere natuurlijke kruiden die de gezondheid verbeteren en geen opgeblazen gevoel veroorzaken, net als zout.

Stap 5

 1. De eerste maand van het dieet kan een uitdaging zijn, omdat uw lichaam gewend raakt aan een nieuwe manier van eten. Je zou kunnen merken dat je energie daalt als je je aanpast om van groenten en fruit je primaire bron van koolhydraten te maken.

Stap 5

 1. Geen wetenschappelijke gegevens ondersteunen de langdurige naleving van dit dieet. Over het algemeen zijn de aanbevelingen gezond, maar u kunt een tekort krijgen aan specifieke voedingsstoffen vanwege het ontbreken van volle granen en zuivelproducten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407