Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Fysieke en mentale voordelen van zwemmen

Fysieke en mentale voordelen van zwemmen

 1. Mensen die 19 tot 64 jaar oud zijn, moeten elke week 150 minuten matige aerobe activiteit krijgen. Jongere kinderen moeten ook fysiek actief zijn.

 2. Het is belangrijk om krachttraining in elke routine op te nemen om spieren sterk en flexibel te houden. Als de gezondheid het toelaat, moet dit zo lang mogelijk worden voortgezet gedurende het leven.

 3. Een persoon kan om verschillende redenen kiezen voor zwemmen boven een andere vorm van oefening. Het geeft het lichaam een ​​grondige training en heeft vele voordelen voor mensen van alle leeftijden en niveaus van fitness.

15 voordelen van zwemmen

 1. Zwemmen biedt verschillende voordelen voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Vijftien worden hieronder vermeld.

1. Een workout voor het hele lichaam

 1. Zwemmen betrekt bijna elke grote spiergroep, waarbij een persoon zijn armen, benen, romp en buik moet gebruiken.

 2. Ook zwemmen:

2. Het opbouwen van cardiovasculaire kracht

 1. Cardiovasculaire oefening, vaak cardio genoemd, omvat het hart, de longen en de bloedsomloop. Een grondige workoutroutine, zoals een met zwemmen, omvat dit soort oefeningen.

 2. Onderzoek suggereert dat zwemmers de helft van het sterftecijfer hebben van inactieve mensen. Een studie uit 2016 geeft aan dat zwemmen kan helpen om de bloeddruk te verlagen en de bloedsuikerspiegel te reguleren.

3. Geschikt voor alle leeftijden en fitnessniveaus

 1. Sommige soorten oefeningen kunnen uitdagend zijn voor mensen die nieuw zijn of zich erg ongeschikt voelen.

 2. Zwemmen stelt een persoon echter in staat om in zijn eigen tempo te gaan, en het kan uitnodigend zijn voor nieuwkomers.

 3. Een persoon kan op zeer jonge leeftijd leren zwemmen, en de meeste zwembaden hebben een aangewezen gebied voor beginners en mensen die liever langzaam zwemmen.

4. Een geweldige vaardigheid om te hebben

 1. De voordelen van veilig en zelfverzekerd leren kunnen verder gaan dan mentale en fysieke fitheid. In sommige gevallen kan het zelfs levensreddend zijn.

5. Goed voor mensen met blessures

 1. Een blessure of aandoeningen, zoals artritis, kan het moeilijk maken om zware oefeningen te doen.

 2. Omdat water de spieren zachtjes ondersteunt, heeft zwemmen de voorkeur van velen die niet in staat zijn om deel te nemen aan oefeningen met hoge impact en hoge weerstand.

6. Goed voor mensen met een handicap

 1. Een lichamelijke handicap, zoals dwarslaesie, kan de trainingsopties beperken.

 2. Omdat water weerstand en ondersteuning biedt, vinden veel mensen dat zwemmen een ideale optie is.

 3. Omdat zwemmen het vertrouwen kan vergroten en de sociale vaardigheden kan verbeteren, kan het mensen met een verstandelijke handicap ten goede komen.

7. Helpen met astma

 1. Naast het opbouwen van cardiovasculaire kracht, kan zwemmen ook de longcapaciteit vergroten en de controle over de ademhaling verbeteren.

 2. Hoewel de vochtige lucht van binnenzwembaden ook kan helpen astmasymptomen te verbeteren, wijzen sommige onderzoeken erop dat desinfecterende chemicaliën die in zwembaden worden gebruikt, de symptomen erger kunnen maken.

 3. Ze kunnen ook de kans vergroten dat een zwemmer de aandoening ontwikkelt.

8. Verbetering van de symptomen van multiple sclerose (MS)

 1. Water houdt ledematen drijvend, zodat mensen met MS kunnen profiteren van de ondersteuning en zachte weerstand die water biedt.

 2. Eén studie constateerde een significante vermindering van pijn wanneer mensen met MS deelnamen aan een zwemprogramma van 20 weken.

 3. Deelnemers rapporteerden ook verbeteringen in MS-gerelateerde vermoeidheid en depressie.

 1. Zwemmen is een aanbevolen vorm van oefening voor zwangere mensen.

 2. Extra gewicht kan gewrichts- en spierpijn veroorzaken tijdens de zwangerschap.

 3. Zwemmen is vooral populair bij zwangere mensen omdat het water dit gewicht kan dragen.

 4. Dit helpt om je comfortabeler te voelen terwijl je fit blijft.

 5. Het is altijd een goed idee om een ​​arts te raadplegen bij het uitvoeren van een nieuwe vorm van activiteit tijdens de zwangerschap.

10. Calorieën verbranden

 1. Zwemmen is een uitstekende manier om calorieën te verbranden. De hoeveelheid verbrand hangt af van het gewicht van een persoon en hoe krachtig ze zwemmen.

 2. Gebruik deze calorieëncalculator om te bepalen hoeveel calorieën worden verbrand tijdens het sporten.

11. Variatie en plezier

 1. Mensen hebben de neiging zich te vervelen met repetitieve oefeningen, maar er zijn veel manieren om zwemmen interessant te houden.

 2. Er zijn verschillende slagen om onder de knie te krijgen en flotatiehulpmiddelen om te proberen. Ook kunnen klassen in wateraerobics en polo, evenals racen en duiken, helpen om variatie toe te voegen.

12. Helpen om de slaap te verbeteren

 1. Een proef waarbij oudere volwassenen met slapeloosheid betrokken waren, meldde een betere slaap bij degenen die regelmatig sportten.

 2. Een beoordeling uit 2010 stelde vast dat ongeveer de helft van de oudere volwassen bevolking problemen heeft met slapen. Zwemmen kan toegankelijk zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een betere slaap.

13. Stimulans stimuleren

 1. Oefening geeft endorfines vrij, die de stemming verbeteren. Zwemmen kan ook het zelfvertrouwen en sociale vaardigheden vergroten, wat het zelfvertrouwen van een persoon kan beïnvloeden.

 2. Een pilotstudie uit 2014 met mensen met dementie toonde aan dat degenen die regelmatig zwommen in een periode van 12 weken een verbetering van de stemming vertoonden.

 1. Oefening is een geweldige manier om stress en angst te verlichten. Het kan de geest ook wegleiden van verontrustende gedachten.

 2. Hoewel meer onderzoek nodig is, kan zelfs 20 minuten fysieke activiteit per week een persoon helpen zich meer ontspannen te voelen.

15. Toegankelijk en betaalbaar

 1. Veel steden bieden openbare zwembaden met gereduceerde tarieven. Sommige bieden gratis toegang op bepaalde tijden of gratis zwemlessen.

 2. Zwemmen in een meer of oceaan kan een aantrekkelijke optie zijn. Neem altijd veiligheidsmaatregelen, zoals toezicht, bij het zwemmen in open water.

Takeaway

 1. Reid, K. J., Baron, K. G., Lu, B., Naylor, E., Wolfe, L., Zee, P. C. (2010, oktober). Aerobe training verbetert zelfgerapporteerde slaap en kwaliteit van leven bij oudere volwassenen met slapeloosheid [!Abstract

 2. Sable, M., Viadya, S. M., Sable, S. S. (2012, januari-maart). Vergelijkende studie van longfuncties bij zwemmers en hardlopers [!Abstract

 3. Sanches, EF, Duran-Carabali, LE, Tosta, A., Nicola, F., Schmitz, F., Rodrigues, A., ... Netto, C. (2017, 31 mei). Zwemmen tijdens de zwangerschap veroorzaakt neuroprotectie op korte en lange termijn tegen hypoxie-ischemie bij zeer onvolwassen ratten [!Abstract

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 6. Zwemmen verbrandt calorieën en kan een persoon helpen gewicht te verliezen, evenals tonusspieren en de algehele gezondheid en conditie te verbeteren. [! 4074 => 1140 = 18!

 7. Artikel laatst herzien vóór vr 13 april 2018. Bezoek onze categorie Sportgeneeskunde / Fitness voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Sportgeneeskunde / Fitness. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 8. Alkatan, M., Baker, J. R., Machin, D. R., Park, W., Akkari, A. S., Pasha, E. P., Tanaka, H. (2016, maart). Verbeterde functie en verminderde pijn na zwem- en fietstraining bij patiënten met artrose [!Abstract

 9. Castro-Sanchez, AM, Mataran-Penarrocha, GA, Lara-Palomo, I., Saavedra-Hernandez, M., Arroyo-Morales, M., Moreno-Lorenzo, C. ( 2012). Hydrotherapie voor de behandeling van pijn bij mensen met multiple sclerose: een gerandomiseerde gecontroleerde studie [!Abstract

 10. Connolly, L. J., Nordsborg, N. B., Nyberg, M., Weihe, P., Krustrup, P., Mohr, M. (2016, oktober). Zwemtraining met laag volume en hoge intensiteit is superieur aan hoogvolume lage-intensiteitstraining met betrekking tot insulinegevoeligheid en glucosecontrole bij inactieve vrouwen van middelbare leeftijd [!Samenvatting

 11. Ensari, I., Sandroff, B. M., Motl, R. W. (2016, januari-februari). Effecten van afzonderlijke aanvallen van loopoefeningen en yoga op acute stemmingsverschijnselen bij mensen met multiple sclerose [!Abstract

 12. Fisk, M. Z., Steigerwald, M. D., Smoliga, J. M., Rundell, K. W. (2015, 13 maart). Astma bij zwemmers: een overzicht van de huidige literatuur [!Abstract

 13. Guszkowska, M. (2004, 1 juli). Effecten van oefening op angst, depressie en humeur [!Abstract

 14. Matthews, M. J., Green, D., Matthews, H., Swanwick, E. (2016, 29 augustus). De effecten van zwemmoeheid op schoudersterkte, bewegingsbereik, gewrichtscontrole en prestaties bij zwemmers [!Abstract

 15. Neikrug, A. B., Ancoli-Israel, S. (2010, maart). Slaapstoornissen bij de oudere volwassene - een mini-recensie [!Abstract

 16. Neville, C., Henwood, T., Beattie, E., Fielding, E. (2013, 3 juli). Onderzoek naar het effect van wateroefeningen op gedrag en psychologisch welzijn bij mensen met matige tot ernstige dementie: een pilotstudie van de Watermemories Swimming Club [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407