Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Garnalen versus garnalen: wat # x27; s het verschil?

De onderste regel

 1. Garnalen en garnalen zijn vaak verward. In feite worden de termen door elkaar gebruikt in visserij-, landbouw- en culinaire contexten.

 2. Je hebt misschien zelfs gehoord dat garnalen en garnalen één en dezelfde zijn.

 3. Hoewel ze nauw verwant zijn, kunnen de twee op verschillende manieren worden onderscheiden.

 4. Dit artikel onderzoekt de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen garnalen en garnalen.

Definities verschillen tussen landen

 1. Zowel garnalen als garnalen worden over de hele wereld gevangen, gekweekt, verkocht en geserveerd.

 2. Waar u woont, bepaalt waarschijnlijk echter welke term u vaker gebruikt of ziet.

 3. In het VK, Australië, Nieuw-Zeeland en Ierland is "garnalen" de algemene term die wordt gebruikt om zowel echte garnalen als garnalen te beschrijven.

 4. In Noord-Amerika wordt de term "garnalen" veel vaker gebruikt, terwijl het woord "garnaal" meestal wordt gebruikt om grotere soorten of die uit zoet water worden gevist te beschrijven.

 5. "Garnalen" en "garnalen" worden echter niet consistent in dezelfde context gebruikt, waardoor het moeilijk is om te weten welk schaaldier u echt koopt.

Garnalen en garnalen zijn wetenschappelijk onderscheiden

 1. Hoewel er geen consistente definitie is voor garnalen en garnalen in de visserij, de landbouw en de culinaire context, zijn ze wetenschappelijk verschillend omdat ze uit verschillende takken van de stamboom van de schaaldieren komen.

 2. Zowel garnalen als garnalen zijn leden van de decapod-orde. De term "decapod" betekent letterlijk "10-voet". Daardoor hebben zowel garnalen als garnalen 10 poten. De twee soorten schaaldieren komen echter uit verschillende suborders van decapoden.

 3. Garnalen behoren tot de pleocyemata-onderorde, die ook rivierkreeften, kreeften en krabben omvat. Aan de andere kant behoren garnalen tot de suborder dendrobranchiata.

 4. Bij algemeen gebruik worden de termen "garnalen" en "garnalen" door elkaar gebruikt voor vele soorten dendrobranchiata en pleocyemata.

 5. Zowel garnalen als garnalen hebben een dun exoskelet en hun lichamen zijn verdeeld in drie hoofdsegmenten: de kop, de thorax en de buik (1).

 6. Het belangrijkste anatomische verschil tussen garnalen en garnalen is hun lichaamsvorm.

 7. Bij garnalen overlapt de thorax het hoofd en de buik. Maar in garnalen overlapt elk segment het segment eronder. Dat wil zeggen, het hoofd overlapt de thorax en de thorax overlapt de buik.

 8. Hierdoor kunnen garnalen hun lichaam niet scherp buigen zoals garnalen dat kunnen.

 9. Hun benen zijn ook iets anders. Garnalen hebben drie paar klauwachtige poten, terwijl garnalen slechts één paar hebben. Garnalen hebben ook langere poten dan garnalen.

 10. Een ander belangrijk verschil tussen garnalen en garnalen is de manier waarop ze zich voortplanten.

 11. Garnalen dragen hun bevruchte eieren in de onderkant van hun lichaam, maar garnalen laten hun eieren in het water en laten ze zelf groeien.

Ze leven in verschillende soorten water

 1. Zowel garnalen als garnalen worden gevonden in waterlichamen van over de hele wereld.

 2. Afhankelijk van de soort, kunnen garnalen worden gevonden in zowel warm als koud water, van de tropen tot de polen, en in zoet of zout water.

 3. Slechts ongeveer 23% van de garnalen zijn zoetwatersoorten (2).

 4. De meeste garnalen zijn te vinden bij de bodem van het water dat ze bewonen. Sommige soorten zijn te vinden op plantenbladeren, terwijl anderen hun kleine pootjes en klauwen gebruiken om op de zeebodem te zitten.

 5. Garnalen zijn ook te vinden in zowel zoet als zout water, maar in tegenstelling tot garnalen, zijn de meeste soorten te vinden in zoet water.

 6. De meeste soorten garnalen geven de voorkeur aan warmer water. Verschillende soorten zijn echter ook te vinden in koudere wateren op het noordelijk halfrond.

 7. Garnalen verblijven vaak in kalm water waar ze op planten of rotsen kunnen zitten en comfortabel hun eieren leggen.

Dit kunnen verschillende maten zijn

 1. Garnalen en garnalen onderscheiden zich vaak door hun grootte, omdat garnalen meestal groter zijn dan garnalen.

 2. Er is echter geen standaardgroottelimiet die de twee onderscheidt. Meestal classificeren mensen deze schaaldieren per telling per pond.

 3. Over het algemeen betekent "groot" dat u gewoonlijk 40 of minder gekookte garnalen of garnalen per pond krijgt (ongeveer 88 per kg). "Gemiddeld" verwijst naar ongeveer 50 per pond (110 per kg) en "klein" verwijst naar ongeveer 60 per pond (132 per kg).

 4. Het feit is echter dat de grootte niet altijd een indicatie is van een echte garnaal of een echte garnaal, omdat elke soort in een grote verscheidenheid aan maten komt, afhankelijk van de soort.

Hun voedingsprofielen zijn vergelijkbaar

 1. Er zijn geen grote gedocumenteerde verschillen tussen garnalen en garnalen als het gaat om hun voedingswaarde.

 2. Elk is een goede bron van eiwitten, terwijl ze ook relatief weinig calorieën bevatten.

 3. 85 gram garnalen of garnalen bevatten ongeveer 18 gram eiwit en slechts ongeveer 85 calorieën (3).

 4. Garnalen en garnalen worden soms bekritiseerd vanwege hun hoge cholesterolgehalte. Elk biedt echter in feite een zeer wenselijk vetprofiel, inclusief een goede hoeveelheid gezonde omega-3-vetzuren (3).

 5. Drie gram garnalen of garnalen leveren 166 mg cholesterol, maar ook ongeveer 295 mg omega-3-vetzuren.

 6. Naast het leveren van magere eiwitten en gezonde vetten, zijn deze schaaldieren zeer goede bronnen van selenium, een belangrijke antioxidant. Je kunt bijna 50% van de dagelijkse waarde van selenium krijgen in slechts 85 gram (3).

 7. Bovendien wordt het type selenium dat wordt aangetroffen in schelpdieren zeer goed geabsorbeerd door het menselijk lichaam.

 8. Ten slotte zijn garnalen en garnalen zeer goede bronnen van vitamine B12, ijzer en fosfor.

Ze kunnen door elkaar in de keuken worden gebruikt

 1. Er is geen overtuigende smaak die een garnaal onderscheidt van een garnaal. Ze lijken erg op elkaar qua smaak en textuur.

 2. Sommigen zeggen dat garnalen een beetje zoeter en vlezer zijn dan garnalen, terwijl garnalen kwetsbaarder zijn. Het dieet en de leefomgeving van de soort hebben echter een veel grotere invloed op smaak en textuur.

 3. Daarom worden garnalen en garnalen vaak door elkaar gebruikt in recepten.

 4. Er zijn verschillende manieren om deze schelpdieren te bereiden. Elk kan worden gebakken, gegrild of gestoomd. Ze kunnen worden gekookt met de schaal aan of uit.

 5. Zowel garnalen als garnalen staan ​​bekend om hun vermogen om snel te koken, waardoor ze een perfect ingrediënt zijn in een snelle en gemakkelijke maaltijd.

De onderste regel

 1. Over de hele wereld worden de termen "garnalen" en "garnalen" vaak door elkaar gebruikt. Ze kunnen worden gecategoriseerd door hun grootte, vorm of het soort water waarin ze leven.

 2. Garnalen en garnalen zijn echter wetenschappelijk verschillend. Ze komen uit verschillende takken van de stamboom van de schaaldier en zijn anatomisch verschillend.

 3. Toch zijn hun voedingsprofielen erg vergelijkbaar. Elk is een goede bron van eiwitten, gezonde vetten, vitamines en mineralen.

 4. Dus hoewel ze enigszins kunnen verschillen, zijn beide voedzame toevoegingen aan uw dieet en zult u waarschijnlijk geen probleem hebben om de ene in de andere recepten te vervangen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407