Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gehaktballetjes in de oven bakken op een bakplaat

Ideeën voor koolhydraatarme recepten

 1. Traditioneel werden gehaktballetjes gebakken in olie in een koekenpan. Gehaktballetjes bakken heeft echter verschillende voordelen boven het frituren. Het vereist geen olie, dus gebakken gehaktballetjes hebben een lager vetgehalte dan gebakken. Gebakken gehaktballetjes kosten ook minder tijd en moeite; je hoeft ze niet op het fornuis te zien en ze te draaien als ze bruin worden. En een bakplaat bevat meer gehaktballen dan zelfs de grootste koekepan, dus je kunt ze gemakkelijk maken voor een menigte.

Stap 1

 1. Verwarm de oven voor op 425 graden Fahrenheit.

Stap 2

 1. Meng de melk door de gedroogde broodkruimels in de kom. Laat het mengsel rusten terwijl je de uien fijn hakt. Doe de rest van de ingrediënten in de kom. Meng goed met je handen.

Stap 3

 1. Spuit de bakplaat met anti-aanbak kookspray.

Stap 4

 1. Rol een bol ter grootte van een bal ter grootte van een gehaktbrood heen en weer tussen je handpalmen totdat je een bol hebt. Leg het op de bakplaat. Rol de rest van de gehaktballetjes en leg ze minstens 1 inch uit elkaar op het vel.

Stap 5

 1. Bak de gehaktballetjes 12 tot 15 minuten. Als je ze halverwege het bakproces wilt keren, doe dit dan met een spatel. Ze zijn ronder en gelijkmatiger bruin als je ze omdraait, maar dat hoeft niet.

Stap 6

 1. Haal de gehaktballetjes uit de oven wanneer een thermometer in het midden van de grootste 160 graden Fahrenheit aangeeft. Haal ze voorzichtig met een spatel uit de pan.

Stap 6

 1. 3/4 kop broodkruimels

 2. 1/2 kop melk

 3. 1/4 kop uien, fijngehakt

 4. 1 eetl. plantaardige olie

 5. 2 lbs. mager rundergehakt

 6. 1/8 theelepel. zout

 7. 1/2 theelepel. peper

 8. Anti-aanbak kookspray

 9. Bakplaat met lip

 10. Instant-read vleesthermometer

Stap 6

 1. Koel uw gehaktballetjes onmiddellijk in de koelkast als u ze wilt invriezen of ze later in saus wilt gebruiken.

 2. Voeg kruiden toe aan uw gehaktballetjes naar uw smaak. Mogelijkheden zijn ui-aangedreven, knoflookpoeder, verse gehakte kruiden, nootmuskaat of chilipoeder.

 3. Maak gehaktballetjes van kalkoen, lam, varkensvlees, kalfsvlees of een combinatie van gemalen vlees. Zorg ervoor dat u de juiste uiteindelijke temperatuur weet voor het vlees dat u gebruikt.

 4. Gehaktballetjes die te los zijn verpakt, hebben de neiging om uit elkaar te vallen, terwijl die die te strak zijn verpakt, vaak dicht en taai zijn. De druk is minder dan je zou gebruiken om een ​​sneeuwbal in te pakken, maar meer dan je zou gebruiken voor koekjesdeeg.

Stap 6

 1. Was uw handen en apparatuur met warm water en zeep voor en na het werken met rauw vlees.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407