Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gekiemde bruine rijst: voeding hoe te ontkiemen

Gekiemde bruine rijst: voeding hoe te ontkiemen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 15 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is gekiemde bruine rijst?

 1. Net als veel andere gekiemde granen, is gekiemde bruine rijst niet het meest voorkomende ingrediënt in een gerecht, maar het heeft wel een belangrijke plaats in veel culturele keukens. Nadat gewone bruine rijst in water is geweekt en mag beginnen te ontspruiten, is deze ontkiemde bruine rijst glutenvrij en heeft een aanzienlijk hogere voedingsstofdichtheid. Als je iets laat ontkiemen, kan het zijn voedingsprofiel drastisch veranderen. In het geval van bruine rijst kan kiemen de hoeveelheid GABA en verschillende mineralen, evenals enkele actieve ingrediënten en zuren, verhogen.

 2. Mensen gebruiken gekiemde bruine rijst in veel van dezelfde toepassingen als gewone bruine rijst, hoewel het bekend is dat het meer vult en zorgt voor een ideale vezelboost in groentesoepen of als bijgerecht . Hoewel gekiemde bruine rijst misschien iets duurder is, is het de kosten zeker waard, of je kunt het gewoon thuis maken!

Ontsproten bruine rijstvoeding

 1. Het indrukwekkende voedingsprofiel van bruine rijst is de reden waarom zoveel mensen dit type graan zijn gaan gebruiken. In een portie van 1/4 kop bevat gekiemde bruine rijst 2 gram vezels, ongeveer 170 calorieën en 4 gram eiwit. Dit is veel meer vezels en eiwitten die toegankelijk zijn in gewone bruine rijst. Bovendien bevat deze gekiemde variëteit meer vitamine E, B-vitamines en magnesium dan zijn niet-gekiemde neef. Er zit ook slechts 1,5 gram vet in een portie van 1/4 kop, waardoor dit een ideaal voedingsmiddel is om af te vallen.

Gezondheidsvoordelen van gekiemde bruine rijst

 1. Bloeddruk, diabetes voorkomen, hartgezondheid beschermen, lichaam ontgiften en groei en ontwikkeling ondersteunen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Regelt de bloeddruk

 1. Het hoge vezelgehalte kan helpen om overtollig cholesterol te schrapen en helpt bij het verminderen van hypertensie, waardoor u andere cardiovasculaire complicaties kunt voorkomen.

Behandelt diabetes

 1. Van vezels en bruine rijst is ook bekend dat ze de afgifte van glucose en insuline in het lichaam reguleren, wat goed nieuws is voor diabetici en mensen die het risico lopen de ziekte te ontwikkelen.

Ontgift het lichaam

 1. Met hogere niveaus van bepaalde mineralen, vitamines en actieve verbindingen kan gekiemde bruine rijst de leverfunctie stimuleren en de toxiciteit van het lichaam elimineren.

Verbetert de stemming

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Groei van aids

 1. Met meer eiwit dan traditionele bruine rijst, kan deze gekiemde variëteit helpen bij groei en ontwikkeling, samen met herstel en herstel na ziekte of een training.

Hoe bereid ik gekiemde bruine rijst?

 1. Als u uw eigen gekiemde bruine rijst wilt bereiden, hebt u alleen een geschikte kiemkamer, wat water en rijst nodig!

 2. Stap 2 - Laat 12 uur weken en laat het water weglopen.

 3. Stap 3 - Na nog eens 12 uur, spoel de rijst en laat hem opnieuw uitlekken.

 4. Stap 4 - Herhaal het spoelen en aftappen gedurende 2-3 dagen, waarna de kleine spruitjes moeten verschijnen.

 5. Stap 5 - Bewaar de gekiemde rijst in een luchtdichte verpakking tot u klaar bent om ze te gebruiken.

 6. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 7. Als u uw eigen gekiemde bruine rijst wilt bereiden, hebt u alleen een geschikte kiemkamer, wat water en rijst nodig!

 8. Stap 2 - Laat 12 uur weken en laat het water weglopen.

 9. Stap 3 - Na nog eens 12 uur, spoel de rijst en laat hem opnieuw uitlekken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407