Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gember voor hoofdpijn: werkt het en hoe te gebruiken

Takeaway

 1. Gember heeft, net als zijn relatieve kurkuma, veel aanhang gekregen vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Het behoort zelfs tot de top 10 best verkopende kruidensupplementen in de Verenigde Staten.

 2. Hoewel gember vooral bekend staat als een kalmerende remedie voor indigestie, misselijkheid en maagklachten, kan deze kruidige, aromatische wortel ook worden gebruikt om hoofdpijn en migraine te verlichten.

 3. Blijf lezen om erachter te komen hoe gember kan worden gebruikt om hoofdpijnklachten te verlichten en wat de meest effectieve vorm is om te gebruiken.

 4. Gember heeft, net als zijn relatieve kurkuma, veel aanhang gekregen vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Het behoort zelfs tot de top 10 best verkopende kruidensupplementen in de Verenigde Staten.

 5. Hoewel gember vooral bekend staat als een kalmerende remedie voor indigestie, misselijkheid en maagklachten, kan deze kruidige, aromatische wortel ook worden gebruikt om hoofdpijn en migraine te verlichten.

 6. Blijf lezen om erachter te komen hoe gember kan worden gebruikt om hoofdpijnklachten te verlichten en wat de meest effectieve vorm is om te gebruiken.

Hoe werkt gember?

 1. Gember bevat een natuurlijk voorkomende olie die verantwoordelijk is voor zowel de smaak als de gezondheidsvoordelen. De chemische verbindingen in deze olie - waaronder gingerolen en shogaolen - hebben ontstekingsremmende en pijnstillende effecten. Deze verbindingen zijn ook effectief bij het behandelen van misselijkheid en braken, twee symptomen geassocieerd met migraine-aanvallen.

 2. Gemberextracten kunnen ook serotonine verhogen, een chemische boodschapper die betrokken is bij migraine-aanvallen. Het verhogen van de serotoninespiegels in uw hersenen kan helpen migraine te stoppen door ontstekingen te verminderen en bloedvaten te beperken. Een klasse voorgeschreven medicijnen die triptanen worden genoemd, behandelen migraine op dezelfde manier.

 3. Gember bevat een natuurlijk voorkomende olie die verantwoordelijk is voor zowel de smaak als de gezondheidsvoordelen. De chemische verbindingen in deze olie - waaronder gingerolen en shogaolen - hebben ontstekingsremmende en pijnstillende effecten. Deze verbindingen zijn ook effectief bij het behandelen van misselijkheid en braken, twee symptomen geassocieerd met migraine-aanvallen.

 4. Gemberextracten kunnen ook serotonine verhogen, een chemische boodschapper die betrokken is bij migraine-aanvallen. Het verhogen van de serotoninespiegels in uw hersenen kan helpen migraine te stoppen door ontstekingen te verminderen en bloedvaten te beperken. Een klasse voorgeschreven medicijnen die triptanen worden genoemd, behandelen migraine op dezelfde manier.

Wat het onderzoek zegt

 1. Verschillende klinische onderzoeken hebben de effecten van gember bij mensen met migraine getest. Een onderzoek uit 2018 wees uit dat het nemen van een supplement van 400 mg gemberextract met ketoprofen - een niet-steroïde ontstekingsremmer - de symptomen van migraine beter verminderde dan alleen ketoprofen.

 2. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat 250 mg van een gemberpoedersupplement zowel de symptomen van migraine als het voorgeschreven medicijn sumatriptan verminderde.

 3. Ander onderzoek toont aan dat het plaatsen van een gel met gember en de kruiden moederkruid onder de tong wanneer een migraine voor het eerst begint, de sterkte en duur van de symptomen kan verminderen.

 4. Verschillende klinische onderzoeken hebben de effecten van gember bij mensen met migraine getest. Een onderzoek uit 2018 wees uit dat het nemen van een supplement van 400 mg gemberextract met ketoprofen - een niet-steroïde ontstekingsremmer - de symptomen van migraine beter verminderde dan alleen ketoprofen.

 5. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat 250 mg van een gemberpoedersupplement zowel de symptomen van migraine als het voorgeschreven medicijn sumatriptan verminderde.

 6. Ander onderzoek toont aan dat het plaatsen van een gel met gember en de kruiden moederkruid onder de tong wanneer een migraine voor het eerst begint, de sterkte en duur van de symptomen kan verminderen.

Wat is de meest effectieve vorm van gember om te gebruiken bij hoofdpijn?

 1. Gember is er in vele vormen, waaronder:

 2. Tot nu toe zijn alleen gembercapsules en een gel onderzocht en aangetoond dat ze nuttig zijn voor mensen met migraine. Andere vormen zijn niet onderzocht, maar kunnen het proberen waard zijn.

 3. Het type gember dat u neemt, kan ook afhangen van uw toestand. Als uw migraine-symptomen bijvoorbeeld misselijkheid en braken omvatten, heeft u misschien geen zin om een ​​gembercapsule oraal in te nemen. In plaats daarvan kun je proberen de etherische olie op je slapen aan te brengen of op een gemberpasta te zuigen.

 4. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende manieren waarop gember kan worden gebruikt om hoofdpijnklachten te verlichten.

 5. Gember is er in vele vormen, waaronder:

 6. Tot nu toe zijn alleen gembercapsules en een gel onderzocht en aangetoond dat ze nuttig zijn voor mensen met migraine. Andere vormen zijn niet onderzocht, maar kunnen het proberen waard zijn.

 7. Het type gember dat u neemt, kan ook afhangen van uw toestand. Als uw migraine-symptomen bijvoorbeeld misselijkheid en braken omvatten, heeft u misschien geen zin om een ​​gembercapsule oraal in te nemen. In plaats daarvan kun je proberen de etherische olie op je slapen aan te brengen of op een gemberpasta te zuigen.

 8. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende manieren waarop gember kan worden gebruikt om hoofdpijnklachten te verlichten.

Neem een ​​gember supplement

 1. Het meeste veelbelovende onderzoek naar de gunstige effecten van gember voor migraine gebruikte supplementen die gemberextract of gedroogd gemberpoeder bevatten. Daarom zijn gembersupplementen de meest waarschijnlijke vorm van gember om de symptomen van hoofdpijn en migraine te verlichten.

 2. Een typische dosis is een capsule van 550 mg bij het eerste teken van hoofdpijn. Deze dosis kan een of twee keer worden herhaald. U kunt gembersupplementen zoeken in apotheken, voedingswinkels en online.

 3. Hoewel het niet gebruikelijk is, kunnen sommige mensen die gembersupplementen nemen milde bijwerkingen hebben, waaronder:

 4. Deze bijwerkingen zijn waarschijnlijker wanneer hogere doses worden ingenomen.

 5. Het meeste veelbelovende onderzoek naar de gunstige effecten van gember voor migraine gebruikte supplementen die gemberextract of gedroogd gemberpoeder bevatten. Daarom zijn gembersupplementen de meest waarschijnlijke vorm van gember om de symptomen van hoofdpijn en migraine te verlichten.

 6. Een typische dosis is een capsule van 550 mg bij het eerste teken van hoofdpijn. Deze dosis kan een of twee keer worden herhaald. U kunt gembersupplementen zoeken in apotheken, voedingswinkels en online.

 7. Hoewel het niet gebruikelijk is, kunnen sommige mensen die gembersupplementen nemen milde bijwerkingen hebben, waaronder:

 8. Deze bijwerkingen zijn waarschijnlijker wanneer hogere doses worden ingenomen.

Breng etherische olie met gember aan op je slapen

 1. Door gemberolie in de huid te masseren, vermindert de pijn bij mensen met artritis en rugpijn en kan het ook helpen hoofdpijn te verminderen.

 2. Voor een migraine-aanval of spanningshoofdpijn, probeer een of twee keer per dag een paar druppels van de verdunde gemberolie in uw slapen, voorhoofd en achterkant van de nek te masseren.

 3. Het aroma van de olie kan ook misselijkheid verminderen die vaak voorkomt bij migraine. Probeer een druppel gemberolie op een tissue, gaasje of wattenbolletje te plaatsen en inhaleer. Je kunt ook proberen om een ​​tot twee druppels olie toe te voegen in een warm bad of stoomdiffuser.

 4. Pure essentiële gemberolie is te vinden in apotheken, supermarkten of online gekocht. Blijf uit de buurt van geparfumeerde of met gember geurende oliën. Voordat je het op je huid aanbrengt, verdun de olie door een tot twee druppels gemberolie in een eetlepel draagolie te doen. Meer informatie over drageroliën.

 5. Breng nooit gemberolie aan op de huid zonder deze eerst te verdunnen. Het gebruik van onverdunde olie kan huidirritatie veroorzaken. In sommige gevallen kan huidirritatie ernstig zijn.

 6. Sommige mensen kunnen ook een huidreactie ervaren bij het gebruik van gemberolie, zelfs wanneer ze worden verdund. Zorg ervoor dat u een patch-test uitvoert met de olie als u in het verleden een reactie op een etherische olie heeft gehad. Als u allergisch bent voor gemberkruid, kunt u ook allergisch zijn voor gemberolie.

 7. Volg deze stappen om een ​​patchtest uit te voeren:

 8. Door gemberolie in de huid te masseren, vermindert de pijn bij mensen met artritis en rugpijn en kan het ook helpen hoofdpijn te verminderen.

 9. Voor een migraine-aanval of spanningshoofdpijn, probeer een of twee keer per dag een paar druppels van de verdunde gemberolie in uw slapen, voorhoofd en achterkant van de nek te masseren.

 10. Het aroma van de olie kan ook misselijkheid verminderen die vaak voorkomt bij migraine. Probeer een druppel gemberolie op een tissue, gaasje of wattenbolletje te plaatsen en inhaleer. Je kunt ook proberen om een ​​tot twee druppels olie toe te voegen in een warm bad of stoomdiffuser.

 11. Pure essentiële gemberolie is te vinden in apotheken, supermarkten of online gekocht. Blijf uit de buurt van geparfumeerde of met gember geurende oliën. Voordat je het op je huid aanbrengt, verdun de olie door een tot twee druppels gemberolie in een eetlepel draagolie te doen. Meer informatie over drageroliën.

 12. Breng nooit gemberolie aan op de huid zonder deze eerst te verdunnen. Het gebruik van onverdunde olie kan huidirritatie veroorzaken. In sommige gevallen kan huidirritatie ernstig zijn.

 13. Sommige mensen kunnen ook een huidreactie ervaren bij het gebruik van gemberolie, zelfs wanneer ze worden verdund. Zorg ervoor dat u een patch-test uitvoert met de olie als u in het verleden een reactie op een etherische olie heeft gehad. Als u allergisch bent voor gemberkruid, kunt u ook allergisch zijn voor gemberolie.

 14. Volg deze stappen om een ​​patchtest uit te voeren:

Zuig op een gemberpastille

 1. Gemberpastilles bevatten meestal kleine hoeveelheden gemberpoeder of gemberextracten. Onderzoek toont aan dat gember de symptomen van misselijkheid kan verminderen na een operatie of vanwege zwangerschap of andere oorzaken. Het kan ook symptomen van misselijkheid veroorzaakt door migraine voorkomen.

 2. Gemberpastilles zijn een bijzonder goede keuze als u geen zin hebt om pillen te nemen of thee of andere vloeistoffen te drinken. Probeer een gemberpasta op te zuigen wanneer je voor het eerst misselijk wordt door je migraine-aanval.

 3. Een tot twee zuigtabletten worden meestal twee tot drie keer per dag ingenomen om maagklachten te verlichten. Maar zorg ervoor dat u de doseerinstructie op de productverpakking volgt.

 4. U kunt gemberpastilles vinden in apotheken, supermarkten en online.

 5. De meeste mensen die gemberpastilles gebruiken, hebben geen bijwerkingen, maar sommige mensen kunnen maagklachten krijgen of irritatie, branderigheid of gevoelloosheid van de mond of tong hebben.

 6. Zelden kunnen mensen allergisch zijn voor gember en een allergische reactie hebben. Als je in het verleden een allergische reactie op gember hebt gehad, gebruik dan geen gemberpastilles.

 7. Gemberpastilles bevatten meestal kleine hoeveelheden gemberpoeder of gemberextracten. Onderzoek toont aan dat gember de symptomen van misselijkheid kan verminderen na een operatie of vanwege zwangerschap of andere oorzaken. Het kan ook symptomen van misselijkheid veroorzaakt door migraine voorkomen.

 8. Gemberpastilles zijn een bijzonder goede keuze als u geen zin hebt om pillen te nemen of thee of andere vloeistoffen te drinken. Probeer een gemberpasta op te zuigen wanneer je voor het eerst misselijk wordt door je migraine-aanval.

 9. Een tot twee zuigtabletten worden meestal twee tot drie keer per dag ingenomen om maagklachten te verlichten. Maar zorg ervoor dat u de doseerinstructie op de productverpakking volgt.

 10. U kunt gemberpastilles vinden in apotheken, supermarkten en online.

 11. De meeste mensen die gemberpastilles gebruiken, hebben geen bijwerkingen, maar sommige mensen kunnen maagklachten krijgen of irritatie, branderigheid of gevoelloosheid van de mond of tong hebben.

 12. Zelden kunnen mensen allergisch zijn voor gember en een allergische reactie hebben. Als je in het verleden een allergische reactie op gember hebt gehad, gebruik dan geen gemberpastilles.

Drink gemberbier

 1. Als je hoofdpijn of een migraine-aanval hebt, probeer dan te drinken met ginger ale. Het kan uw hoofdpijn verminderen en een aan migraine gerelateerde maagklachten helpen kalmeren. Drink een of twee kopjes per dag.

 2. U kunt ginger ale kopen, maar lees de etiketten aandachtig. Veel in de winkel gekochte merken bevatten veel suiker en weinig gember. Je kunt ook gemberbier thuis maken. Er zijn veel manieren om het te maken. Hier is een manier:

 3. De meeste mensen die ginger ale drinken, hebben geen bijwerkingen. Maar sommige mensen, vooral als ze veel ginger ale consumeren, kunnen milde bijwerkingen hebben. Waaronder:

 4. Als je hoofdpijn of een migraine-aanval hebt, probeer dan te drinken met ginger ale. Het kan uw hoofdpijn verminderen en een aan migraine gerelateerde maagklachten helpen kalmeren. Drink een of twee kopjes per dag.

 5. U kunt ginger ale kopen, maar lees de etiketten aandachtig. Veel in de winkel gekochte merken bevatten veel suiker en weinig gember. Je kunt ook gemberbier thuis maken. Er zijn veel manieren om het te maken. Hier is een manier:

 6. De meeste mensen die ginger ale drinken, hebben geen bijwerkingen. Maar sommige mensen, vooral als ze veel ginger ale consumeren, kunnen milde bijwerkingen hebben. Waaronder:

Brouw gemberthee

 1. Nippen van gemberthee is een andere smakelijke manier om hoofdpijnpijn te verzachten of de misselijkheid veroorzaakt door een migraine-aanval te verminderen. Probeer de thee te drinken wanneer je hoofdpijn voor het eerst begint. Drink indien nodig een of twee uur later nog een kopje.

 2. Kant-en-klare theezakjes zijn verkrijgbaar in voedingswinkels en online. Je kunt het ook thuis bereiden:

 3. Net als ginger ale veroorzaakt het drinken van gemberthee meestal geen bijwerkingen, maar sommige bijwerkingen zijn mogelijk, waaronder:

 4. Deze bijwerkingen zijn waarschijnlijker als uw thee een sterkere smaak heeft of als u deze in grote hoeveelheden consumeert.

 5. Nippen van gemberthee is een andere smakelijke manier om hoofdpijnpijn te verzachten of de misselijkheid veroorzaakt door een migraine-aanval te verminderen. Probeer de thee te drinken wanneer je hoofdpijn voor het eerst begint. Drink indien nodig een of twee uur later nog een kopje.

 6. Kant-en-klare theezakjes zijn verkrijgbaar in voedingswinkels en online. Je kunt het ook thuis bereiden:

 7. Net als ginger ale veroorzaakt het drinken van gemberthee meestal geen bijwerkingen, maar sommige bijwerkingen zijn mogelijk, waaronder:

 8. Deze bijwerkingen zijn waarschijnlijker als uw thee een sterkere smaak heeft of als u deze in grote hoeveelheden consumeert.

Voeg gember toe aan een maaltijd

 1. Gember toevoegen aan een maaltijd is een andere manier waarop u kunt profiteren van de ontstekingsremmende en pijnstillende effecten van gember. Je kunt verse gember of gedroogde gemberpoeder toevoegen aan gerechten met smaakaroma's, maar houd er rekening mee dat hun smaken enigszins verschillen.

 2. Interessant is dat de chemische samenstelling van verse en gedroogde gember ook iets anders is, maar beide bevatten de verbindingen die ontstekingen en misselijkheid verminderen.

 3. Probeer verse gember aan uw salades toe te voegen of te mengen in een wok met knoflookgarnalen. Gember kan ook een smakelijke aanvulling zijn op kippensoep, gegrilde zalm en zelfs sommige soorten koekjes - denk aan gemberknoppen - of cakes.

 4. Je kunt ook deze acht tips proberen om je ochtend met gember te beginnen.

 5. Gember eten veroorzaakt zelden bijwerkingen, tenzij je te veel eet. Als u dat doet, kunt u maagklachten krijgen met symptomen van brandend maagzuur en gas. Sommige mensen kunnen ook een branderig gevoel in de mond hebben.

 6. Als u misselijkheid heeft die verband houdt met migraine, merkt u mogelijk dat eten uw symptomen verergert. Andere opties zoals het drinken van ginger ale of een gemberpastille kunnen een betere keuze zijn.

Bottom line

 1. Onderzoek naar gember voor hoofdpijn is beperkt maar veelbelovend. Het beste bewijs is voor gember supplementen, maar andere vormen kunnen ook helpen hoofdpijnpijn en migraine-gerelateerde misselijkheid te verminderen.

 2. Als het gaat om gember, is meer nemen niet noodzakelijk beter. Te veel nemen verhoogt uw kans op milde bijwerkingen zoals brandend maagzuur en maagklachten.

 3. Als u merkt dat uw hoofdpijn vaker of ernstiger wordt, neem dan contact op met uw arts. Uw arts kan uw symptomen evalueren en de meest effectieve behandeling aanbevelen.

 4. Neem ook contact op met uw arts of apotheker voordat u gember gebruikt om er zeker van te zijn dat deze geen wisselwerking heeft met andere medicijnen die u mogelijk gebruikt. Gember kan uw bloed verdunnen en uw risico op bloedingen verhogen als het samen met andere bloedverdunners wordt gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407