Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezond eten zonder groenten te eten

Niet-alcoholische leververvetting

 1. Hoewel het mogelijk is om gezond te eten zonder groenten te eten, bieden de voedingsstoffen in groenten essentiële bouwstenen voor de gezondheid van je lichaam, waardoor groenten een essentieel onderdeel vormen van elk echt voedzaam dieet. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds mogelijk om een ​​relatief gezond dieet te hebben dat geen groenten bevat - alleen zolang het een aantal andere gezonde voedingsmiddelen met voedingsstoffen bevat die de plaats kunnen innemen van die in grote hoeveelheden in groenten. Bovenal moet u zich concentreren op het evenwicht in uw dieet om ervoor te zorgen dat u alle benodigde voedingsstoffen voor zijn rekening neemt.

Stap 1

 1. Focus op fruit. Veel van de vitamines en mineralen die in groenten worden gevonden, zijn ook in fruit te vinden. Volgens de Harvard School of Public Health moet je bij het selecteren van fruit kiezen voor felle kleuren en variëteit. Omdat je dagelijks minstens negen porties fruit en groenten zou moeten eten, moet je meer fruit eten om de afwezige groenten te vervangen, omdat ze de concentratie aan voedingsstoffen missen die groenten bieden. Groenten zijn belangrijke bronnen van kalium, vezels en vitamine C. De gemiddelde volwassene heeft bijvoorbeeld dagelijks 75 tot 90 milligram vitamine C nodig. Een halve grapefruit voorziet in 70 procent van je dagelijkse vitamine C-behoeften. Probeer wat fruit in elke maaltijd te sluipen en snack er vaak op.

Stap 2

 1. Ga voor volle granen. Niet alleen kunt u enkele van de gezondheidsvoordelen van groenten uit volle granen krijgen, maar volle granen zijn een essentieel onderdeel van een voedzaam dieet op zichzelf. Volle granen zitten boordevol B-vitamines, vitamine E en vezels. Volgens de American Heart Association heeft de gemiddelde volwassene 25 tot 30 gram vezels per dag nodig. Om de vezels te krijgen die je niet van groenten krijgt, eet je volle granen bij elke maaltijd en kies je graangewassen met veel vezels. Volgens de Harvard School of Public Health is er een sterk verband tussen het eten van volle granen en een algehele betere gezondheid.

Stap 3

 1. Ga voor gezonde vetten in plaats van slechte vetten. Groenten zijn vetarm voedsel, dus als je ze niet in je dieet opneemt, zorg er dan voor dat je het vet elders niet inpakt. Verzadigde en transvetten, gevonden in rundvlees, varkensvlees, boter en veel bewerkte snacks, zijn schadelijk voor een gezond dieet. Richt u in plaats daarvan op de gezondere enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten. Meervoudig onverzadigd vet is te vinden in plantaardig voedsel en oliën, maar het kan ook worden gevonden in bepaalde vette vissen. Een gids voor het onthouden van gezonde vetten is dat producten die voornamelijk uit gezonde vetten bestaan ​​- maïsolie, olijfolie, saffloerolie - vloeistoffen zijn bij kamertemperatuur. Noten, zaden en avocado - een fruit dat zich voordoet als groente - bevatten ook gezonde vetten.

Stap 4

 1. Kies voor magere zuivelproducten. Je kunt je broodnodige calcium uit groene bladgroenten halen, maar bij afwezigheid kan een goede calciumvoorraad ook worden gevonden in vetarme zuivelproducten. De gemiddelde volwassene heeft elke dag 1.000 tot 1.200 milligram calcium nodig. Een kopje vetvrije melk heeft 306 milligram calcium. Pas op voor zuivelproducten met een hoog vetgehalte, die je cholesterol kunnen verhogen en ervoor kunnen zorgen dat je de kilo's inpakt. Volgens de artsencommissie voor verantwoorde geneeskunde mogen zuivelproducten alleen in zeer matige hoeveelheden worden gegeten. Een gezond voedingspatroon vervangt vetrijke zuivelproducten door vetarme opties, zoals vetarme of magere melk, kaas en yoghurt.

Stap 5

 1. Eet je groenten op een andere manier of eet gewoon verschillende groenten. Er zijn eindeloze recepten die je kunt proberen om groenten te laten veranderen van flauw naar opwindend, zonder in te leveren op voedingswaarde. Wees echter voorzichtig wanneer u deze recepten probeert, hoeveel natrium u krijgt. Probeer je groenten te stomen of een vetarme dressing toe te voegen. Denk aan de vele manieren waarop je groenten voor kieskeurige eters kunt verbergen bij het bekijken van nieuwe recepten, zoals het toevoegen van spinazie of boerenkool aan een favoriete soort pizza of het toevoegen van paprika aan een geliefd pastagerecht. Als je het gangpad van de producten verkent, kun je ook groenten zien die je nog nooit eerder hebt geprobeerd.

Stap 5

 1. Volkorenvoedsel

 2. Vetarme zuivelproducten

 3. Gezonde vetten

 4. Gezonde recepten of kookboeken

Stap 5

 1. Groenten zijn essentieel voor een gezond voedingspatroon en niets kan hun voordelen volledig vervangen. Ze bevatten vitamines en voedingsstoffen in grotere hoeveelheden dan fruit, met weinig calorieën, en kunnen essentiële fytonutriënten bevatten die nog niet zijn ontdekt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407