Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde reizen: 9 voedzaam exotisch fruit

De onderste regel

 1. Droom je van tropische stranden, weelderige palmbomen en exotisch eten? De voordelen van internationaal reizen reiken verder dan de stressvermindering die gepaard gaat met een broodnodige vakantie. Reizen helpt ons om andere culturen te ervaren, contact te maken met anderen, verschillende perspectieven te zien en een nieuw doel te vinden. Studies tonen zelfs aan dat reizen een positief effect kan hebben op uw gezondheid, welzijn, relaties en carrière.

 2. Oh, en nog een voordeel: eten! Dat omvat tropisch fruit, waarvan er veel boordevol vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen zitten die helpen om ziekten te bestrijden en de gezondheid te stimuleren. Lees verder om negen nieuwe vruchten te ontdekken waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar die zeker het reizen waard zijn (zelfs als het alleen naar een speciaalzaak is)!

1. Durian

 1. Waar te vinden: Zuidoost-Azië, in landen als Indonesië, Thailand, Maleisië en de Filippijnen.

 2. Nutritionele voordelen: gerespecteerd in Zuidoost-Azië als de "koning van de vruchten", is de durian ook beroemd om zijn uitgesproken scherpe geur. Als je langs de geur kunt komen, zul je merken dat het romige binnenvlees rijk is aan kalium, vezels, ijzer en B-vitamines. Studies tonen aan dat het fruit het beste wordt gegeten wanneer het rijp is, dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten. Studies tonen ook aan dat de netelige buitenste schil hoestverlichtende en antibiotische eigenschappen heeft. Als je op je gewicht let, pas dan op dat je er niet teveel van eet, want het heeft ook een hoog aantal calorieën.

2. Ramboetan

 1. Waar te vinden: Hoewel inheems in Maleisië en Indonesië, is deze vrucht nu overal in Zuidoost-Azië te vinden.

 2. Nutritionele voordelen: een naaste verwant van het lychee-fruit, de verkleinende rambutan - zaden, schil en pulp - bevat veel antioxidanten, zoals flavonoïden en polyfenolen, die kunnen helpen om beschermen tegen ziekten zoals kanker. Op het eerste gezicht lijkt deze vrucht op een zee-egel met een stekelige rode buitenste schil. Het witte vruchtvlees is echter romig van textuur en toevallig ook rijk aan ijzer, calcium en fosfor, allemaal mineralen die helpen bij het opbouwen van sterke botten.

3. Pitaya

 1. Waar te vinden: pitaya (of drakenfruit) komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en is nu een van de meest winstgevende gewassen in Vietnam. Pitaya wordt ook gekweekt in Thailand, Nieuw-Zeeland, Australië en Hawaii.

 2. Nutritionele voordelen: de pitaya is een ongelooflijk voedzaam superfood, boordevol antioxidanten zoals carotenoïden, evenals vezels en vitamine C. Een studie uit 2010 wees uit dat de antioxidanten in pitaya kunnen helpen de risico op diabetes, hartaandoeningen en hoge bloeddruk. De felroze schil van de vrucht bevat ook lycopeen en polyfenolen, die kunnen helpen kanker te voorkomen.

4. Camu

 1. Waar te vinden: Camu (of Myrciaria dubia) groeit in de Amazone-regenwouden van Brazilië, Peru, Colombia en Venezuela.

 2. Nutritionele voordelen: deze zure tropische bes wordt geprezen om zijn hoge vitamine C-gehalte, wat camu-antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen geeft. Een studie in het Journal of Cardiology ontdekte dat het sap van deze bes, wanneer het gedurende zeven dagen wordt geconsumeerd, oxidatieve stress verlaagt. Roomijs en drankjes met camu-smaak zijn populair in Peru, maar het wordt meestal geconsumeerd als poeder, dat je kunt toevoegen aan smoothies, yoghurt of sap.

5. Lychee

 1. Waar te vinden: lychee komt oorspronkelijk uit Zuid-China en wordt nu in heel Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en in de Verenigde Staten verbouwd.

 2. Nutritionele voordelen: deze zoete, geurige vrucht staat bekend om zijn krachtige punch van polyfenolen, vitamines en vezels. In feite bleek uit een onderzoek dat lychee daadwerkelijk kan helpen bij het bijsnijden van buikvet: een stof in de vrucht genaamd oligonol kan helpen om zwaarlijvigheid te voorkomen en visceraal vet te verminderen. De vrucht heeft een hobbelige rode buitenste schil en wit binnenvlees dat vers of gedroogd kan worden gegeten, waardoor het een consistentie heeft die vergelijkbaar is met rozijnen.

6. Goji bessen

 1. Waar te vinden: inheems in China, zijn goji-bessen nu overal in Azië en in delen van Europa te vinden.

 2. Nutritionele voordelen: de heldere rood-oranje bes bevat een krachtige voedingsstoot, dankzij het hoge vitamine- en mineralengehalte. Eén studie toonde aan dat het consumeren van een van goji bessen afgeleid sap kan helpen om vermoeidheid en stress te verminderen, de focus en alertheid te vergroten en ook het gevoel van algemeen welzijn te verbeteren, vanwege de hoge antioxidantniveaus. De bessen kunnen rauw, gedroogd of in sapvorm worden geconsumeerd en kunnen worden toegevoegd aan smoothies, ontbijtgranen, trailmix en meer.

7. Mangosteen

 1. Waar te vinden: deze vrucht is voornamelijk te vinden in Zuidoost-Azië, in landen zoals China, Cambodja, Thailand, Maleisië en Indonesië.

 2. Nutritionele voordelen: de kenmerkende harde paarse schil, zoet wit vruchtvlees, bittere zaden en schors zijn allemaal voor medicinale doeleinden gebruikt. In de traditionele Aziatische geneeskunde wordt het gebruikt om infecties te bestrijden en wonden te genezen, en het zou helpen bij alles, van urineweginfecties en diarree tot eczeem. Boordevol vitamine C kan deze vrucht rauw worden gegeten.

8. Acai

 1. Waar te vinden: het oude fruit vindt zijn oorsprong in Zuid- en Midden-Amerika, in landen als Brazilië en Belize.

 2. Nutritionele voordelen: deze gedurfde bes is al eeuwenlang een voedselbestanddeel voor inheemse Amazonestammen, maar heeft onlangs de status superfood gekregen voor de gezondheidsbewuste persoon, zoals te zien is aan de nieuwste "acai bowl" trend . En het is geen wonder: het fruit zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Sommigen beweren dat de acaibes werkt als een metabolisme-booster en gewichtsverlager, hoewel die beweringen niet onderbouwd zijn. Studies tonen aan dat de hoge niveaus van antioxidanten in de acai-plant gunstig zijn, en een studie heeft aangetoond dat de bes oxidatieve stress tegengaat en de levensduur van fruitvliegen verlengt. Hoewel dit niet betekent dat het de levensduur van mensen zal verlengen, heeft een ander onderzoek van de American Chemical Society vastgesteld dat het consumeren van bessen zoals acai kan helpen om de hersenen gezond te houden en mentale achteruitgang te voorkomen. [! 10127 => 1130 = 10!

 1. Waar te vinden: jackfruit is inheems in India, maar is nu ook te vinden in Zuidoost-Azië. De vrucht wordt ook geteeld in Midden- en Oost-Afrika en Brazilië.

 2. Voedingsvoordelen: Als een van de grootste boomvruchten ter wereld (leuk feit: een jackfruit kan meer dan 80 pond wegen!), Zit deze tropische snack vol vezels, die helpt bij een gezonde spijsvertering en je ook vol houdt. Het zoete, boterachtige vruchtvlees heeft ook antioxiderende, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. De zaden zijn ondertussen een goede bron van B-vitamines zoals thiamine en riboflavine, die helpen om huid, haar en nagels gezond te houden. Terwijl de zaden van het fruit rauw kunnen worden gegeten, kan het fruit zelf op ijs worden gelegd of worden gemaakt van knapperige jackfruitchips.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407