Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van spinazie

Gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van spinazie

 1. De mogelijke gezondheidsvoordelen van spinazie zijn onder meer het verbeteren van de bloedglucosecontrole bij mensen met diabetes, het verlagen van het risico op kanker en het verbeteren van de gezondheid van de botten, evenals het leveren van mineralen en vitaminen die een scala aan van verschillende

 2. Spinazie is in de geschiedenis door verschillende culturen gebruikt, met name in de mediterrane, Midden-Oosterse en Zuidoost-Aziatische keuken. Het kan vrij gemakkelijk in elk dieet worden opgenomen, omdat het goedkoop en gemakkelijk te bereiden is.

 3. Dit artikel onderzoekt de voeding in spinazie, hoe het het lichaam ten goede kan komen en een aantal smaakvolle manieren om dit in het dieet op te nemen.

Nutrition

 1. Een kopje rauwe spinazie bevat:

 2. Spinazie bevat ook vitamine K, vezels, fosfor en thiamine. De meeste calorieën in spinazie zijn afkomstig van eiwitten en koolhydraten.

Iron

 1. Een tekort aan ijzer in het dieet kan invloed hebben op hoe efficiënt het lichaam energie gebruikt. Spinazie is een geweldige bron van ijzer. Zorg ervoor dat je vitamine C-rijk voedsel zoals citrusvruchten combineert met plantaardig ijzer zoals spinazie om de absorptie te verbeteren.

Calcium

 1. Spinazie bevat ongeveer 250 mg calcium per kopje. Het wordt echter minder gemakkelijk opgenomen dan calcium verkregen uit zuivelbronnen. Spinazie heeft een hoog oxalaatgehalte, dat zich aan calcium bindt. Dit maakt het moeilijk voor ons lichaam om te gebruiken.

Magnesium

 1. Spinazie is ook een van de beste bronnen van magnesium in de voeding, wat nodig is voor energiemetabolisme, behoud van spier- en zenuwfunctie, regelmatig hartritme, een gezond immuunsysteem en het handhaven van de bloeddruk. Magnesium speelt ook een rol bij honderden meer biochemische reacties die in het lichaam optreden.

Voordelen

 1. Spinazie heeft de volgende mogelijke gezondheidsvoordelen:

Diabetesbeheer

 1. Spinazie bevat een antioxidant bekend als alfa-liponzuur, waarvan is aangetoond dat het de glucosewaarden verlaagt, de insulinegevoeligheid verhoogt en oxidatieve, door stress veroorzaakte veranderingen bij patiënten met diabetes voorkomt.

 2. Onderzoek naar alfa-liponzuur heeft ook een afname van perifere neuropathie en autonome neuropathie bij diabetici aangetoond.

 3. De meeste onderzoeken hebben echter intraveneus alfa-liponzuur gebruikt en het is niet zeker of orale suppletie dezelfde voordelen zou opleveren.

Kankerpreventie

 1. Spinazie en andere groene groenten bevatten chlorofyl. Verschillende onderzoeken, waaronder dit onderzoek uit 2013 bij 12.000 dieren, hebben aangetoond dat chlorofyl effectief is bij het blokkeren van de carcinogene effecten van heterocyclische aminen.

 2. Deze worden gegenereerd bij het grillen van voedsel op hoge temperatuur.

 3. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van de groei van kanker.

Astmapreventie

 1. Een studie van 433 kinderen met astma tussen de leeftijd van 6 en 18 jaar, en 537 kinderen zonder, toonde aan dat de risico's voor het ontwikkelen van astma lager zijn bij mensen die een hoge inname van bepaalde voedingsstoffen hebben .

 2. Een van deze voedingsstoffen is bètacaroteen. Spinazie is een uitstekende bron van bètacaroteen.

Bloeddruk verlagen

 1. Vanwege het hoge kaliumgehalte wordt spinazie aanbevolen voor mensen met hoge bloeddruk.

 2. Kalium kan de effecten van natrium in het lichaam helpen verminderen. Een lage kaliuminname kan een even krachtige risicofactor zijn voor het ontwikkelen van hoge bloeddruk als een hoge natriuminname.

Botgezondheid

 1. Lage inname van vitamine K is geassocieerd met een hoger risico op botbreuken.

 2. Adequate vitamine K-consumptie is belangrijk voor een goede gezondheid, omdat het werkt als een modificator van botmatrixeiwitten, de calciumabsorptie verbetert en de hoeveelheid calcium die het lichaam in de urine verlaat, kan verminderen.

Bevordert de spijsverteringsregelmatigheid

 1. Spinazie is rijk aan vezels en water, beide helpen constipatie te voorkomen en een gezond spijsverteringskanaal te bevorderen.

Gezonde huid en haar

 1. Spinazie heeft grote hoeveelheden vitamine A, die de productie van olie in de huidporiën en haarzakjes matigt om de huid en het haar te hydrateren.

 2. Het is deze olie die zich kan ophopen om acne te veroorzaken. Vitamine A is ook noodzakelijk voor de groei van alle lichaamsweefsels, inclusief huid en haar.

 3. Spinazie en andere bladgroenten met veel vitamine C zijn cruciaal voor de opbouw en het onderhoud van collageen, dat structuur aan huid en haar geeft.

 4. IJzergebrek is een veel voorkomende oorzaak van haaruitval, wat kan worden voorkomen door een voldoende inname van ijzerrijk voedsel, zoals spinazie.

Diet

 1. Spinazie is een veelzijdige groente en kan rauw of gekookt worden gegeten. Het is vers, bevroren of in blik verkrijgbaar. Hier zijn enkele tips om te proberen meer spinazie in een dagelijkse routine op te nemen:

Risico's

 1. Als iemand bloedverdunners gebruikt, zoals warfarine, is het belangrijk dat ze niet plotseling beginnen de hoeveelheid voedsel te veranderen dat ze eten met vitamine K, dat een grote rol speelt in het bloed stolling.

 2. Het consumeren van te veel kalium kan schadelijk zijn voor mensen wier nieren niet volledig functioneel zijn.

 3. Als de nieren niet in staat zijn om overtollig kalium uit het bloed te verwijderen, kan dit fataal zijn. Het is belangrijk dat mensen met nierproblemen geen gevaarlijke kaliumspiegels consumeren.

 4. Spinazie kan het beste worden geconsumeerd als onderdeel van een goed afgerond, voedzaam dieet.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op vr 29 juni 2018 Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407