Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van cashewnoten

Gezondheidsvoordelen van cashewnoten

 1. Ze zijn inheems in Zuid-Amerika, met name Brazilië, en werden door kolonisten geïntroduceerd in Afrika en India. Deze regio's zijn vandaag de grootste producenten van cashewnoten. Cashewnoten worden zowel rauw of geroosterd als gezouten of ongezouten verkocht.

 2. Cashewnoten zijn recent gebruikt om zuivelalternatieven te maken, zoals cashewmelk, kaas op basis van cashewnoten en roomsaus op basis van cashewnoten en zure room.

 3. Dit artikel maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen.

 4. Het geeft informatie over de voedingswaarde van cashewnoten en hun mogelijke gezondheidsvoordelen. U zult ook enkele tips vinden over het opnemen van cashewnoten in het dieet en leren over mogelijke gezondheidsrisico's.

Nutrition

 1. Volgens de National Nutrient Database van het US Department of Agriculture (USDA) bevat 1 ounce rauwe cashewnoten (28,35 gram):

 2. Cashewnoten bevatten ook vitamine C en B, inclusief 7 microgram (mcg) DFE-folaat.

 3. Een portie van 1 ounce cashewnoten is ongeveer 18 hele cashewnoten. Cashewnoten zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten en een goede bron van eiwitten.

Voordelen

 1. Het consumeren van een hoog aandeel plantaardig voedsel lijkt het risico op veel levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen te verminderen.

Hartgezondheid

 1. De enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren in cashewnoten kunnen helpen LDL-cholesterol en triglycerideniveaus te verlagen. Dit vermindert het risico op hart- en vaatziekten, beroertes en een hartaanval.

 2. Een studie gepubliceerd in het British Journal of Nutrition heeft aangetoond dat het risico op coronaire hartziekten 37 procent lager kan zijn bij mensen die meer dan vier keer per week noten consumeren in vergelijking met mensen die nooit of zelden consumeren noten.

 3. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een gezondheidsclaim goedgekeurd voor voedseletiketten dat "het eten van 1,5 oz van de meeste noten per dag als onderdeel van een dieet met weinig verzadigd vet en cholesterol kan verminderen het risico op hartaandoeningen. "

 4. Cashewnoten zijn een goede bron van magnesium, die een belangrijke rol speelt bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam.

 5. Deze omvatten het metabolisme van voedsel en de synthese van vetzuren en eiwitten.

 6. Magnesium is ook betrokken bij spierontspanning en neuromusculaire transmissie en activiteit.

 7. Magnesiumgebrek, overwegend in oudere populaties, is gekoppeld aan insulineresistentie, metabool syndroom, coronaire hartziekten en osteoporose.

 8. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een hoge inname van calcium zonder voldoende magnesium het risico op arteriële verkalking en hart- en vaatziekten, evenals nierstenen, kan verhogen.

 9. Mensen met de hoogste inname van magnesium bleken in de Framingham Heart Study 58 procent minder kans te hebben op verkalking van de kransslagader en 34 procent minder kans op verkalking van de buikslagader.

Gewichtsbeheer

 1. Beperkte gegevens suggereren dat routinematig notenverbruik gepaard gaat met een hogere energieverbruik tijdens het rusten. Dit kan gevolgen hebben voor gewichtsbeheersing.

 2. Bovendien zijn in onderzoeken waarbij gewichtsverlies wordt vergeleken tussen voedselregimes die noten bevatten of uitsluiten, regimes die notenconsumptie met mate omvatten gekoppeld aan groter gewichtsverlies.

 3. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition in 2004 wees uit dat vrouwen die meldden dat ze zelden noten aten gedurende een periode van 8 jaar een grotere incidentie van gewichtstoename hadden dan vrouwen die noten twee of vaker per week.

 4. De onderzoekers concludeerden dat het eten van noten niet leidt tot een gewichtstoename en dat het kan helpen een gezond gewicht te behouden.

 5. Een overzicht van in 2017 gepubliceerde studies concludeerde dat noten kunnen helpen een gezond gewicht te behouden. Ze kunnen dit doen door een persoon te helpen zich vol te voelen en bij te dragen aan thermogenese, wat de productie van warmte in het lichaam is. Dit kan helpen de stofwisseling te stimuleren.

Galstenen

 1. Volgens een studie in het American Journal of Clinical Nutrition wordt frequente notenconsumptie geassocieerd met een verminderd risico op een operatie om de galblaas te verwijderen.

 2. Bij meer dan een miljoen mensen, gedocumenteerd over een periode van 20 jaar, hadden vrouwen die meer dan 5 gram noten per week consumeerden een aanzienlijk lager risico op cholecystectomie dan vrouwen die minder dan 1 ounce aten van noten elke week.

Botgezondheid

 1. Cashewnoten zijn een van de weinige voedselbronnen die veel koper bevatten. Eén ons cashewnoten bevat 622 microgram koper. Voor volwassenen van 19 jaar en ouder is de aanbevolen inname voor koper elke dag 900 microgram.

 2. Ernstig kopertekort wordt geassocieerd met lagere botmineraaldichtheid en een verhoogd risico op osteoporose. Meer onderzoek is echter nodig naar de effecten van marginale kopertekorten en de potentiële voordelen van kopersuppletie voor de preventie en behandeling van osteoporose.

 3. Koper speelt ook een belangrijke rol bij het behoud van collageen en elastine, belangrijke structurele componenten van ons lichaam. Zonder voldoende koper kan het lichaam beschadigd bindweefsel of het collageen dat de steiger voor bot vormt niet vervangen. Dit kan leiden tot een reeks problemen, waaronder gewrichtsstoornissen wanneer lichaamsweefsels beginnen af ​​te breken.

 4. Het magnesium in cashewnoten is ook belangrijk voor botvorming, omdat het helpt bij de opname van calcium in het bot. Mangaan, een ander mineraal in cashewnoten, is aangetoond dat het osteoporose voorkomt in combinatie met calcium en koper.

Diet

 1. Noten hebben een hoog vetgehalte en kunnen ranzig worden. Het bewaren van cashewnoten op een koele, donkere en droge plaats kan hun houdbaarheid verbeteren.

 2. Als cashewnoten goed worden bewaard, blijven ze enkele maanden bij kamertemperatuur, een jaar in de koelkast of 2 jaar in de vriezer.

 3. Ranzige noten zijn niet onveilig maar hebben een scherpe smaak die de meeste mensen onaangenaam vinden.

 4. Snelle tips:

 5. Of probeer deze gezonde en heerlijke recepten ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

 6. Afgezien van gewone en geroosterde cashewnoten, omvatten andere cashewproducten cashewnotenboter, cashewolie en schoonheidsproducten op basis van cashewnoten. Deze zijn online te koop.

Risico's

 1. Tsai, C. J., Leitzmann, M. F., Hu, F. B., Willett, W. C., Giovannucci, E. L. (2004, juli). Frequente notenconsumptie en verlaagd risico op cholecystectomie bij vrouwen [!Abstract

 2. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 3. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 4. Cashewnoten bevatten vet, maar dit zijn meestal onverzadigde vetten, die in gematigde hoeveelheden gezond zijn.

 5. Echt rauwe cashewnoten zijn niet veilig om te eten, omdat ze een stof bevatten die bekend staat als urushiol, gevonden in gifsumak. Urushiol is giftig en contact ermee kan bij sommige mensen een huidreactie veroorzaken.

 6. Cashewnoten worden vaak als 'rauw' in winkels verkocht, maar deze zijn gestoomd. Dit verwijdert de gifstoffen. Deze cashewnoten zijn gezond.

 7. Afhankelijk van het merk kunnen gezouten en geroosterde cashewnoten veel zout en vet bevatten, wat mogelijk niet gezond is. Het is het beste om eerst het etiket te controleren en deze noten in kleine hoeveelheden te consumeren.

 8. Mensen met een notenallergie moeten cashewnoten vermijden, omdat deze krachtige allergenen bevatten die kunnen leiden tot reacties, waaronder levensbedreigende anafylactische shock.

 9. Over het algemeen is het beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan u te concentreren op afzonderlijke voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 10. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op ma 18 juni 2018 Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 11. Hruby, A., O'Donnell, C. J., Jacques, P. F., Meigs, J. B., Hoffman, U., McKeown, N. M. (2014, januari). Magnesiuminname is omgekeerd geassocieerd met verkalking van de kransslagader: The Framingham Heart Study [!Abstract

 12. Kelly, J. H., Sabate, J. (2006, november). Noten en hart- en vaatziekten: een epidemiologisch perspectief [!Abstract

 13. Mattes, R. D., Dreher, M. L. (2010). Noten en gezonde lichaamsgewichtbehoudmechanismen [!Abstract

 14. Saltman, P. D., Strause, L. G. (1993, augustus). De rol van sporenmineralen bij osteoporose [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407