Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van Gingko biloba

Gezondheidsvoordelen van Gingko biloba

 1. Van de therapeutische eigenschappen van de ginkgo-plant wordt gezegd dat deze behandeling omvat voor bloedaandoeningen en geheugenproblemen, verbetering van de cardiovasculaire functie en om de gezondheid van de ogen te verbeteren.

 2. Gingko bevat veel flavonoïden en terpenoïden, antioxidanten die bescherming bieden tegen oxidatieve celbeschadiging door schadelijke vrije radicalen. Op deze manier wordt aangenomen dat antioxidanten het risico op kanker helpen verminderen.

 3. Ginkgo, ook bekend als de maidenhair-boom, is een van de oudste boomsoorten ter wereld. De bomen kunnen meer dan 130 voet lang worden en kunnen meer dan 1.000 jaar leven. Sommige bomen in China zouden meer dan 2500 jaar oud zijn.

 4. De boom wordt beschouwd als een "levend fossiel", wat betekent dat hij zelfs na grote uitstervingsevenementen is blijven overleven.

 5. Het extract kan als supplement worden gebruikt en de gedroogde bladeren van de plant kunnen worden gebruikt om thee te zetten.

Voordelen

 1. Ginkgo biloba biedt mogelijk een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder het verbeteren van de cognitieve functie. Traditioneel gebruik is breed, maar niet alle zijn door onderzoek bevestigd.

Geheugenverbetering, dementie en de ziekte van Alzheimer

 1. Er zijn aanwijzingen dat ginkgo mensen met dementie kan helpen, hoewel meer studies nodig zijn om dit te bevestigen.

 2. De voordelen kunnen zijn:

 3. Uit een onderzoek bleek dat een extract van ginkgo biloba, bekend als EGb 761, klinisch effectief was bij de behandeling van dementie van Alzheimer.

 4. Ander onderzoek, gepubliceerd in JAMA, concludeerde op dezelfde manier dat EGb 761 veilig was in gebruik en mogelijk effectief in het stabiliseren en mogelijk verbeteren van cognitieve en sociaal functionerende patiënten met dementie gedurende 6 tot 12 maanden.

 5. Onderzoekers geloven dat ginkgo de cognitieve functie verbetert omdat het een goede bloedcirculatie in de hersenen bevordert en de hersenen en andere delen beschermt tegen neuronale schade.

 6. Ander onderzoek suggereert echter dat ginkgo het geheugen bij mensen die gezond zijn mogelijk niet verbetert.

Angst

 1. Ginkgo kan helpen de symptomen van angst te verlichten.

 2. Een studie gepubliceerd in het Journal of Psychiatric Research, wees uit dat mensen met een gegeneraliseerde angststoornis die ginkgo gebruikten, betere angstverlichting ervoeren dan degenen die een placebo namen.

 3. Mensen die Xanax gebruiken voor angst, moeten echter geen ginkgo gebruiken, omdat ginkgo de effectiviteit van het medicijn kan verminderen.

Glaucoom

 1. In een klein onderzoek werden verbeteringen waargenomen in het gezichtsvermogen van mensen met glaucoom die 120 milligram per dag gingko namen gedurende een periode van 8 weken. Sommige studies hebben ook gesuggereerd dat gingko mensen met maculaire degeneratie kan helpen om langer in het zicht te blijven.

Dosering en vorm

 1. Ginkgo is verkrijgbaar in capsulevorm, als tabletten, vloeibare extracten en gedroogd blad voor thee.

 2. In onderzoeken hebben volwassenen tussen 120 en 240 milligram per dag in verdeelde doses gebruikt. Het lijkt 4 tot 6 weken te duren voordat verbeteringen worden opgemerkt.

 3. Mensen die gingko biloba niet moeten gebruiken, zijn onder meer:

 4. Patiënten met diabetes mogen gingko niet gebruiken zonder eerst contact op te nemen met een arts.

Bijwerkingen

 1. Mogelijke bijwerkingen van ginkgo biloba zijn onder meer:

 2. Ginkgo en andere supplementen mogen alleen worden gebruikt na overleg met een arts.

Risico's

 1. Zoals bij elke medicatie is voorzichtigheid geboden om interacties met andere medicijnen en andere risico's te voorkomen. Zelfs ibuprofen in combinatie met Gingko kan het risico op interne bloedingen verhogen.

 2. Patiënten met bloedcirculatiestoornissen of personen die anticoagulantia gebruiken, zoals aspirine, lopen het risico bijwerkingen te ervaren na het innemen van ginkgo.

 3. Degenen die selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI) gebruiken als antidepressiva, mogen geen ginkgo nemen omdat het monoamine-oxidase remt, waardoor de effectiviteit van de medicijnen wordt verminderd.

 4. Het combineren van deze twee kan ook het risico op een mogelijk fatale aandoening verhogen, het serotoninesyndroom. Voorbeelden van SSRI's zijn Prozac of fluoxetine en sertraline, ook bekend als Zoloft.

 5. Gingko kan ook de goede en slechte effecten van een ander type antidepressivum, bekend als monoamine-oxidaseremmers (MAO-remmers), overdrijven.

 6. Ginkgobladeren bevatten alkylfenolen met lange keten, die zeer allergeen zijn. Mensen die allergisch zijn voor gifsumak en andere planten met alkylfenolen, moeten ginkgo volledig vermijden.

 7. Het National Center for Complementary and Integrative Health stelt dat het eten van rauwe of geroosterde ginkgo-zaden giftig kan zijn en tot ernstige bijwerkingen kan leiden.

Geschiedenis

 1. De botanische tuin van Missouri zegt dat ginkgo biloba "het enige lid is van een groep oude planten waarvan wordt aangenomen dat ze de aarde tot 150 miljoen jaar geleden hebben bewoond."

 2. Zeer vroeg geïntroduceerd in de menselijke geschiedenis, werden de bomen oorspronkelijk gekweekt voor consumptie en als een traditioneel medicijn.

 3. Ginkgo biloba werd voor het eerst gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen in het oude China. De Chinezen namen ginkgo vanwege de beweerde cognitieve voordelen en om de symptomen van astma te verlichten. Ze aten ook ginkgo-noten vanwege hun "versterkende" eigenschappen.

 4. Volgens het Institute for Natural Products Research omvatten andere traditionele toepassingen van ginkgo biloba:

Inleiding tot de westerse wereld

 1. Engelbert Kaempfer was de eerste Europeaan die ginkgo ontdekte in de late jaren 1600. Tegen 1771 noemde Linnaeus de boom Ginkgo Biloba, wat zich vertaalt in "zilveren pluim met twee lobben."

 2. In 1784 werd ginkgo naar Amerika overgebracht naar de tuin van William Hamilton.

 3. Ginkgo biloba-supplementen zijn verkrijgbaar in veel natuurvoedingswinkels en online.

 4. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op ma 18 december 2017 Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates te ontvangen over aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407