Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van kersensap met granaatappel

Kies biologische kersen

 1. Granaatappelsap en kersensap bieden naast hun geweldige smaak een aantal gezondheidsvoordelen. Zowel kersen- als granaatappelbomen zijn van oorsprong uit Azië, maar worden nu over de hele wereld gevonden, met kersenbomen die groeien in gematigde gematigde zones en granaatappels in de meer tropische gebieden. Naast het sap dat gezonde voordelen toevoegt, zijn de vruchten zelf een geweldige aanvulling op een uitgebalanceerd dieet. Raadpleeg uw arts voordat u probeert een gezondheidstoestand met granaatappels of kersen te behandelen.

Antioxiderende effecten

 1. Een van de krachtigste antioxidantensappen die beschikbaar zijn, is granaatappelsap, waarbij zwarte kersensap ook hoog scoort als antioxidant. In een onderzoek aan de Universiteit van Californië in Los Angeles werd een selectie dranken, waaronder granaatappelsap en zwart kersensap, in vitro getest om hun antioxiderende eigenschappen te bepalen. De resultaten, gepubliceerd in het februari 2008 nummer van "Journal of Agriculture Food Chemistry", toonden aan dat granaatappel de hoogste antioxiderende eigenschappen heeft van de geteste sappen met een marge van meer dan 20 procent. Kersensap staat op de vijfde plaats in antioxidantvermogen.

Kers om tegen kanker te beschermen

 1. Kersensap kan kanker helpen voorkomen en helpen beschermen tegen de kankerverwekkende stoffen die ontstaan ​​bij het koken van vlees op hoge temperaturen. Dit vermogen werd bevestigd in een studie aan de Johannes Gutenberg-Universiteit Mainz in Duitsland, waar onderzoekers een grote verscheidenheid aan wijnen, vruchtensappen en groentesappen testten op hun vermogen om zich tegen deze stoffen te beschermen. Kersensap bleek het meest effectief te zijn in het beschermen tegen de schadelijke effecten van deze kankerverwekkende stoffen.

Granaatappel om te beschermen tegen prostaatkanker

 1. Omdat prostaatkanker nu wordt beschouwd als de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen, is het belangrijk om veranderingen in het dieet aan te brengen om deze ziekte te helpen voorkomen. Een studie, gepubliceerd in het septembernummer van "Progres en Urologie", concludeerde dat granaatappel een voedingsmiddel is dat enige bescherming biedt tegen prostaatkanker. Naast het verhogen van de granaatappelinname, omvatten andere aanbevelingen om prostaatkanker te helpen voorkomen het verminderen van voedingsvetten en het verhogen van de consumptie van lycopeen, omega-3-vetzuren en vitamine D.

Granaatappel om te beschermen tegen borstkanker

 1. Granaatappel kan helpen beschermen tegen borstkanker. In een studie gepubliceerd in de oktober-editie van "Oncology Reports", voerden onderzoekers dierstudies uit om te onderzoeken of granaatappel bescherming kan bieden tegen deze vorm van kanker. De resultaten toonden aan dat granaatappel in staat was de verspreiding van de borstkankercellen in de proefpersonen te stoppen. Er moet meer onderzoek worden gedaan om aan te tonen of het ook bij mensen zo'n succes heeft.

Kersensap vermindert pijn bij hardlopers

 1. Een van de meest voorkomende problemen bij hardlopers op lange afstand is spierpijn en spierbeschadiging. Scherpe kersen kunnen ontstekingsremmende en antioxiderende effecten hebben die de spieren helpen beschermen en de pijn bij hardlopers op afstand verminderen zonder de potentieel schadelijke effecten van NSAID's. In een dubbelblind onderzoek bij langeafstandslopers, gepubliceerd in het meinummer van "Journal of the International Society of Sports Nutrition", werd ontdekt dat toen de lopers zeven dagen voorafgaand aan een grote hardloopronde scherp kersensap begonnen te drinken. na verloop van tijd hadden ze minder pijn.

Antivirale effecten van granaatappel

 1. Granaatappel kan ook helpen beschermen tegen voedsel-virussen. Onderzoekers van de Universiteit van Tennessee in Knoxville, Tennessee hebben in vitro-onderzoeken uitgevoerd naar granaatappel en de effecten ervan op verschillende veel voorkomende voedsel-virussen. Ze ontdekten dat zowel granaatappelsap als granaatappelpulp effectief waren in het vernietigen van de viruscellen.

Kersensap om slapeloosheid te behandelen

 1. Mensen die aan slapeloosheid lijden, kunnen misschien baat hebben bij het drinken van scherp kersensap. In een dubbelblind onderzoek aan de Universiteit van Rochester Medical Center in Rochester, New York, onderzochten onderzoekers de slaapkwaliteit van slapeloosheidspatiënten na het opnemen van scherp kersensap in hun dieet. De slaapkwaliteit van de proefpersonen was enigszins verbeterd na het elke dag drinken van het kersensap.

Granaatappel om cholesterol te verlagen

 1. Granaatappel kan het serumcholesterol verlagen. Onderzoekers van Universita degli Studi di Parma in Parma, Italië hebben in vitro-onderzoeken uitgevoerd om de mogelijkheden van granaatappel bij het verlagen van het cholesterolgehalte te onderzoeken. Ze bepaalden dat granaatappel kan helpen bij het moduleren van het cholesterolgehalte en rechtvaardigt meer onderzoek om te helpen begrijpen hoe het in staat is om dit te doen.

Kersensap voor ziektepreventie

 1. Oudere volwassenen hebben minder vermogen om infecties te bestrijden, ziektes te weerstaan ​​en trauma's te overleven. Scherp kersensap kan mogelijk de weerstand tegen ziekten bij oudere personen verhogen. In een onderzoek uit 2009, uitgevoerd aan het Kronos Longevity Research Institute in Phoenix, Arizona, werd gekeken naar het vermogen van vrijwilligers om ziekten af ​​te weren en te herstellen na trauma's. De resultaten toonden aan dat scherp kersensap de kans op infecties, ziekten vermindert en het herstel van trauma verbetert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407