Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van pepermuntthee

Gezondheidsvoordelen van pepermuntthee

 1. Pepermunt is een ingrediënt in verschillende moderne producten, waaronder tandpasta, snoep en thee.

 2. Veel mensen drinken pepermuntthee omdat ze van de smaak genieten, maar het kan ook een aantal potentiële gezondheidsvoordelen hebben.

 3. Hoewel er niet veel onderzoek is gedaan naar pepermuntthee zelf, hebben onderzoekers enkele oliën en andere stoffen in pepermuntbladeren bestudeerd, zoals menthone, limoneen en menthol.

 4. In dit artikel onderzoeken we enkele van de mogelijke gezondheidsvoordelen van pepermuntthee. We bespreken ook hoe je thuis verse pepermuntthee maakt en risico's en overwegingen.

Verfrissende ademhaling

 1. Pepermunt is een populair aroma vanwege de schone, aangename geur en smaak. Het drinken van pepermuntthee kan helpen de adem van een persoon op te frissen, en het kan ook andere voordelen hebben voor het bestrijden van slechte adem.

 2. Uit een klein onderzoek uit 2017 bleek bijvoorbeeld dat gorgelen met een mengsel van pepermunt-, citroen- en tea tree-olie de slechte adem bij deelnemers na een wervelkolomchirurgie verbeterde.

 3. Een beoordeling uit 2015 suggereert dat pepermuntolie antibacteriële eigenschappen heeft die kunnen helpen de bacteriën te verminderen die tandplak en tandvleesaandoeningen veroorzaken.

Ontlasting van spanningshoofdpijn

 1. Een onderzoek uit 2016 suggereerde dat actuele pepermuntolie kan helpen pijn te verlichten en spieren te ontspannen.

 2. Menthol heeft een koel gevoel dat kan helpen spanning of migrainehoofdpijn te verlichten wanneer een persoon pepermuntolie op het voorhoofd of de slapen aanbrengt.

 3. Het is mogelijk dat het aroma van pepermuntthee een soortgelijk effect heeft.

Verminderde neusverstopping

 1. Een ander onderzoek uit 2016 suggereerde dat dampen van etherische oliën, zoals pepermuntolie, antibacteriële eigenschappen hebben die sommige soorten infecties van de bovenste luchtwegen kunnen helpen verlichten.

 2. Het inademen van stoom en dampen kan nuttig zijn voor het verlichten van neusverstopping door verkoudheid en andere infecties van de bovenste luchtwegen.

 3. Sommige mensen vinden dat de dampen van pepermuntthee, die menthol bevat, ook helpen.

Betere spijsvertering

 1. Mensen gebruiken pepermunt al lang als een remedie voor spijsverteringsproblemen, zoals maagklachten, een opgeblazen gevoel en gas.

 2. Een systematische review uit 2017 vond bewijs dat suggereert dat het nemen van pepermuntoliecapsules de pijn kan verminderen bij kinderen met een functionele buikpijnstoornis.

 3. Het is mogelijk dat het drinken van pepermuntthee een soortgelijk effect heeft.

Minder pijnlijke menstruatiekrampen

 1. Pepermuntolie kan ook helpen de ernst van menstruatiepijn of dysmenorroe te verminderen.

 2. Een onderzoek uit 2016 onderzocht de effectiviteit van pepermuntolie bij 127 jonge vrouwen met dysmenorroe. Volgens de resultaten van de studie waren pepermuntoliecapsules even effectief bij het verlichten van menstruatiepijn als mefenaminezuur, een soort niet-steroïde ontstekingsremmer.

 3. Mensen willen misschien ook pepermuntthee drinken als een huismiddeltje tegen menstruatiekrampen.

Meer energie

 1. De oliën in pepermunt kunnen ook helpen de symptomen van vermoeidheid te verlichten en het energieniveau te verhogen.

 2. In een onderzoek onder 24 mensen uit 2018 verminderden pepermuntoliecapsules mentale vermoeidheid en verbeterde het cognitief functioneren in vergelijking met een placebo. Het onderzoek was echter erg klein, dus verder onderzoek zal nodig zijn om de bevindingen te bevestigen.

Antibacteriële eigenschappen

 1. Uit onderzoek is gebleken dat etherische oliën van pepermunt schadelijke bacteriën kunnen helpen doden.

 2. Uit een onderzoek uit 2018 bleek bijvoorbeeld dat pepermuntolie de groei van bacteriën zoals Escherichia coli, Listeria en Salmonella in ananassap hielp verminderen.

 3. De pepermuntolie was echter minder effectief in het verminderen van bacteriën toen de onderzoekers ze aan mangosap toevoegden.

 4. Ook vond in een beoordeling uit 2015 aanwijzingen dat pepermuntolie kan helpen schadelijke bacteriën in de mond te verminderen, terwijl een beoordeling uit 2013 concludeerde dat menthol antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft.

Zelfgemaakte pepermuntthee

 1. Pepermunt theezakjes zijn overal verkrijgbaar in veel gezondheids- en supermarkten. Mensen kunnen thuis echter snel verse pepermuntthee maken met alleen pepermuntbladeren en heet water.

 2. Om pepermuntthee thuis te maken:

 3. Er is ook een reeks pepermuntthee beschikbaar om online te kopen.

Hoeveel te drinken

 1. Een persoon kan de hele dag pepermuntthee drinken.

 2. Pepermuntthee is van nature cafeïnevrij, wat betekent dat het iemand 's nachts niet wakker houdt.

 3. Pepermuntthee bevat ook nul calorieën, waardoor het een geweldig alternatief is voor frisdrank, vruchtensappen en andere suikerhoudende dranken.

 4. Als u de thee op smaak brengt met suiker, honing of room, voegt u calorieën toe aan de drank.

Risico's en overwegingen

 1. Pepermuntthee is over het algemeen zeer veilig voor mensen van alle leeftijden om te consumeren. Sommige mensen vinden echter dat het drinken van pepermuntthee symptomen van brandend maagzuur en gastro-oesofageale reflux (GERD) kan veroorzaken of verergeren.

 2. Mensen die allergisch zijn voor pepermunt of een van de chemicaliën in pepermunt mogen geen pepermuntthee drinken.

Samenvatting

 1. Pepermuntthee is een populaire kruidenthee die van nature calorie- en cafeïnevrij is.

 2. Sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat de oliën in pepermunt een aantal andere gezondheidsvoordelen kunnen hebben, zoals een frissere adem, betere spijsvertering en verminderde pijn door hoofdpijn. Pepermuntthee heeft ook antibacteriële eigenschappen.

 3. Er is echter weinig sluitend onderzoek gedaan naar de specifieke gezondheidsvoordelen van het drinken van pepermuntthee.

 4. Hoewel pepermuntthee over het algemeen zeer veilig is, vinden sommige mensen met GERD dat het drinken ervan de symptomen kan activeren of verergeren.

 5. Artikel voor het laatst beoordeeld op di 21 mei 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Acs, K., et al. (2016). Essentiële oliën en hun dampen als potentiële antibacteriële middelen tegen pathogenen van de luchtwegen [!Abstract

 7. De Sousa Guedes, J.P., et al. (2018). Onderzoek naar schade aan Escherichia coli, Listeria monocytogenes en Salmonella Enteritidis blootgesteld aan etherische oliën van Mentha arvensis L. en M. piperita L. in ananas- en mangosap door flowcytometrie [!Samenvatting

 8. Gobel, H., et al. (2016). Oleum menthae piperitae (pepermuntolie) in de acute therapie van spanningshoofdpijn [!Abstract

 9. Kamatou, G.P., et al. (2013). Menthol: een eenvoudige monoterpeen met opmerkelijke biologische eigenschappen [!Abstract

 10. Oh, K. E., et al. (2017). Effecten van aroma gorgelen, koud water gorgelen en nat gaas aanbrengen op dorst, halitose en keelpijn van patiënten na wervelkolomchirurgie [!Abstract

 11. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 12. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407