Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van perziken

Gezondheidsvoordelen van perziken

 1. Het vruchtvlees van een perzik kan in kleur variëren van wit tot geel of oranje. Er zijn twee verschillende soorten perziken: hardsteen en clingstone, afhankelijk van of het vlees aan het binnenste zaad kleeft of gemakkelijk uit elkaar valt.

Voordelen

 1. Volgens een studie uit Texas AM is van steenfruit zoals perziken, pruimen en nectarines aangetoond dat het obesitas-gerelateerde ziekten zoals diabetes, metabool syndroom en hart- en vaatziekten afweert.

 2. De studie suggereert dat steenvruchten bioactieve en fenolische verbindingen hebben met anti-obesitas en ontstekingsremmende eigenschappen die ook de slechte cholesterol (LDL) geassocieerd met hart- en vaatziekten kunnen verminderen.

 3. De auteurs schrijven de voordelen toe aan vier belangrijke fenolische groepen in steenvruchten: anthocyanen, chlorogene zuren, quercetines en catechines, die allemaal samenwerken en elkaar aanvullen om obesitas-gerelateerde ziekten te bestrijden .

Cancer

 1. Als een uitstekende bron van de krachtige antioxidant vitamine C, kunnen perziken ook helpen bij de bestrijding van de vorming van vrije radicalen waarvan bekend is dat ze kanker veroorzaken. Hoewel een voldoende vitamine C-inname noodzakelijk en zeer heilzaam is als antioxidant, wordt gedacht dat de hoeveelheid die nodig is voor behandelingsdoeleinden voor kanker groter is dan orale inname.2

 2. Vezelrijke opnames van alle groenten en fruit worden geassocieerd met een verlaagd risico op colorectale kanker.

Skin

 1. De antioxidant vitamine C, wanneer gegeten in zijn natuurlijke vorm (in hele voedingsmiddelen zoals perziken) of lokaal aangebracht, kan rimpels verminderen, de algehele huidtextuur verbeteren en helpen huidschade veroorzaakt door de zon en vervuiling. Vitamine C speelt ook een essentiële rol bij de vorming van collageen, het ondersteuningssysteem van uw huid.

Diabetes

 1. Een ander onderzoek uit Texas AM toonde aan dat perziken en pruimenextracten zelfs de meest agressieve soorten borstkankercellen doodden en daarbij geen schade toebracht aan normale gezonde cellen.

 2. Studies hebben aangetoond dat type 1 diabetici die vezelrijke diëten consumeren lagere bloedglucosewaarden hebben en type 2 diabetici mogelijk een verbeterde bloedsuikerspiegel, lipiden en insulinespiegels hebben. Eén middelgrote perzik levert ongeveer 2 gram vezels.

 3. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen beveelt 21-25 g / dag voor vrouwen en 30-38 g / dag voor mannen aan.

Hartgezondheid

 1. Het gehalte aan vezels, kalium, vitamine C en choline in perziken ondersteunt de gezondheid van het hart. Een toename van de inname van kalium samen met een daling van de inname van natrium is de belangrijkste verandering in het dieet die een persoon kan aanbrengen om zijn risico op hart- en vaatziekten te verminderen, volgens Dr. Mark Houston, een universitair hoofddocent geneeskunde aan de Vanderbilt Medical School en directeur van het Hypertension Institute in St. Thomas Hospital in Tennessee.3

 2. In één onderzoek hadden degenen die 4069 mg kalium per dag consumeerden een 49% lager risico op overlijden door ischemische hartziekte in vergelijking met degenen die minder kalium consumeerden (ongeveer 1000 mg per dag). 3

Gezondheid van de ogen

 1. Een hogere inname van fruit (3 of meer porties per dag) heeft aangetoond het risico en de progressie van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie te verminderen.

 2. Het is belangrijk op te merken dat de voordelen van het eten van allerlei soorten fruit en groenten, inclusief perziken, oneindig zijn. Naarmate de consumptie van plantaardig voedsel toeneemt, neemt het risico op alle levensstijlgerelateerde ziekten (zoals obesitas, diabetes en hartaandoeningen) af. Hoge fruit- en groente-inname wordt ook geassocieerd met een gezonde teint en haar, verhoogde energie, lager gewicht en lager risico op sterfte.

Nutrition

 1. Een kopje gesneden perzik, met een gewicht van 154 gram (g), bevat:

 2. Het is ook een goede bron van vitamine C, A, E en K, naast andere voedingsstoffen.

 3. Alles wat u moet weten over aardbeien Lees meer over aardbeien, nog een gezond zomerfruitLees nu

Dieet tips

 1. De zomer is de beste tijd om perziken te kopen, wanneer ze in de piek van hun seizoen zijn en de beste smaak, versheid en voedingswaarde hebben. Zorg ervoor dat je perziken kiest met een strakke, pluizige huid die iets toegeeft wanneer je erop drukt. Om perziken te laten rijpen, doe je ze in een papieren zak of bij een vensterbank met veel zon.

 2. Vermijd bij het kopen van perziken in blik perzik in zware siroop en zoek naar variëteiten zonder toegevoegde suikers.

 3. Maak er een maaltijd van: maak een zomersalade door te beginnen met gemengde greens of spinazie en voeg droog geroosterde noten, verse perziken, verse mozzarella en gegrilde kip, zalm of tofu toe. Besprenkel met een balsamico dressing.

 4. Eenvoudig als het kan: Perziken zijn een snelle en gemakkelijke snack voor onderweg die geen voorbereidingstijd vereist.

 5. Heb een peachy-ochtend: voeg perziken toe aan je ontbijt! Gesneden perziken gaan geweldig met havermout en koude ontbijtgranen, en als een topper voor pannenkoeken, wafels en wentelteefjes.

 6. Zo verfrissend: perzik in uw glas limonade, ijsthee of water voor een uitbarsting van frisse fruitige smaak.

 7. Zoet als taart: bak gesneden perziken met een scheutje honing en kaneel voor een snel en gezond dessert.

 8. Kruidig: neem perziken op in je salsa. Maak een verse salsa met in blokjes gesneden perziken, mango, jalapeno, rode pepers en chipotle-peper. Gebruik als een topper voor uw favoriete vistaco's.

 9. Maak het glad: voeg een paar plakjes bevroren perziken toe aan uw smoothies. Voeg ananassap, een halve bevroren banaan en Griekse yoghurt toe voor een zoete citrusachtige traktatie.

Risico's

 1. Het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en het bereiken van een goede gezondheid. Het is het beste om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 2. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op wo 20 december 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 4. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407