Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van sinaasappels

Gezondheidsvoordelen van sinaasappels

 1. Sinaasappels bevatten weinig calorieën en zitten vol voedingsstoffen, ze bevorderen een heldere, gezonde huid en kunnen helpen ons risico op veel ziekten te verlagen als onderdeel van een algeheel gezond en gevarieerd dieet.

 2. Sinaasappelbomen zijn de meest gecultiveerde fruitbomen ter wereld. Sinaasappels zijn een populair fruit vanwege hun natuurlijke zoetheid, grote verscheidenheid aan soorten en diversiteit van toepassingen, van sappen en marmelades tot gezichtsmaskers en gekonfijte sinaasappelplakken.

 3. Een sinaasappel heeft meer dan 170 verschillende fytochemicaliën en meer dan 60 flavonoïden. Veel van deze hebben aangetoond ontstekingsremmende eigenschappen en sterke antioxiderende effecten te hebben.6

Voordelen

 1. De voedingsstoffen in sinaasappels bieden een aantal gezondheidsvoordelen.

Stroke

 1. Volgens de American Heart Association (AHA) kan het eten van grotere hoeveelheden van een verbinding die voorkomt in citrusvruchten zoals sinaasappels en grapefruit het risico op ischemische beroertes voor vrouwen verlagen.

 2. Degenen die de grootste hoeveelheden citrus aten, hadden een 19 procent lager risico op een herseninfarct dan vrouwen die het minste consumeerden. 5

Bloeddruk

 1. Een lage natriuminname handhaven is essentieel voor het verlagen van de bloeddruk, maar het verhogen van de kaliuminname kan net zo belangrijk zijn vanwege de vaatverwijdende effecten.

 2. Volgens de National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) voldoet minder dan 2 procent van de Amerikaanse volwassenen aan de dagelijkse aanbeveling van 4700 mg.3

 3. Merk ook op dat een hoge inname van kalium gepaard gaat met een 20 procent lager risico op overlijden aan alle oorzaken.3

Cancer

 1. Volgens een studie gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology, kan het consumeren van bananen, sinaasappels en sinaasappelsap in de eerste twee levensjaren het risico op het ontwikkelen van kinderleukemie verminderen. (bron niet langer beschikbaar op www.bastyrcenter.org)

 2. Als een uitstekende bron van de krachtige antioxidant vitamine C, kunnen sinaasappels ook helpen bij de bestrijding van de vorming van vrije radicalen waarvan bekend is dat ze kanker veroorzaken.

 3. Hoewel een voldoende vitamine C-inname noodzakelijk en zeer heilzaam is als antioxidant, is de hoeveelheid die nodig is voor therapeutische doeleinden voor kanker meer dan we kunnen consumeren.1

 4. Eén studie heeft geconcludeerd dat vitamine C uit sinaasappels op een dag kan worden benut om colorectale kankercellen te schaden, maar dat vitamine 300 voor sinaasappels nodig is.

 5. Vezelrijke inname van groenten en fruit wordt geassocieerd met een verlaagd risico op colorectale kanker.

 6. In 2015 bracht een studie grapefruit en sinaasappelsap echter in verband met een hoger risico op huidkanker. Onderzoekers ontdekten dat mensen die grote hoeveelheden hele grapefruit of sinaasappelsap consumeerden, meer dan een derde meer kans hadden om melanoom te ontwikkelen, in vergelijking met degenen die lage hoeveelheden consumeerden.

Hartgezondheid

 1. Het vezel-, kalium-, vitamine C- en cholinegehalte in sinaasappels ondersteunen allemaal de gezondheid van het hart.

 2. Een toename van de inname van kalium samen met een afname van de natriuminname is de belangrijkste verandering in het dieet die een persoon kan aanbrengen om zijn risico op hart- en vaatziekten te verminderen, volgens Dr. Mark Houston, een medewerker klinisch professor in de geneeskunde aan de Vanderbilt Medical School en directeur van het Hypertension Institute in het St. Thomas Hospital in Tennessee.3

 3. In één onderzoek hadden degenen die 4069 mg kalium per dag consumeerden een 49 procent lager risico op overlijden door ischemische hartziekte in vergelijking met degenen die minder kalium consumeerden (ongeveer 1000 mg per dag). 3

 4. Hoge inname van kalium wordt ook geassocieerd met een verminderd risico op beroerte, bescherming tegen verlies van spiermassa, behoud van minerale botdichtheid en vermindering van de vorming van nierstenen.3

Diabetes

 1. Studies hebben aangetoond dat type 1 diabetici die vezelrijke diëten consumeren lagere bloedglucosewaarden hebben en type 2 diabetici mogelijk een verbeterde bloedsuikerspiegel, lipiden en insulinespiegels hebben. Een middelgrote banaan levert ongeveer 3 gram vezels.

 2. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen bevelen 21-25 g / dag voor vrouwen en 30-38 g / dag voor mannen aan.

Skin

 1. De antioxidant vitamine C, wanneer gegeten in zijn natuurlijke vorm (zoals in een sinaasappel) of lokaal aangebracht, kan helpen om huidschade veroorzaakt door de zon en vervuiling te bestrijden, rimpels te verminderen en de algehele huid te verbeteren textuur. Vitamine C speelt een vitale rol bij de vorming van collageen, het ondersteuningssysteem van uw huid

Nutrition

 1. Een middelgrote sinaasappel (ongeveer 154 gram) bevat ook 80 calorieën, 0 gram vet, 250 milligram kalium, 19 gram koolhydraten (14 gram suiker en 3 gram voedingsvezels) als 1 gram eiwit.

 2. Eén sinaasappel levert 130 procent van uw vitamine C-behoefte voor de dag, 2 procent vitamine A-behoefte, 6 procent calcium en 0 procent ijzer.

 3. Sinaasappels bevatten ook thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B-6, folaat, pantotheenzuur, fosfor, magnesium, mangaan, selenium en koper. Vanwege hun hoge vitamine C-gehalte (meer dan tweemaal de dagelijkse behoefte) worden sinaasappels geassocieerd met het stimuleren van het immuunsysteem.

 4. Sinaasappels bevatten ook choline, zeaxanthine en carotenoïden.

 5. Choline is een belangrijke voedingsstof in sinaasappels die helpt bij slaap, spierbewegingen, leren en geheugen. Choline helpt ook om de structuur van cellulaire membranen te handhaven, helpt bij de overdracht van zenuwimpulsen, helpt bij de absorptie van vet en vermindert chronische ontstekingen.2

 6. Zeaxanthine en carotenoïden hebben antioxiderende effecten en er is aangetoond dat ze een omgekeerd verband hebben met het totale aantal kankergevallen en met name prostaatkanker.

Dieet tips

 1. Sinaasappels moeten op het hoogtepunt van rijpheid worden geplukt omdat ze, anders dan sommige andere vruchten, niet rijpen of in kwaliteit verbeteren nadat ze zijn geplukt. Sinaasappels moeten bij kamertemperatuur worden bewaard, niet in direct zonlicht.

 2. Hoewel het moeilijk is om in de winter goede groenten en fruit te vinden, is het de perfecte tijd om citrus te kopen. De winter is het hoogseizoen voor sinaasappels en andere citrusvruchten.

 3. Er zijn veel verschillende soorten sinaasappels beschikbaar, zoals navel, mandarijn, cara cara, bloedsinaasappelen, sinaasappelen uit Valencia en Sevilla om er maar een paar te noemen. Sommige zijn erg zoet en anderen hebben meer een zure smaak.

 4. Tips voor sinaasappels:

Risico's

 1. Bètablokkers, een type medicijn dat meestal wordt voorgeschreven voor hartaandoeningen, kunnen ervoor zorgen dat de kaliumspiegel in het bloed stijgt. Kaliumrijke voedingsmiddelen zoals sinaasappels en bananen moeten met mate worden geconsumeerd bij het nemen van bètablokkers.

 2. Het consumeren van te veel kalium kan schadelijk zijn voor mensen wier nieren niet volledig functioneel zijn. Als uw nieren niet in staat zijn om overtollig kalium uit het bloed te verwijderen, kan dit fataal zijn.

 3. Degenen met gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) kunnen een toename van symptomen zoals brandend maagzuur en oprispingen ervaren bij het consumeren van zeer zure voedingsmiddelen zoals citrusfruit, maar individuele reacties variëren.

 4. Het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op wo 20 december 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Vitaminen en mineralen tegen kanker, voeding 411, bezocht op 13 februari 2014. Choline, Nutrition 411, bezocht op 13 februari 2014. Verhoogd dieetkalium - Ontdek waarom de meeste mensen meer van dit mineraal moeten consumeren, het huidige Dietitian Vol. 14 nr. 12 P. 50, bezocht op 13 februari 2014. Antikankerverbindingen gevonden in Food, Nutrition 411, bezocht op 13 februari 2014. Citrusvruchten eten kan het risico op een beroerte bij vrouwen verlagen, Science Daily, Bron: American Heart Association, 23 februari 2012, bezocht op 14 februari 2014 De gezondheidsvoordelen van citrusvruchten - Samenvattingboekje, Horticulture Australia Limited, bezocht op 14 februari 2014

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407