Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van watermeloen + recepten

Laatste gedachten over voeding voor zwarte bonen

 1. Watermeloen wordt vaak beschouwd als een nietje in de zomer, het hele seizoen lang opduiken bij zwembadfeesten en zomerbarbecues. Maar hoewel het bekend staat om zijn vermogen om je koel en gehydrateerd te houden, zijn er nog tal van andere voordelen van watermeloen die niet zo bekend zijn. In feite is deze smakelijke vrucht gekoppeld aan alles, van verminderde spierpijn tot verbeterd zicht, verbeterde immuniteit en verder.

 2. Dus, is watermeloen goed voor u? En kun je genieten van dit smakelijke fruit op een dieet voor gewichtsverlies, of wordt watermeloen dikmakend? Blijf lezen om de antwoorden te vinden op al je brandende vragen over watermeloen - plus enkele nieuwe manieren om te genieten van alle gezondheidsvoordelen die het te bieden heeft.

Wat is watermeloen? Watermeloen voedingsfeiten

 1. De watermeloenplant, ook bekend onder de wetenschappelijke naam Citrullus lanatus, is een lid van de familie van bloeiende planten die bekend staat als Cucurbitaceae. De stekelige, lage tot de grond plant is afkomstig uit Zuid-Afrika en produceert het populaire eetbare fruit dat we nu meestal consumeren. Er wordt aangenomen dat wilde watermeloen bitterder was dan het type dat we vandaag eten (dankzij de aanwezigheid van een compound genaamd cucurbitacine) en dat veel variëteiten, met verschillende kleuren en smaken, in het wild in Afrika werden gekweekt.

 2. Tegenwoordig worden er naar schatting meer dan 1200 verschillende soorten watermeloenvariëteiten over de hele wereld gekweekt, waaronder de lanatus-watermeloen, karmozijnrode zoete watermeloen en jubileumwatermeloen. Watermeloenen van alle soorten zitten boordevol antioxidanten en zijn in verband gebracht met een breed scala aan gezondheidsvoordelen, zoals een betere gezondheid van het hart, verbeterde immuniteit en verhoogd gewichtsverlies.

 3. Bekijk de feiten over watermeloenvoeding en het is gemakkelijk te zien waarom dit smakelijke fruit zoveel voordelen heeft. Het is een ongelooflijk voedzaam voedsel, wat betekent dat het weinig watermeloencalorieën bevat, maar rijk aan veel belangrijke vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft.

 4. Een kopje in blokjes gesneden watermeloen bevat ongeveer: (1)

 5. Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen bevatten watermeloenen ook wat riboflavine, ijzer en fosfor.

Top 10 gezondheidsvoordelen van watermeloen

 1. Watermeloen is ook een geweldige leverancier van antioxidanten vitamine C en vitamine A, die beide helpen om schade door vrije radicalen te bestrijden en voorkomen dat DNA-mutatie de vorming van kankercellen blokkeert. Studies hebben ook aangetoond dat hoge doses vitamine C de kankerbestrijdende effecten van bepaalde geneesmiddelen die bij chemotherapie worden gebruikt, kunnen verbeteren, terwijl ook de bijwerkingen van traditionele kankerbehandelingen worden verminderd. (15)

 2. Als een van de beste antioxidanten die beschikbaar zijn, kan het toevoegen van watermeloen aan uw dieet een krachtig effect hebben op de gezondheid van de huid. Vanwege het hoge gehalte aan antioxidant vitamines A en C, omvatten watermeloenvoordelen voor de huid het vermogen om de cellen te beschermen tegen schade en de vorming van vrije radicalen te bestrijden om veroudering te vertragen en uw huid er gezond uit te laten zien.

 3. Vitamine C is vooral belangrijk voor de gezondheid van de huid omdat het de collageenproductie verhoogt en tegelijkertijd schade door de zon helpt voorkomen. (16) Ondertussen is vitamine A de sleutel tot het behoud van de gezondheid van uw cellen en bescherming tegen UV-schade. (17)

 4. Belangrijke voedingsstoffen die een rol spelen bij de bescherming van de gezondheid van het oog - waaronder bètacaroteen, vitamine A, vitamine C, luteïne en zeaxanthine - zijn ook ondergebracht in deze gigantische vrucht en zitten tussen de vele voordelen van watermeloen. Studies hebben aangetoond dat een ernstig vitamine A-tekort bijvoorbeeld kan leiden tot maculaire degeneratie, een aandoening die wordt gekenmerkt door het verdikken van het hoornvlies dat uiteindelijk kan leiden tot blindheid.

 5. Watermeloen is een geweldige leverancier van bètacaroteen, de vorm van vitamine A die in planten voorkomt. Het krijgen van voldoende bètacaroteen in uw dieet kan helpen bij het voorkomen van maculaire degeneratie, de belangrijkste oorzaak van leeftijdsgebonden blindheid.

 6. Hoeveel calorieën zitten er in watermeloen? Ondanks dat het rijk is aan een veelheid aan belangrijke vitamines en mineralen, bevat watermeloen weinig calorieën, waardoor het een geweldige aanvulling is op een voedzaam dieet voor gewichtsverlies. In feite bevat een enkel kopje in blokjes gesneden watermeloen slechts 46 calorieën. Om deze reden is watermeloen goed voor gewichtsverlies door verzadiging te bevorderen en hunkeren naar te beteugelen om je op weg te houden naar je gezondheidsdoelen.

 7. Plus, het combineren van een voedzaam watermeloendieet met uw gezonde routine voor gewichtsverliestraining kan nuttig zijn. Watermeloen is in verband gebracht met verbeterd spierherstel bij sporters, waardoor u effectiever naar de sportschool kunt gaan om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. (10)

 8. Een van de voordelen van watermeloen en meloen (evenals andere soorten meloenen) is dat ze vaak worden gebruikt om de symptomen van zure reflux te verminderen. Meloenen maken deel uit van het GAPS-dieet, dat is ontworpen om spijsverteringsziekten te genezen en ontstekingen te verminderen. Men denkt dat meloen het maagdarmkanaal kalmeert en de pH-waarden reguleert, terwijl het ook de ontsteking en de zuurproductie in het hele lichaam vermindert.

 9. Studies tonen aan dat het eten van watermeloen de niveaus van arginine kan verhogen, een belangrijk aminozuur dat wordt gebruikt voor de synthese van stikstofmonoxide. (2) Niet alleen helpt stikstofmonoxide uw bloedvaten te verwijden om het bloed efficiënt te laten stromen en het risico op hoge bloeddruk te verminderen, maar het is ook betrokken bij het reguleren van het immuunsysteem. (3)

 10. Watermeloen is ook een geweldige bron van vitamine C, een belangrijke micronutriënt die dubbel werk doet en zowel als een antioxidant en als immuunversterker fungeert om uw lichaam gezond te houden en chronische ziekten af ​​te weren. (4) Antioxidanten kunnen ook helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en ontstekingen verlichten om de cellen tegen oxidatieve schade en stress te beschermen. (5)

 11. Watermeloen bevat een goede hoeveelheid kalium en magnesium, twee belangrijke voedingsstoffen die worden gebruikt om op natuurlijke wijze een hoge bloeddruk te verhelpen. Het consumeren van de juiste hoeveelheden kalium en magnesium uit een voedzaam dieet kan worden geassocieerd met een verbeterde gezondheid van het hart en een verminderd risico op overlijden door hartaandoeningen. (6)

 12. Een recensie gepubliceerd in het tijdschrift Advances in Nutrition toonde aan dat het eten van veel kaliumrijk voedsel zoals fruit en groenten de bloeddruk positief kan beïnvloeden, wat nuttig kan zijn bij het verminderen van het risico op aandoeningen zoals als beroerte en hartaandoeningen. (7)

 13. Lycopeen, een van de carotenoïden die in overvloed in watermeloen worden gevonden, kan ook helpen uw hart gezond en sterk te houden. Lycopeen bevordert de gezondheid van het hart door ontsteking te verminderen en de bloedlipideniveaus te verbeteren. (8) Studies hebben ook aangetoond dat watermeloen kan helpen om arteriële stijfheid te verlichten, cholesterol in evenwicht te brengen en de systolische bloeddruk te verbeteren bij patiënten met hypertensie. (9)

 14. Een van de top 10 voordelen van watermeloen is het vermogen om spierherstel te bevorderen en pijn bij atleten te verlichten. Interessant genoeg keek een studie in het Journal of Agricultural and Food Chemistry naar de effecten van watermeloensap als een functionele drank voor sporters. Na 24 uur suppletie ervoeren atleten verbeterde hartslagen die gunstiger waren voor spierherstel, naast minder algehele pijn en spierpijn. (10)

 15. Naast de potentiële voordelen van watermeloensap, bevat watermeloen ook een goede hoeveelheid vitamine C in elke portie, waarvan is aangetoond dat het kraakbeen en botten beschermt, helpt bij de reparatie van pezen en ligamenten en helpen de wondgenezing te versnellen. (11)

 16. Kalium en magnesium, twee voedingsstoffen die ook in watermeloenen voorkomen, zijn belangrijk voor spierherstel en pijnverlichting. Vooral kalium helpt bij het voorkomen van spierkrampen na het sporten en helpt u sneller van een blessure te genezen. (12)

 17. Studies hebben aangetoond dat het kalium in groenten en fruit zoals watermeloen zeer nuttig is bij het reinigen van gifstoffen en het wegwassen van afval uit het bloed, en helpt nierstenen te voorkomen. (13) Watermeloenvoordelen omvatten ook een natuurlijk diureticum, wat betekent dat het helpt om de urineproductie te verhogen om afval en gifstoffen uit het lichaam te transporteren om te beschermen tegen nierstenen.

 18. Een van de grootste voordelen van watermeloen is het hoge watergehalte. Watermeloen wordt geschat op ongeveer 91 procent water, wat kan helpen bij het ontgiften en het lichaam helpt overtollig water en vloeistoffen te verwijderen, waardoor ongemakkelijk opgeblazen gevoel en zwelling worden verlicht.

 19. Kalium en magnesium zijn ook belangrijk voor ontgifting. Kalium werkt als een elektrolyt en bevordert de bloedsomloop en helpt ook de bloedstroom en hydratatieniveaus in het lichaam te beheersen, waardoor zuurstof uw cellen kan bereiken. Tegelijkertijd vermindert magnesium het vasthouden van water in de darm om een ​​opgeblazen gevoel te verslaan en u te helpen gewicht te verliezen.

 20. Watermeloen fungeert als een krachtig kankerbestendig voedsel, dat een stevige dosis antioxidanten en voordelen voor de watermeloen in elke portie perst. Lycopeen, een van de belangrijkste carotenoïden in watermeloen, is in sommige onderzoeken in verband gebracht met een lager risico op prostaatkanker, waardoor zijn kankerbestrijdende vaardigheden een van de belangrijkste watermeloenvoordelen voor mannen zijn. (14) Onderzoek toont ook aan dat lycopeen een rol speelt bij het sterk houden van celmembranen zodat ze zichzelf kunnen beschermen tegen toxines die mogelijk celdood of mutatie kunnen veroorzaken.

Gebruik van watermeloen in traditionele geneeskunde

 1. Watermeloen wordt in vele vormen van traditionele geneeskunde gebruikt vanwege zijn krachtige genezende werking en gezondheidsbevorderende eigenschappen.

 2. In de traditionele Chinese geneeskunde worden eigenlijk alle vormen van de watermeloen gebruikt, inclusief de watermeloenbladeren, schil en zaden. In combinatie met andere kruiden of gekookt in theevorm, omvatten de voordelen van watermeloenzaden verlichting van urineweginfecties en verhoogd urineren. Ondertussen wordt aangenomen dat het vlees van de watermeloen de gezondheid van het hart, de blaas en de nieren verbetert, terwijl het ook de warmte opruimt en kalmte bevordert.

 3. Ondertussen wordt watermeloen op een Ayurvedisch dieet gebruikt vanwege zijn koeleigenschappen en het vermogen om als afrodisiacum te fungeren, het bloed te versterken en de gezondheid van de lever te bevorderen. Volgens Ayurveda is het echter belangrijk om voedingsmiddelen zoals watermeloen alleen te eten in plaats van ze te combineren met zwaar voedsel om een ​​goede spijsvertering in het lichaam mogelijk te maken.

Watermeloen versus meloen versus ananas

 1. Deze drie vruchten zijn allemaal populaire zomerse lekkernijen die worden geprezen vanwege hun zoete smaak en verkoelende eigenschappen. Er zijn echter een paar belangrijke verschillen die de drie onderscheiden.

 2. Meloen is per definitie elke plant die behoort tot de familie Cucurbitaceae, die ook watermeloen omvat. De term 'meloen' wordt echter vaak gebruikt om specifieke vruchten zoals meloen, honingdauw en meloen te beschrijven. Een van de belangrijkste verschillen tussen dit soort meloenen en watermeloenen is hun zaad; terwijl watermeloenen kleine zaadjes door het fruit verspreiden, bevatten meloenen een centrale zaadholte. Beide staan ​​bekend om hun hoge watergehalte, heerlijke smaak en de lage hoeveelheid calorieën in watermeloen en meloen.

 3. Ananas is daarentegen een tropische plant die wordt geproduceerd door een kruidachtige, meerjarige boom die meestal tot vijf voet lang wordt. Het bevat meer calorieën en natuurlijke suiker dan meloenen en staat bekend om zijn uitgesproken zoete smaak. Het bevat ook een speciaal enzym dat bekend staat als bromelaïne, waarvan wordt aangenomen dat het anti-kanker eigenschappen bezit en waarvan is aangetoond dat het aandoeningen zoals diarree, artrose en bronchitis behandelt. (18)

Waar te vinden Watermeloen gebruiken

 1. Tegenwoordig telen de meeste staten in de Verenigde Staten commercieel watermeloen, waarbij Georgia, Florida, Texas, Californië en Arizona de grootste watermeloenproducenten zijn. Watermeloenen zijn tropische of subtropische planten en hebben temperaturen nodig die hoger zijn dan 77 graden Fahrenheit, dus ze zijn meestal beschikbaar in de noordelijke regio's van de VS in de zomermaanden, waar ze een barbecue-zomerbestand zijn geworden. In andere delen van de wereld, zoals Afrika, het Midden-Oosten, India en Azië, zijn watermeloen populair vanwege hun vermogen om te groeien in warme temperaturen en hydratatie te bieden in droge klimaten.

 2. Een rijp fruit heeft gladde, harde watermeloenschillen die meestal groen zijn met donkergroene of gele vlekken of strepen. De binnenkant van de watermeloen, het eetbare vruchtvlees, is meestal felroze met grote zwarte zaden, maar kan ook voorkomen in tinten van dieprood, oranje, geel of zelfs wit.

 3. Om te weten wanneer het klaar is om open te snijden en te eten - en om de vele gezondheidsvoordelen van watermeloen te ontgrendelen - zoek je een gele of crèmekleur op de onderkant van de meloen in tegenstelling tot helder wit. Probeer ook de meloen aan te kloppen en op te pakken om er een te vinden die zwaar en dicht is vanwege zijn grootte, wat meestal betekent dat alle sappen zijn geproduceerd en klaar is om open te breken.

 4. Bepaalde watermeloenplanten zijn genetisch gemodificeerd om watermeloen zonder zaden of kleine witte zaden te produceren. Er is veel onderzoek gedaan naar het kweken van ziekteresistente variëteiten van watermeloen en naar het ontwikkelen van pitloze soorten die alle voedingsstoffen intact houden. Er wordt aangenomen dat zaadloze soorten vergelijkbare gezondheidsvoordelen bieden als het zaadtype.

 5. Het is echter altijd het beste om waar mogelijk biologische variëteiten van vaak gemodificeerde gewassen aan te schaffen. Omdat watermeloenzaden vaak worden behandeld met synthetische groeisimulatoren bij de productie van niet-organische watermeloen, zoek je natuurlijk gekweekte, organische watermeloen om je risico op besmetting met alle chemische synthetische additieven te verminderen.

 6. Als je eenmaal een heerlijke watermeloen in handen hebt en klaar bent om ervan te genieten, zijn er tal van manieren om dit smakelijke fruit aan je dieet toe te voegen. Omdat het weinig watermeloencalorieën bevat, kun je het proberen toe te voegen aan drankjes of smoothies voor een gewichtsverliesvriendelijke smaak. Je kunt het ook gebruiken om verfrissend watermeloenwater te maken of probeer het in te vriezen voor een koele zomerse traktatie. Een andere populaire manier om te genieten is door zout op watermeloen te strooien of toe te voegen aan salades, fruitbekers en desserts. Je kunt ook een watermeloenplak of twee smaken zoals het is voor een bevredigende snack zonder gedoe.

 7. Veel mensen vragen zich ook af: kun je watermeloenzaden eten? Hoewel watermeloenzaden volkomen veilig zijn om te eten, moeten ze eigenlijk worden gekiemd en gepeld om de potentiële gezondheidsvoordelen te maximaliseren. Dit proces kan het eiwitgehalte van het superzaad verhogen en het voor je lichaam gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot de ongelooflijke voedingsstoffen die erin zitten. [! 5661 => 1130 = 7!

 1. Op zoek naar een paar nieuwe manieren om dit smakelijke fruit aan uw dieet toe te voegen? Er zijn tal van online recepten en tutorials, voor alles, van het maken van watermeloensap tot hoe je ervan kunt genieten in je favoriete snack of smoothie. Hier zijn een paar eenvoudige maar heerlijke watermeloenrecepten om u op weg te helpen:

Geschiedenis / feiten

 1. Watermeloen heeft een lange geschiedenis die eeuwen teruggaat en al sinds de oudheid wordt genoten. De watermeloenplant wordt al sinds het tweede millennium voor Christus in Egypte geteeld. Er zijn zelfs aanwijzingen dat watermeloen tijdens het tweede millennium v.Chr. In de regio Nijlvallei is gegeten

 2. Watermeloenzaden zijn ook gevonden op Twelfth Dynasty-locaties en zelfs in het graf van Farao "King Tut". Watermeloen werd zelfs in de Bijbel genoemd en beschreven als een bijbelvoedsel dat door de oude Israëlieten werd gegeten terwijl ze in Egypte gevangen werden gehouden.

 3. Tegen de 10e eeuw na Christus verspreidde de populariteit van het eten van watermeloen zich naar delen van India en China. Het verspreidde zich later naar Zuid-Europa en begaf zich met ontdekkingsreizigers naar Amerika.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Watermeloen is niet bekend als een veel voorkomend allergeen of produceert veel voorkomende medicamenteuze interacties. Deze smakelijke vruchten worden echter het best met mate genoten door hun relatief hoge gehalte aan watermeloen suiker.

 2. Omdat er een relatief hoge hoeveelheid koolhydraten en suiker in watermeloen zit met weinig tot geen eiwitten of gezonde vetten, kan het eten van grote hoeveelheden snel de bloedsuikerspiegel verhogen. Voor degenen die een vorm van bekende insulineresistentie hebben, inclusief degenen die pre-diabetes zijn of die diabetes hebben, kunnen kiezen voor fruit met minder suiker dat ook meer vezels bevat, zoals bessen, nuttig zijn.

 3. Als u iemand bent die verder gezond is en geen gewicht hoeft te verliezen, is watermeloen een veilige en voedzame voedingskeuze zolang u met mate geniet en uw portiegrootte onder controle houdt . Probeer watermeloen te combineren met andere voedingsmiddelen met gezonde bronnen van eiwitten, vezels en vetten, om het effect van watermeloen suiker op uw bloedsuikerspiegel te vertragen.

Laatste gedachten

 1. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407