Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van zoethout: stress verminderen en meer

Overzicht van zoethout

 1. Zoethoutwortel, ook bekend als zoete wortel, wordt meestal gebruikt als zoetstof in snoep en dranken. Mensen gebruiken ook al eeuwen zoethoutwortel vanwege de medicinale voordelen.

 2. De medische gemeenschap begint steeds meer de algemene holistische voordelen van zoethout te accepteren. Het is echter belangrijk op te merken dat medisch onderzoek enkele van deze gezondheidsvoordelen niet heeft bewezen.

 3. Zoethout is verkrijgbaar in vele vormen, hetzij met glycyrrhizine of als deglycyrrhizine-drop (DGL).

 1. Het woord "drop" verwijst naar de wortel van een plant genaamd Glycyrrhiza glabra. Het is inheems in Europa en Azië. De plant is eigenlijk geclassificeerd als een wiet in die gebieden.

 2. De vroege Egyptenaren hielden van zoethoutwortel. Ze gebruikten het in thee als een genezen brouwsel. Zoethout werd later geïmporteerd in China, waar het een belangrijk kruid werd in de Chinese medicinale traditie.

 3. Lees verder om meer te weten te komen over de gezondheidsvoordelen van zoethout.

Maag

 1. Zoethoutwortel wordt gebruikt om gastro-intestinale problemen te verzachten. In geval van voedselvergiftiging, maagzweren en maagzuur kan zoethoutwortelextract het herstel van de maagwand versnellen en het evenwicht herstellen. Dit komt door de ontstekingsremmende en immuunversterkende eigenschappen van glycyrrhizinezuur.

 2. Eén onderzoek wees uit dat glycyrrhizinezuur de giftige bacteriën H. pylori kan onderdrukken en kan voorkomen dat het in de darm groeit. Er is ook onderzoek dat heeft aangetoond dat mensen met een maagzweer, maagzuur of gastritis symptomen hadden verbeterd bij het gebruik van DGL.

 3. DGL is de veiligere vorm van zoethout en kan indien nodig op de lange termijn worden ingenomen.

Ademhalingssysteem

 1. Zoethout wordt aanbevolen om ademhalingsproblemen te behandelen. Zoethout als oraal supplement kan het lichaam helpen om gezond slijm te produceren. Het verhogen van slijmproductie kan contra-intuïtief lijken voor een gezond bronchiaal systeem. Het tegenovergestelde is echter waar. De productie van schoon, gezond slijm zorgt ervoor dat de luchtwegen blijven werken zonder dat oud, plakkerig slijm het verstopt.

Vermindert stress

 1. Na verloop van tijd kan stress de bijnier uitgeput laten door constant adrenaline en cortisol aan te maken. Zoethoutsupplementen kunnen de bijnier wat verlichting geven. Zoethoutwortelextract kan de bijnier stimuleren, wat een gezond niveau van cortisol in het lichaam bevordert. Lees ongeveer 10 eenvoudigere manieren om stress te verlichten.

Behandeling

 1. Sommige studies zeggen dat zoethout de behandeling van borst- en prostaatkanker mogelijk kan helpen. En sommige Chinese praktijken nemen het ook op in de behandeling van kanker. De FDA moet dergelijke behandelingsmethoden in de Verenigde Staten nog goedkeuren. Maar er is onderzoek gaande, volgens de American Cancer Society.

En tanden

 1. Actuele gels die drop bevatten worden aanbevolen voor de behandeling van eczeem. Zoethout kan een succesvolle dermatologische behandeling zijn vanwege de antibacteriële eigenschappen. Om die reden stellen holistische gezondheidswerkers vaak voor om zoethout op tandbederf toe te passen om bacteriën te doden.

Dosering en vormen

 1. Zoethoutextract is de meest voorkomende vorm van zoethout. Het wordt gebruikt als een commerciële zoetstof in snoep en dranken.

 2. Het verbruik van zoethoutextract door een persoon mag niet hoger zijn dan 30 mg / ml glycyrrhizinezuur. Meer inslikken kan ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

 3. Natuurvoedingswinkels en online speciaalzaken verkopen zoethoutpoeder. In combinatie met een gelbasis kan het een actuele zalf worden die de huid reinigt.

 4. In zijn poedervorm is zoethout vooral nuttig bij de behandeling van eczeem en acne. Je kunt het poeder ook in plantaardige capsules gieten en oraal innemen.

 5. De aanbevolen dosering van zoethoutwortel is minder dan 75 milligram per dag, volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

 6. Zoethoutbladeren, gedroogd en gemalen tot thee, zijn populair geworden. Je kunt deze thee kopen in supermarkten of reformwinkels en online.

 7. Thee wordt gebruikt om de gezondheid van de spijsvertering, de luchtwegen en de bijnieren te bevorderen. Wanneer je kruidenthee ziet voor "bronchiaal welzijn" en "reinigen en ontgiften", bevatten ze meestal vormen van zoethout.

 8. De populaire keelremedie bekend als Throat Coat tea is een combinatie van marshmallowwortel, zoethoutwortel en iepenschors.

 9. Het wordt niet aanbevolen dat mensen meer dan 8 gram dropthee per dag binnenkrijgen.

 10. DGL is zoethout waarbij glycyrrhizine is verwijderd, wat een veiligere vorm is. DGL mag niet meer dan 2 procent glycyrrhizine bevatten. Deze vorm wordt aanbevolen voor gastro-intestinale symptomen omdat langdurige inname nodig kan zijn.

 11. DGL is verkrijgbaar in kauwtabletten, capsules, thee en poeder. Consumeer niet meer dan 5 gram DGL per dag. Je kunt DGL hier in verschillende vormen kopen.

Mogelijke bijwerkingen

 1. Te veel zoethoutwortelextract kan leiden tot lage kaliumgehaltes in het lichaam, wat spierzwakte veroorzaakt. Deze aandoening wordt hypokaliëmie genoemd.

 2. Volgens sommige onderzoeken ondervonden proefpersonen die in een periode van twee weken te veel dropwortel hadden ingenomen vochtretentie en metabolisme-afwijkingen.

 3. Te veel drop consumeren kan een hoge bloeddruk, zwelling en onregelmatige hartslag veroorzaken. Veel moderne producten met zoethoutsmaak bootsen de natuurlijke smaak van zoethout na, maar sommige worden nog steeds gemaakt met glycyrrhizinezuur.

 4. Kinderen vanaf 10 jaar zijn in het ziekenhuis opgenomen vanwege hypertensie nadat ze te veel drop hebben ingenomen.

 5. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, worden door de FDA geadviseerd om drop in alle vormen te voorkomen. Mensen met hypertensie moeten ook zoethoutwortel vermijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407