Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gist vervangen door citroensap van bakpoeder

Discussion

 1. Gist succesvol omwisselen voor bakpoeder en citroensap is gemakkelijker dan u misschien denkt, hoewel de textuur van uw gebakken goed meestal iets grover is dan een gebakken met gist. Volgens Margaret M. Wittenberg, auteur van het boek 'New Good Food', is bakpoeder het enige rijsmiddel dat je nodig hebt zolang je genoeg citroensap in de mix hebt. De zuurgraad van citroensap neutraliseert het bakpoeder, waarbij koolstofdioxide vrijkomt. De koolstofdioxide drukt tijdens het bakken tegen het beslag, waardoor het vergelijkbaar is met wat je zou bereiken met gist.

Stap 1

 1. Verwarm uw oven voor en bereid uw ovenschaal voor door deze in te vetten of te besproeien met kookspray. Zodra je het deeg of beslag hebt gemengd, moet je het zo snel mogelijk bakken om de rijskracht van het citroensap en bakpoeder te maximaliseren.

Stap 2

 1. Meng uw natte ingrediënten in een middelgrote mengkom volgens de instructies van uw recept en leg de kom opzij. Veel recepten vragen om een ​​specifieke hoeveelheid kloppen en / of kloppen van ingrediënten zoals suiker en boter of eieren. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid lucht in de natte ingrediënten hebt opgenomen.

Stap 3

 1. Gebruik een schep, vork of garde om je bloem te pluizen voordat je het meet. Door de bloem te beluchten, wordt deze lichter en krijg je een beter, lichter resultaat. Nadat je de bloem hebt gepluisd, meet je de hoeveelheid bloem af zoals aangegeven in je recept. Zet de maatbeker waterpas om u een exacte meting te geven voordat u de bloem in een aparte mengkom plaatst.

Stap 4

 1. Meet 1/4 theelepel bakpoeder voor elke 1 kop bloem in uw recept. Voeg het toe aan je droge ingrediënten en klop goed om te combineren. Als alternatief kunt u de droge ingrediënten aan een zeef toevoegen en ze samen in uw kom zeven.

Stap 5

 1. Combineer uw natte en droge ingrediënten volgens de aanwijzingen van uw recept.

Stap 6

 1. Meet 1 eetlepel citroensap voor elke 1/4 theelepel bakpoeder dat u gebruikt. Meng het citroensap door je deeg.

Stap 7

 1. Plaats het deeg in uw voorbereide ovenschaal en bak onmiddellijk.

Stap 7

 1. Ovenschaal

 2. Vet of kookspray

 3. Middelgrote mengkom

 4. Lepel, garde of mixer

 5. Maatbekers en lepels

 6. Zeef (optioneel)

Stap 7

 1. Voeg extra citroensap toe als u de smaak ervan wilt kunnen proeven. Omdat bakpoeder en citroensap elkaar chemisch neutraliseren, worden hun smaken ook geneutraliseerd.

Stap 7

 1. Vermijd het toedienen van uw gebakken goederen met een zeepachtige, onaangename smaak die kenmerkend is voor recepten die te veel zuiveringszout gebruiken en niet genoeg citroensap. Meet je ingrediënten zorgvuldig om te zorgen dat je de juiste hoeveelheden gebruikt. Als alternatief kun je een combinatie van bakpoeder en bakpoeder met dezelfde hoeveelheid citroensap gebruiken. Voeg in dit geval 1/8 theelepel bakpoeder plus 1/2 theelepel bakpoeder toe aan je droge ingrediënten. Het bakpoeder helpt je deeg rijzen zonder te reageren met het citroensap.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407