Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Green Beans Nutrition: gezondheidsinformatie

Overzicht

 1. Sperziebonen, ook wel snapbonen of snijbonen genoemd, zijn een nietje in veel keukens in de Verenigde Staten. Ze zijn een geliefd bijgerecht bij familie potlucks, vakantie maaltijden, en nachtelijke diners.

 2. Of u ze blancheert, sauteert of rechtstreeks uit een blik eet, sperziebonen zijn een voedzame aanvulling op uw dieet.

 3. Hier zijn enkele voordelen voor de gezondheid van sperziebonen.

Groene bonen helpen u een gezond gewicht te behouden

 1. Een kopje rauwe sperziebonen heeft slechts 31 calorieën, vrijwel geen vet en slechts 3,6 gram (g) suiker. Dat is fantastisch nieuws als je naar je taille kijkt.

Groene bonen zijn gezond voor het hart

 1. Groene bonen bevatten geen cholesterol. Hoewel je lichaam wat cholesterol nodig heeft voor een gezonde celgroei, is te veel slecht voor je. Hoog cholesterol kan leiden tot een opeenhoping van vetophopingen in uw bloedvaten. Dit kan de bloedtoevoer naar je hart en hersenen verminderen en een hartaanval of beroerte veroorzaken.

 2. Een kopje rauwe sperziebonen bevat 2,7 g vezels. Gekookte (gekookte) sperziebonen bevatten 4,0 g vezels, deels oplosbare vezels. Oplosbare vezels kunnen het LDL-gehalte of het zogenaamde slechte cholesterol en het totale cholesterolgehalte helpen verlagen. Het kan ook de gezondheid van het hart ondersteunen door de bloeddruk te verlagen en ontstekingen te verminderen.

 3. De American Heart Association beveelt aan om niet meer dan 1500 milligram (mg) natrium per dag te eten voor een optimale gezondheid van het hart. Groene bonen bevatten van nature weinig natrium. Een kopje heeft slechts 6,6 milligram (mg).

 4. Te veel natrium in uw dieet kan uw bloeddruk verhogen. Hoge bloeddruk wordt geassocieerd met een verhoogd risico op hartaandoeningen en beroertes. Maar pas op voor ingeblikte sperziebonen. Een niet-ontwaterde beker bevat 461 mg natrium. Spoel de groene bonen in blik voor het eten of kies variëteiten zonder zout.

Sperziebonen zijn een low FODMAP-voedingsmiddel

 1. FODMAP's zijn onverteerde koolhydraten die worden gemetaboliseerd door bacteriën in je darm die leiden tot gas, buikpijn, diarree en constipatie, volgens de Cleveland Clinic. Het eten van voedingsmiddelen met veel FODMAP's kan de spijsvertering verergeren, zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS) en zure reflux. Het eten van low FODMAP-voedsel kan je buikproblemen aanzienlijk verlichten. Sperziebonen zijn een low FODMAP-voedingsmiddel en kunnen worden gebruikt door veel mensen met chronische spijsverteringsproblemen.

Groene bonen bevatten eiwitten

 1. Uw lichaam heeft eiwitten nodig om te behouden:

 2. Eiwit is ook essentieel voor een gezond immuunsysteem. Plantaardige eiwitten zijn geen complete eiwitten; dat wil zeggen, ze missen ten minste een van de aminozuren die je lichaam nodig heeft. Maar plantaardige eiwitten zijn nog steeds gunstig. Ze kunnen gedurende de dag worden gecombineerd met andere eiwitten om complete eiwitten te maken. Een kopje rauwe sperziebonen bevat bijna 2 g eiwit.

Groene bonen zijn een goede bron van vitamines en mineralen

 1. Groene bonen bevatten veel essentiële vitamines, waaronder foliumzuur. Een kopje rauwe sperziebonen bevat 33 microgram (mcg) folaat, bijna 10 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde. Folaat is een B-vitamine die neurale buisdefecten en andere geboorteafwijkingen helpt voorkomen.

 2. Rauwe sperziebonen zijn ook een goede bron van vitamine C. Een kopje bevat 12,2 mg, ongeveer 25 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde. Vitamine C is een antioxidant die uw immuunsysteem helpt stimuleren. Het is ook een integraal onderdeel voor de productie van collageen en helpt uw ​​huid te beschermen tegen oxidatieve stress.

 3. Een kopje rauwe sperziebonen levert 690 IE vitamine A, iets minder dan 15 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde. Vitamine A is geen enkele vitamine. Het is een groep verbindingen die retinoïden worden genoemd. Vitamine A is belangrijk voor de gezondheid van het immuunsysteem, de voortplanting en een gezond gezichtsvermogen.

 4. Sommige andere vitamines in een kopje rauwe groene bonen zijn:

 5. Groene bonen zijn een goede bron van mineralen, vooral mangaan. Dit essentiële mineraal ondersteunt je metabolisme en heeft antioxiderende eigenschappen. Het ondersteunt ook de gezondheid van de botten en bevordert wondgenezing.

 6. Andere mineralen in een kopje rauwe groene bonen zijn:

Groene bonen kiezen en bewaren

 1. Verse sperziebonen zijn de gezondste optie. Zoek naar bonen die felgroen zijn en geen zwarte vlekken en vlekken bevatten. De bonen mogen niet dun zijn. Eet voor de meeste voedingswaarde zo snel mogelijk na het oogsten of kopen verse groene bonen.

 2. Het koken van groene bonen kan een vermindering van sommige voedingsstoffen zoals vitamine C veroorzaken, net als het ontdooien van ingevroren groene bonen. Ontdooi daarom geen bevroren sperziebonen en kook ze in een kleine hoeveelheid water voor de minste tijd die nodig is.

 3. Verse sperziebonen moeten in een plastic zak worden gekoeld en binnen een week worden gebruikt.

Recepten voor groene bonen

 1. Je kunt rauwe sperziebonen gebruiken om je te vullen, of probeer deze ideeën:

Bottom line

 1. Sperziebonen zijn misschien niet het eerste voedsel dat in je opkomt als je je maaltijden plant, maar met een beetje vindingrijkheid kunnen ze een smakelijk, go-to-food zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407