Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Groene bananenbloem: 5 darm-gezonde voordelen van dit trendy ingrediënt

Het suikervrije dieetplan

 1. Wanneer u het woord meel ziet, betekent dit meestal dat er iets in een bloem is gemalen, hetzij in de oorspronkelijke staat of in een gedroogde staat. Het is niet anders met groene bananenmeel. Om niet te verwarren met de weegbree, kan biologische groene bananenbloem je bekend voorkomen als je altijd op zoek bent naar glutenvrije meel, waardoor het populair is bij mensen met coeliakie of gluten-intolerant.

 2. Groene bananenbloem - die mijn lijst van 19 gezonde nieuwe ingrediënten maakte om mee te koken - is steeds gebruikelijker geworden omdat het een bron is van resistent zetmeel, ook bekend als onoplosbare voedingsvezel, een aanrader voor degenen die neigen naar Paleo of oerachtige diëten.

Wat is groene bananenbloem?

 1. Resistent zetmeel "weerstaat" het proces van het afbreken tot suikers. Dit kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen. Bovendien kan het u helpen meer verzadigd te voelen, verlaagt de pH-waarde en helpt het celbeschadiging te verminderen. Een andere bonus voor de groene bananenbloem en andere vormen van resistent zetmeel is dat het helpt goede bacteriën in de darm te vormen. Deze goede bacterie helpt de cellen te beschermen.

 2. Afrika en Jamaica kennen deze bloem goed, omdat het een populair alternatief is voor tarwebloem vanwege de lagere prijs. Met een textuur die lijkt op lichtere tarwebloem, heeft het een milde bananensmaak wanneer het rauw wordt gegeten en een aardse smaak wanneer het wordt gekookt, waarvoor 25 procent minder volume nodig is dan tarwebloem. (1)

Voordelen van groene bananenmeel

 1. In een ander onderzoek afkomstig van de South University Universiteit, verminderde het gebruik van resistent zetmeel de niveaus van verschillende soorten cholesterolen die bij de deelnemers werden aangetroffen. Twaalf vrouwen en acht mannen met de diagnose metabool syndroom waren de gekozen proefpersonen voor de studie. Elk had een buikvetgehalte dat als zwaarlijvig werd beschouwd en ten minste twee andere aandoeningen, zoals hoge bloeddruk, diabetes, hoge triglyceriden of lage niveaus van goede cholesterol. De studie geeft aan dat het gemiddelde totale slechte (LDL) cholesterol van de deelnemers een stuk daalde. Hun gewicht en afmetingen namen ook af. (11)

 2. Het metabool syndroom is niet zozeer een ziekte als wel een set risicofactoren waarbij hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, obesitas en hoog cholesterolgehalte betrokken zijn. Het probleem is dat, hoewel het hebben van een van deze factoren riskant is, het feit dat ze allemaal gecombineerd zijn de situatie verergert, waardoor het risico op diabetes mogelijk ongeveer vijf keer toeneemt. Deze problemen kunnen ook hartaandoeningen en beroertes veroorzaken. (2)

 3. Een onderzoek uit Brazilië werd uitgevoerd om de effecten van de consumptie van groene bananenmeel te begrijpen, aangezien dit betrekking heeft op gewichts- en lichaamsafmetingen bij zwaarlijvige vrouwen. De gedachte was dat, aangezien de glycemische index van bananenmeel laag is, dit het gewicht en de algehele gezondheid kan verbeteren bij personen met het metabool syndroom.

 4. De bevindingen geven aan dat hoewel er geen significant gewichtsverlies of verandering in lichaamsmetingen was, er verbeteringen waren in metabool syndroomsymptomen, waaronder een verlaging van "systolische bloeddruk en nuchtere glucose". (3)

 5. Een gezonde dikke darm heeft een gezonde darm nodig, daarom zijn probiotica en prebiotica tegenwoordig zo populair. Wat heeft dit te maken met groen banaanmeel en resistent zetmeel? Wanneer de bacterie het resistente zetmeel eet, produceert het een vetzuur met korte keten, butyraat. Butyraat is nuttig voor de cellen langs de dikke darm omdat het hen gezond houdt en zelfs helpt bij het bestrijden van kankercellen.

 6. De darmen houden van butyraat omdat het de dingen goed blijft doen werken, wat enorm belangrijk is omdat de darmen de rol hebben van het leveren van immuuncellen, enterische neuronen, darmflora en voedingsstoffen. Bovendien, met een goede dosis kalium die ook in de bananevoeding wordt gevonden, krijgen de cellen een extra boost van ondersteuning. (4)

 7. Met de resistente zetmeeleigenschappen die groen banaanmeel kan bieden, kan het de insulinegevoeligheid helpen verminderen. Een studie van het Louisiana State University System werd uitgevoerd bij muizen, waaruit bleek dat op een vetrijk dieet suppletie van butyraat - dat wordt gevormd door de gisting van het groene bananenmeel in de darm - leidde tot gewichtsbehoud zonder de hoeveelheid voedselinname. De studie concludeerde dat het door voedingssupplementen van butyraat mogelijk is dat het door voedsel geïnduceerde insulineresistentie kan voorkomen en behandelen. (5)

 8. Verder is in een studie gepubliceerd in het International Journal of Environmental Research de effecten van inheems banaanzetmeel op glycemische responsen bij obese en magere proefpersonen onderzocht. De onderzoekers keken specifiek naar glucose om effecten te meten. Zij concludeerden dat suppletie met banaanzetmeel "de postprandiale glucose- en insulineresponsen verbeterde bij obese en magere personen gedurende 48 [!uren

 9. Terwijl resistent zetmeel helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, kan het ook helpen bij gewichtsverlies. Groene bananenmeel biedt bulk, dus als je het eet, voel je je misschien sneller voller omdat het de verzadiging bevordert. (7)

 10. Een studie uit Mexico, gepubliceerd in het International Journal of Environmental Research, introduceerde inheems banaanzetmeel en sojamelk om het lichaamsgewicht en de insulinegevoeligheid bij diabetespatiënten van type 2 te beoordelen. De studie geeft aan dat patiënten die het inheemse bananenzetmeel consumeerden, eigenlijk meer lichaamsgewicht verloren dan wanneer diezelfde patiënten de controlebehandeling kregen; daarom kan de groene bananenbloem helpen als een aanvulling op gewichtsverlies. (8)

 11. Voedingsmiddelen die worden beschouwd als een bron van resistent zetmeel kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen, wat betekent dat groene bananenbloem zelf een cholesterolverlagend voedsel is. (9) Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Nutrition uit Nederland, uitgevoerd bij ratten die resistent zetmeel kregen, toonden de effecten van resistent zetmeel aan dat het totale cholesterol- en triacylglycerolgehalte was verlaagd. (10)

Groene bananenmeelvoeding

 1. Het is geen verrassing dat groene bananenbloem een ​​goede bron van kalium is, maar dat is niet alles. Eén kop (ongeveer 100 gram) groene bananenbloem bevat ongeveer: (12)

 2. Daarnaast bevat groene banaanmeel ook wat vitamine E, vitamine K, foliumzuur, calcium en zink.

Groene bananenbloem versus andere meel

 1. Vraagt ​​u zich af hoe groen banaanmeel zich afzet tegen enkele van de meest populaire meelproducten die er zijn? Dit is wat je moet weten: (13, 14)

Waar te vinden en hoe groene bananenmeel te gebruiken

 1. Groene bananenbloem is mild van smaak en smaakt eigenlijk niet zoals bananen; er is echter een heel belangrijk kenmerk van groene bananenmeel dat je moet weten. Eenmaal verwarmd boven 140 graden F, verdwijnt het resistente zetmeel. Dus als je resistent zetmeel wilt, moet je groene bananenmeel in rauwe toestand eten. Als je op zoek bent naar glutenvrij, dan maakt het niet uit - gekookt of rauw zal het lukken.

 2. Om de voordelen van resistent zetmeel te krijgen, raad ik aan het in uw ochtendsmoothie of andere koude drank te gebruiken. Als glutenvrij het doel is, is het geweldig om te bakken. Je kunt minder gebruiken dan tarwebloem. Experimenteer met je recepten.

 3. Het is vrij eenvoudig om online of bij veel supermarkten of reformwinkels te vinden. Zoek naar biologisch en zorg dat er niets aan het product is toegevoegd.

Groene bananenmeelrecepten

 1. Als u op zoek bent naar ideeën over het opnemen van groene bananenbloem, zijn hier enkele recepten die groene bananenbloem gebruiken of vervangen door andere meel:

Geschiedenis

 1. Groene bananenbloem staat misschien nog niet helemaal in je keukenkastje, maar bestaat er al een tijdje. Haïti, Jamaica en landen in West-Afrika en Midden-Amerika gebruiken al heel lang groene bananenbloem als vervanger voor gewone bloem omdat het goedkoper is. In feite trok groene bananenbloem in 2012 de landbouwindustrie van Oeganda uit een zware periode. (13)

 2. Bovendien werkte een door de overheid gefinancierd proefprogramma, bekend als het Presidential Initiative for Banana Industrial Development, om boeren te ondersteunen door het ontwikkelen van wat het matookes noemt. Matookes zijn grote, groene kookbananen omgezet in een glutenvrij meel om de wereldwijde export te verbeteren. De International Agriculture Group deelt dat het omzetten van de groene bananen in meel heeft bijgedragen aan minder afval wanneer de banaan niet voldoet aan de maat- en vormnormen voor het schap.

 3. Tenzij u allergisch bent voor bananen, is het consumeren van groene bananenmeel prima. Als je allergisch bent voor bananen, wil je groene bananenmeel vermijden.

 4. Is bananenmeel goed voor u? Het consumeren van groene bananenbloem kan helpen gewicht te verminderen, insuline in de gaten te houden of te helpen met de kenmerken van het metabool syndroom, maar het is belangrijk om met mate te consumeren.

 5. Bovendien, als u gluten moet vermijden, is het zeker een optie voor gebakken producten en sauzen. Dus probeer dit populaire nieuwe ingrediënt eens voor een beetje extra voeding in je bloem naar keuze.

 6. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407