Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hearts of Palm: het eiwitrijke, vezelrijke vleesvervanger dat de spijsverteringimmuniteit verbetert

Duurzaamheid van cricketmeel

 1. In de centrale kern van de palmboom zit een veelzijdige groentejam boordevol belangrijke voedingsstoffen en een lange lijst met gezondheidsvoordelen. Nu verkrijgbaar bij bijna elke grote supermarkt, hebben harten van palm onlangs genoten van een welverdiende erkenning voor hun heerlijke smaak en aparte textuur.

 2. Rijk aan vezels met een goed stuk eiwit en een lage glycemische index, palmharten vormen een welkome aanvulling op veganistische diëten, koolhydraatarme diëten en zelfs het genezende dieet, dat is gericht op afnemende ontsteking en verlaging van de bloedsuikerspiegel om de gezondheid te optimaliseren. Ze passen ook goed in veel verschillende gerechten, van salsa's en stoofschotels tot quiches en stoofschotels.

 3. Plus, mogelijke voordelen van het hart van de palm zijn een betere spijsvertering, verbeterd gewichtsverlies en verbeterde immuniteit, waardoor u des te meer reden hebt om deze gezonde vegetariër eens te proberen.

Wat is Heart of Palm?

 1. Hart van palm is een soort groente die wordt geoogst uit de binnenste kern van bepaalde soorten palmbomen. Bij het oogsten van het hart van de palm wordt de boom omgehakt en worden de schors en vezels verwijderd, waardoor alleen het hart achterblijft. Hoewel ze in veel verschillende gebieden worden geproduceerd, worden de meeste verse palmhartjes in de Verenigde Staten eigenlijk geïmporteerd uit Costa Rica.

 2. De harten van palm smaak worden vaak vergeleken met artisjokken en beschreven als licht, mild en knapperig. Ze lijken op witte asperges en kunnen worden gebakken, geblancheerd, gebakken, gemarineerd of direct uit het blik worden genoten.

 3. Hart van palm is ongelooflijk veelzijdig en wordt vaak gebruikt als vleesvervanger voor mensen met een veganistisch of vegetarisch dieet. Het wordt ook vereerd om zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen en is vooral rijk aan vezels, eiwitten, mangaan, ijzer en vitamine C.

Voordelen van Hearts of Palm

 1. Vezel is belangrijk voor veel gezondheidscomponenten, vooral als het gaat om de spijsvertering. Het beweegt langzaam onverteerd door het lichaam, voegt bulk toe aan de ontlasting en voorkomt problemen zoals constipatie. Vezel fungeert ook als een prebioticum om de groei van nuttige bacteriën in de darm te bevorderen. Je darmmicrobioom speelt een centrale rol bij gezondheid en ziekte en is zelfs in verband gebracht met obesitas, immuniteit en geestelijke gezondheid. (1)

 2. Palmharten zijn een uitstekende bron van vezels en verpakken 3,5 gram vezels in elke kop. Dat betekent dat het toevoegen van slechts één kopje palmpalm aan uw dieet tot 14 procent van de vezelbehoeften van sommige mensen voor de hele dag kan elimineren.

 3. Met een hoog gehalte aan eiwitten en vezels maar weinig calorieën, vormen palmhartjes een geweldige aanvulling op het dieet als u snel wilt afvallen. Sommige studies tonen aan dat eiwit helpt de niveaus van ghreline, het hongerhormoon, te verminderen om hunkeren naar te weren en de eetlust te verminderen. (2) Ondertussen blijft vezel je een vol gevoel geven om verzadiging te bevorderen en de inname te verminderen. (3)

 4. Vanwege hun unieke smaak en textuur worden harten van palm vaak gebruikt als alternatief voor vegan vlees in veel recepten. Probeer ze in je volgende salade of sandwich te leggen in plaats van vlees om calorieën en vet te verminderen en je gewicht onder controle te houden.

 5. Osteoporose is een veel voorkomende zorg als u ouder begint te worden en botmassa begint te verliezen. Sterker nog, ongeveer 1,5 miljoen Amerikanen ervaren elk jaar botbreuken als gevolg van botziekte, en tegen 2020 wordt voorspeld dat één op de twee volwassenen ouder dan 50 een risico op osteoporose van de heup heeft of loopt. (4)

 6. Harten van palm zitten vol met mangaan, een mineraal dat essentieel is voor de gezondheid van de botten. Een tekort aan deze cruciale voedingsstof kan leiden tot veranderingen in het botmetabolisme en een afname van de synthese van botweefsel. (5) Volgens een dierstudie van het ministerie van Voeding en Voeding van de Sookmyung Women's University in Seoul, Zuid-Korea, was suppletie met mangaan gedurende 12 weken zelfs in staat de botvorming en botmineraaldichtheid bij ratten te verhogen. (6)

 7. Een lange bloedsuikerspiegel handhaven kan een aantal ernstige bijwerkingen met zich meebrengen, waaronder zenuwbeschadiging, een verhoogd risico op infecties en zelfs nierbeschadiging.

 8. Dankzij het gehalte aan vezels en mangaan kan hart van palm u helpen om de normale bloedsuikerspiegel te handhaven en negatieve symptomen te omzeilen. Vezel vertraagt ​​de opname van suiker in de bloedbaan om pieken en crashes in de bloedsuikerspiegel te voorkomen. Mangaan kan ook een rol spelen bij de controle van de bloedsuikerspiegel. Sommige dierstudies suggereren dat een tekort aan mangaan de insulinesecretie en het koolhydraatmetabolisme zou kunnen beïnvloeden. (7)

 9. Bloedarmoede is een aandoening die wordt gekenmerkt door een gebrek aan gezonde rode bloedcellen in het lichaam, waardoor een lange lijst met mogelijke bloedarmoedesymptomen zoals vermoeidheid, een licht gevoel in het hoofd en hersenmist ontstaat. Hoewel er een aantal factoren zijn die kunnen bijdragen aan bloedarmoede, is een van de meest voorkomende oorzaken een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zoals ijzer.

 10. Eén kopje harten van palm bevat 25 procent van het ijzer dat u op een dag nodig hebt, waarmee u gemakkelijk aan uw behoeften kunt voldoen om aandoeningen zoals bloedarmoede door ijzertekort te voorkomen. Niet alleen dat, maar het bevat ook een flink stuk vitamine C, waardoor de ijzerabsorptie nog meer wordt verbeterd.

 11. Harten van palm zijn rijk aan vele belangrijke vitamines en mineralen die essentieel zijn om uw immuunsysteem soepel te houden. Vooral vitamine C, zink en mangaan zijn van vitaal belang om infecties en ziekten af ​​te weren om een ​​betere gezondheid te bevorderen.

 12. Een beoordeling gepubliceerd in de Annals of Nutrition concludeerde bijvoorbeeld dat voldoende vitamine C en zink symptomen kunnen verminderen en de duur van luchtweginfecties kunnen verkorten, plus de resultaten voor aandoeningen zoals longontsteking, malaria en diarree. (8) Mangaan daarentegen beschermt tegen oxidatieve stress en bestrijdt vrije radicalen die kunnen bijdragen aan chronische ziekten. (9)

Hearts of Palm Nutrition

 1. Hart van palmvoeding bevat weinig calorieën, maar veel eiwitten, vezels, mangaan en een breed scala aan andere belangrijke voedingsstoffen. Net als andere conserven, hebben palmharten ook de neiging om veel natrium te bevatten. Het afspoelen voor gebruik is echter een snelle en gemakkelijke manier om het natriumgehalte te verlagen.

 2. Een kop (ongeveer 146 gram) van ingeblikte palmpalm bevat ongeveer: (10)

 3. Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen, bevatten harten van palm ook een kleine hoeveelheid riboflavine, niacine, vitamine B6 en pantotheenzuur.

Harten van palm versus artisjokken

 1. Harten van palm en artisjokken worden vaak vergeleken vanwege hun overeenkomsten in smaak en textuur. Deze twee voedzame groenten staan ​​echter volledig los van elkaar en behoren tot een geheel andere plantensoort.

 2. De artisjok van de wereld behoort tot de Cynara cardunculus of distelsoort. De plant wordt maximaal twee meter lang en wordt op grote schaal geteeld in het Middellandse-Zeegebied in landen als Italië, Spanje en Frankrijk.

 3. Net zoals palmhartjes worden artisjokken vereerd om hun indrukwekkende voedingsprofiel en potentiële gezondheidsvoordelen. Het is aangetoond dat het consumeren van artisjokextract het cholesterolgehalte verlaagt, de bloedsuikerspiegel handhaaft en de lever beschermt in studies bij mensen en dieren. (11)

 4. Uit voedingsoogpunt zijn er echter ook enkele opmerkelijke verschillen tussen palmhartjes en artisjokken. Gram voor gram, artisjokken bevatten bijna het dubbele van de calorieën, maar zijn ook hoger in eiwitten, voedingsvezels, vitamine K en foliumzuur. Harten van palm daarentegen zijn veel hoger in bepaalde andere voedingsstoffen zoals mangaan en ijzer.

 5. Dat gezegd hebbende, beide kunnen voedzame toevoegingen zijn aan een goed uitgebalanceerd en gezond dieet. Voeg palmpalm toe aan uw salades en bijgerechten en probeer artisjok in pasta's, dips en ovenschotels om te profiteren van de unieke voordelen van deze beide groenten.

Waar te vinden en hoe Hearts of Palm te gebruiken

 1. Als u op zoek bent naar waar u hart van palm kunt kopen, probeer dan uw plaatselijke supermarkt. Het kan meestal in blik of in pot gevonden worden in de ingeblikte groentesectie. Het is ook in bulk verkrijgbaar bij sommige online retailers. Het vinden van verse palmharten is misschien een beetje uitdagender, maar ze zijn soms beschikbaar in de productenafdeling van speciaalzaken of markten, vooral in gebieden waar palmharten worden geproduceerd.

 2. Harten van palm kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt deze voedzame groente bakken, blancheren, bakken, stomen, schroeien of grillen, of zelfs een vork pakken en ervan genieten recht uit de pot.

 3. Hoewel het meest toegevoegd aan salades, zijn de mogelijkheden voor het gebruik van harten van palm onbegrensd. Ze kunnen worden versnipperd en gemengd met barbecuesaus voor een vleesvrij "getrokken varkensvlees", gepureerd met spinazie en kaas voor een romige dip, of gemengd met cashewcrème en groenten om een ​​veganistische tonijnsalade te maken.

Recepten Harten van Palm

 1. Er zijn tal van manieren om palmharten aan uw dieet toe te voegen, inclusief door ze in enkele gerechten op te nemen die mogelijk al in uw wekelijkse rotatie zijn. Hier zijn een paar harten van palmrecepten om u op weg te helpen:

Geschiedenis

 1. Harten van palm zijn al duizenden jaren een voedingsbestanddeel in Midden- en Zuid-Amerika. Zelfs vóór de komst van Christopher Columbus, gebruikten de inheemse bevolking al alle delen van de palmboom, verteerden de harten en noten van de boom en gebruikten de schors en bladeren als materiaal.

 2. In de Verenigde Staten is de Sabal-palmboom algemeen te vinden langs de zuidelijke kustgebieden en wordt deze zelfs beschouwd als de officiële staatsboom van zowel Florida als South Carolina. South Carolina wordt zelfs vaak "The Palmetto State" genoemd, en de vlag heeft een sabal palmboom en een halve maan.

 3. Herkenbaar vanwege hun heerlijke smaak, uitgebreid voedingsprofiel en veelzijdigheid, zijn palmhartjes wereldwijd een favoriet in de huishouding en hebben snel grote populariteit verworven. In feite wordt Frankrijk nu beschouwd als de grootste importeur van palmharten in de hele wereld, goed voor 76 procent van alle invoer in de Europese Unie en 27 procent van de invoer wereldwijd. (12)

 4. Hoewel ongewoon, hebben sommige mensen allergische reacties gemeld na het eten van harten van palm. Als u symptomen van voedselallergie zoals netelroos, jeuk of zwelling ervaart na het eten van harten van palm, stop dan onmiddellijk met de consumptie en raadpleeg uw arts. (13)

 5. Bovendien kunnen ingeblikte palmpalm behoorlijk veel natrium bevatten, maar liefst 622 milligram natrium in elke kop. Als je een hoge bloeddruk hebt of een natriumarm dieet volgt, spoel je ingeblikte groenten dan af om overtollig zout te verwijderen.

 6. Ten slotte, als u ingeblikte palmhartjes koopt, kiest u voor een BPA-vrij blikje om uw blootstelling aan de mogelijke BPA-toxische effecten te minimaliseren. De Environmental Working Group heeft een tool op haar website waarmee u naar veelgebruikte merken en producten kunt zoeken die BPA in de verpakking kunnen bevatten, zodat u als consument beter geïnformeerde keuzes kunt maken.

 7. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407