Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft het eten van garnalen negatieve gezondheidseffecten?

Gezondheidsproblemen om te overwegen

  Overvloedige voedingsstoffen

  1. Garnalen hebben een gezond macronutriëntenprofiel. Ze bevatten veel eiwitten, weinig koolhydraten en bevatten heel weinig vet. Een portie van 3 ons heeft bijvoorbeeld ongeveer 17 gram eiwit en minder dan 1 gram koolhydraten en vet. Het opnemen van garnalen in uw dieet biedt de soorten voedingsstoffen die u nodig hebt om spieren te bevorderen en vet te verminderen.

  Essentiële mineralen

  1. Zoetwaterschaaldieren zijn ook rijk aan mineralen. Een rapport uit 2017 in Fishery Technology toonde aan dat garnalen een overvloed aan magnesium, kalium, fosfor, calcium en koper bevatten. De auteurs van het rapport merkten op dat schaaldieren die tijdens verschillende seizoenen werden gevangen, voor het grootste deel verschillende minerale profielen hadden. Het mineraal dat het hele jaar door constant bleef, was calcium.

  Essentiële vitamines

  1. Garnalen leveren ook veel gezonde vitamines op. Ze zijn bijvoorbeeld een geweldige bron van vitamine A, D en E, evenals vitamine B1, B2 en B3. Interessant is dat bestraling van schaaldieren om bacteriën te verwijderen hun vitamine A- en E-gehalte verhoogt.

  Essentiële vitamines

  1. Garnalen bieden ook een uitstekende bron van meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetten bevatten de omega-3-vetzuren waarvan bekend is dat ze het risico op een hartaanval verlagen. Auteurs van een artikel gepubliceerd in het International Journal of Fisheries and Aquatic Studies hebben garnalen aanbevolen als een gezonde voedselkeuze vanwege hun gehalte aan omega-3-vetzuren.

  De cholesterol in garnalen

  1. Garnalen bieden een aantal gezondheidsvoordelen, maar bevatten ook een hoge hoeveelheid cholesterol, bijna 200 milligram in een portie van 3 ons. Sommige experts adviseren om de inname van voedingsmiddelen, zoals garnalen, met een hoog cholesterolgehalte te beperken. Maar een proefschrift van 2015 van Liverpool John Moores University testte deze aanbeveling bij gezonde mannen, waarbij de resultaten geen nadelige effecten van het eten van garnalen aangaven. [! 5258 => 1140 = 6!

  Garnaaltoxiciteit

  1. Wetenschappers gebruiken garnalen vaak als biomarker voor milieuschade. Bijvoorbeeld, bouwvervuiling verlaagt het aantal garnalen. Omdat consumenten deze gifstoffen kunnen opnemen door besmette schaaldieren te eten, is het een goed idee om een ​​veilige bron van eetbare garnalen te zoeken.

  2. Een artikel in 2015 in Food Chemistry benadrukte de lagere niveaus van zware metalen die zichtbaar zijn in gekweekte garnalen. De auteurs van de studie toonden aan dat in het wild gevangen garnalen veel cadmium en arseen bevatten, wat moet worden vermeden omdat ze als mogelijke oorzaken van kanker worden beschouwd.

  Garnalengenetica

  1. Toxinen uit het milieu veroorzaken genetische veranderingen bij garnalen. Fabrikanten fokken ook opzettelijk grotere garnalen, volgens een rapport uit 2018 in Reproductie in gedomesticeerde dieren. Maar als u van garnalen eet, is het een goed idee om te onthouden dat biotechnologie voor- en nadelen heeft en dat de effecten van het eten van genetisch veranderde garnalen onbekend zijn.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407