Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpt het gebruik van omega-3 bij psoriasis?

Helpt het gebruik van omega-3 bij psoriasis?

 1. Omega-3's hebben verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het verbeteren van de huidaandoeningen en het stimuleren van de gezondheid van het hart. [! 111798 => 1140 = 1!

Kan omega-3 vetzuren psoriasis verbeteren?

 1. Onderzoek heeft gesuggereerd dat omega-3's verschillende tekenen en symptomen van psoriasis kunnen verbeteren.

 2. Een uitgebreid overzicht van wetenschappelijke studies, gepubliceerd in het Journal of the American Academy of Dermatology, laat zien dat omega-3 de psoriasis-symptomen van mensen verbeterde in 12 van de 15 onderzoeken.

 3. De voordelen waren verbeteringen in roodheid van de huid, jeuk, schilfers en ontstekingen.

 4. De onderzoekers suggereren dat omega-3 oraal ingenomen het meest effectief was gedurende een periode van 3 maanden of langer.

 5. Naast de externe symptomen kan omega-3 ook helpen bij gezondheidsrisico's op de lange termijn. Mensen met psoriasis hebben meer kans op hartaandoeningen en omega-3 vetzuren kunnen het risico op hartdood en hartaandoeningen verminderen.

 6. De huidige voedingsrichtlijnen voor Amerikanen van de Amerikaanse overheid zegt dat het opnemen van zeevruchten in het dieet gepaard gaat met een verminderd risico op hartaandoeningen. Ook kunnen mensen een verminderd risico op obesitas hebben wanneer ze zeevruchten eten. Niet alle studies zijn het echter eens.

 7. Het is ook belangrijk op te merken dat veel onderzoeken deelnemers hoge omega-3-doses geven of omega-3's toedienen via injecties of intraveneuze druppels (IV's). Bijgevolg weerspiegelen de resultaten niet altijd wat mensen in hun dagelijks leven kunnen ervaren.

Welke dosis omega-3 moet ik nemen?

 1. Om de voordelen van omega-3 te krijgen, moeten mensen ervoor zorgen dat hun supplementen een balans van EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) bevatten. Deze zijn aanwezig in de meeste visoliesupplementen.

 2. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen zeggen dat het eten van ongeveer 8 gram vis of andere zeevruchten per week, of ongeveer 250 milligram (mg) EPA en DHA, het risico op hartdoden kan verminderen.

 3. Sprekend met de National Psoriasis Foundation, adviseert Wilson Liao, M.D., een dermatoloog aan de Universiteit van Californië, San Francisco, dat mensen langzaam moeten beginnen wanneer ze beginnen met het innemen van omega-3-supplementen.

 4. "Als [!mensen

 5. Mensen moeten omega-3-supplementen nemen tijdens of vlak na een maaltijd voor de beste effecten.

 6. Voordat ze omega-3 voor psoriasis nemen, moeten ze met een arts praten. Hoge doses van het supplement kunnen misselijkheid, diarree of andere spijsverteringsproblemen veroorzaken. Als deze bijwerkingen optreden, zijn ze meestal mild.

Beste bronnen van omega-3 vetzuren voor psoriasis

 1. Er is nog onderzoek aan de gang naar de beste bronnen van omega-3 vetzuren.

 2. Supplementen zijn een handiger optie voor omega-3 vetzuren, vooral als iemand geen vis of zeevruchten eet.

 3. Omega-3 vetzuren kunnen echter beter door het lichaam worden opgenomen wanneer ze uit voedingsbronnen worden verkregen dan wanneer ze als supplementen worden ingenomen.

 4. Er zijn tal van manieren om omega-3 vetzuren in het dieet te krijgen. Specifieke producten hebben verschillende ingrediënten, dus mensen moeten de voedingsetiketten lezen om meer te weten te komen over wat elk supplement bevat.

 5. Sommige gezonde voedselbronnen voor omega-3 vetzuren zijn:

 6. Er is momenteel geen onderzoek dat suggereert dat de ene bron van omega-3 beter is dan de andere voor psoriasis.

 7. Afhankelijk van de voorkeur van een persoon kunnen ze kiezen uit een reeks populaire bronnen van omega-3-supplementen. Mensen kunnen ze in veel supermarkten met natuurvoeding vinden.

 8. Hieronder is een lijst met omega-3-supplementen met links naar waar mensen ze online kunnen kopen:

Andere supplementen voor psoriasis

 1. Artsen en wetenschappers weten nog steeds niet welke supplementen het beste zijn voor het verbeteren van psoriasis-symptomen, maar onderzoek is aan de gang.

 2. Eén overzichtsstudie suggereert dat visoliesupplementen betere resultaten laten zien voor mensen met psoriasis in vergelijking met drie andere supplementen: vitamine D, vitamine B-12 en selenium.

 3. Natuurlijke remedies die volgens de National Psoriasis Foundation kunnen helpen, zijn onder meer:

 4. Studies hebben tot op heden weinig of geen voordeel opgeleverd voor andere populaire supplementen voor psoriasis, waaronder melkdistel en teunisbloemolie.

 5. Andere huismiddeltjes die kunnen helpen bij de externe symptomen van psoriasis zijn:

 6. Er is heel weinig uitgebreid onderzoek naar de effectiviteit van supplementen voor psoriasis, dus mensen moeten op hun hoede zijn voor producten die grote claims maken.

Outlook

 1. Sommige mensen met psoriasis kunnen baat hebben bij omega-3 vetzuren. Deze supplementen werken echter mogelijk niet voor iedereen en onderzoekers zoeken nog steeds naar de beste bronnen van omega-3 vetzuren en hoe ze de psoriasis-symptomen beïnvloeden.

 2. Vis eten is waarschijnlijk beter qua voedingswaarde dan het nemen van supplementen, maar supplementen kunnen ook effectief zijn.

 3. Er zijn aanwijzingen dat omega-3-supplementen de cardiovasculaire gezondheid kunnen verbeteren, wat een zorg is voor mensen met psoriasis, en het is normaal gesproken veilig om omega-3-supplementen te gebruiken onder toezicht van een arts.

 4. Er lijkt geen significant risico te bestaan ​​bij inname van omega-3. Volgens één beoordeling waren de meest voorkomende bijwerkingen die werden waargenomen bij mensen met psoriasis misselijkheid, indigestie, diarree en een vissmaak in de mond.

 5. Mensen die het bloedverdunnende medicijn warfarine gebruiken, mogen geen omega-3-supplementen nemen, omdat ze het risico op bloedingen kunnen verhogen.

 1. Welke andere voedingskeuzes kunnen de symptomen van psoriasis verbeteren?

:

 1. Psoriasis is een aandoening die frustrerend is omdat deze moeilijk te behandelen is. Het veranderen van gewoonten, zoals wat je eet, is iets dat binnen je macht ligt. Omdat psoriasis een ontstekingsaandoening is, is het logisch om een ​​dieet te eten waarvan wordt gedacht dat het de ontsteking vermindert. Mensen kunnen het volgende proberen:

 2. Houd een eetdagboek bij en beloon jezelf voor goede vooruitgang met een film of massage. Je zou het verschil moeten voelen dat een gezond dieet maakt en dat zal je motiveren om door te gaan.

 3. Artikel laatst herzien vóór do 28 juni 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Omega-3-vetzuren [!Factsheet

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407