Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpt Lemon Water u af te vallen?

De onderste regel

 1. Citroenwater is een drank gemaakt van water gemengd met vers citroensap. Het kan zowel warm als koud worden genoten.

 2. Van dit type water wordt vaak beweerd dat het verschillende gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het verbeteren van de spijsvertering, het verbeteren van de focus en het verhogen van het energieniveau.

 3. Er wordt ook gezegd dat het helpt bij het bevorderen van gewichtsverlies en is een populair onderdeel van veel diëten.

Citroenwater bevat weinig calorieën

 1. Citroenwater is over het algemeen een zeer caloriearme drank.

 2. Ervan uitgaande dat u het sap van een halve citroen in water knijpt, bevat elk glas citroenwater slechts zes calorieën (1).

 3. Om deze reden, als u calorierijke dranken zoals sinaasappelsap en frisdrank uitwisselt voor citroenwater, kan dit een uitstekende manier zijn om calorieën te verminderen en te helpen bij het afvallen.

 4. Een kopje sinaasappelsap (237 ml) bevat bijvoorbeeld 110 calorieën en een fles frisdrank van 16 ounce (182 ml) bevat 182 calorieën (2, 3).

 5. Als u slechts één van deze dranken per dag vervangt door een glas citroenwater, kan de dagelijkse calorie-inname met 100-200 calorieën worden verminderd.

 6. Uit enig bewijs blijkt zelfs dat het drinken van caloriearme dranken bij de maaltijd het aantal totale calorieën dat tijdens de maaltijd wordt verbruikt, zou kunnen verminderen.

 7. In één onderzoek aten 44 vrouwen lunch met een drank die calorieën bevatte of een drank die dat niet deed. Onderzoekers hebben vervolgens de verbruikte calorieën gemeten.

 8. Ze ontdekten dat het drinken van calorierijke dranken zoals met suiker gezoete frisdrank, melk en sap bij een maaltijd mensen niet deed compenseren door minder te eten. In plaats daarvan nam het totale aantal verbruikte calorieën toe vanwege de calorieën uit de drank (4).

 9. Hoewel citroenwater niet calorievrij is, bevat het voldoende calorieën om een ​​soortgelijk effect te veroorzaken en de calorie-inname te verminderen.

Het kan je gehydrateerd houden

 1. Van het vervoeren van voedingsstoffen naar cellen tot het transport van afvalstoffen uit het lichaam, voldoende water drinken om gehydrateerd te blijven, is een essentieel onderdeel van de gezondheid.

 2. Het handhaven van voldoende hydratatie is essentieel in alles, van het reguleren van de lichaamstemperatuur tot het verbeteren van de fysieke prestaties (5).

 3. Er zijn ook aanwijzingen dat gehydrateerd blijven kan helpen bij het afvallen.

 4. Onderzoek wijst uit dat verhoogde hydratatie de afbraak van vetten kan verhogen en het vetverlies kan verbeteren (6).

 5. Goed gehydrateerd blijven kan ook helpen het vasthouden van water te verminderen, wat symptomen kan veroorzaken zoals een opgeblazen gevoel, wallen en gewichtstoename (7).

 6. Omdat het meeste citroenwater uit water bestaat, kan het helpen bij het handhaven van voldoende hydratatie.

Het drinken van citroenwater kan het metabolisme stimuleren

 1. Studies tonen aan dat voldoende water drinken mogelijk kan helpen uw metabolisme te verhogen.

 2. Onderzoekers suggereren dat goede hydratatie de functie van mitochondriën verbetert, een type organel dat wordt gevonden in cellen dat helpt bij het genereren van energie voor het lichaam (6).

 3. Dit leidt tot een toename van het metabolisme, wat kan leiden tot daaropvolgend gewichtsverlies.

 4. Van drinkwater is ook aangetoond dat het het metabolisme verhoogt door thermogenese te induceren, een metabolisch proces waarbij calorieën worden verbrand om warmte te produceren.

 5. In één onderzoek dronken 14 deelnemers 0,5 liter water. Drinkwater bleek hun metabolisme met 30% te verhogen gedurende 30-40 minuten (8).

 6. Een ander onderzoek keek naar de effecten van drinkwater bij 21 kinderen met overgewicht. Het drinken van 0,3 ons water per 2,2 pond lichaamsgewicht (10 ml / kg) verhoogde het metabolisme met een indrukwekkende 25% gedurende 40 minuten (9).

 7. Specifiek is het onderzoek naar citroenwater beperkt. Omdat water echter het hoofdingrediënt is, heeft het waarschijnlijk dezelfde metabolismeverhogende voordelen als gewoon water.

Citroenwater kan je een vol gevoel geven

 1. Drinkwater wordt vaak aanbevolen als een fundamenteel onderdeel van elk afslankprogramma, omdat het verzadiging en volheid kan bevorderen zonder calorieën toe te voegen.

 2. Een studie uit 2008 keek naar de effecten van water op de calorie-inname bij 24 overgewicht en zwaarlijvige oudere volwassenen.

 3. Uit het onderzoek bleek dat het drinken van 16,9 liter (0,5 liter) water voor het ontbijt het aantal calorieën dat in de maaltijd werd verbruikt met 13% (10) verminderde.

 4. Een andere studie wees uit dat drinkwater bij een maaltijd de honger verminderde en de verzadiging tijdens de maaltijd verhoogde (11).

 5. Omdat citroenwater weinig calorieën bevat en op dezelfde manier als vol water kan bevorderen, kan het een effectieve manier zijn om de calorie-inname te helpen verminderen.

Het kan gewichtsverlies verhogen

 1. Vanwege de potentiële gunstige effecten op metabolisme, verzadiging en hydratatie, suggereert enig bewijs dat water (inclusief citroenwater) gewichtsverlies kan verbeteren.

 2. In één onderzoek kregen 48 volwassenen twee diëten: een caloriearm dieet met 0,5 liter water voor elke maaltijd of een caloriearm dieet zonder water maaltijden.

 3. Aan het einde van het 12 weken durende onderzoek waren deelnemers in de watergroep 44% meer gewicht kwijtgeraakt dan deelnemers in de niet-watergroep (12).

 4. Ander onderzoek suggereert dat het verhogen van de waterinname kan helpen gewichtsverlies te stimuleren, onafhankelijk van dieet of lichaamsbeweging.

 5. Een studie uit 2009 mat de waterinname bij 173 vrouwen met overgewicht. Het bleek dat een grotere waterinname in de loop van de tijd gepaard ging met een groter verlies van lichaamsgewicht en vet, ongeacht dieet of lichamelijke activiteit (13).

 6. Hoewel deze studies specifiek gericht zijn op gewoon water, gelden dezelfde resultaten waarschijnlijk ook voor citroenwater.

Citroenwater is niet noodzakelijk beter dan gewoon water

 1. Citroenwater heeft veel potentiële voordelen, van het bevorderen van hydratatie tot het verhogen van verzadiging.

 2. Het is echter belangrijk op te merken dat deze voordelen allemaal afkomstig zijn van het hoofdingrediënt - water.

 3. Citroenwater bevat wat extra voedingsstoffen uit het citroensap, zoals vitamine C en antioxidanten, maar deze hebben waarschijnlijk geen effect op uw gewicht.

 4. Bovendien heeft het alkaliserende effect van citroensap geen duidelijke effecten op het gewicht.

 5. Dat gezegd hebbende, citroenwater kan enkele voordelen hebben voor het voorkomen van nierstenen, vanwege de zuren die het bevat (14, 15, 16)

Citroenwater drinken

 1. Citroenwater is een zeer aanpasbare drank en kan worden aangepast op basis van persoonlijke voorkeur.

 2. Recepten vragen meestal om het sap van minstens een halve citroen gemengd met een glas water. Probeer een paar andere ingrediënten toe te voegen om meer smaak toe te voegen.

 3. Een paar verse muntblaadjes of een snufje kurkuma zijn heerlijke en gezonde manieren om een ​​glas citroenwater op smaak te brengen.

 4. Veel mensen beginnen hun dag liever met een verfrissend glas citroenwater, maar er kan op elk moment van de dag van worden genoten.

 5. Het kan ook heet worden geconsumeerd, zoals thee, of met een paar ijsblokjes worden toegevoegd voor een koel en verkwikkend drankje.

 6. Ondanks beweringen dat citroenwater grotere voordelen heeft wanneer het bij bepaalde temperaturen wordt geconsumeerd, is er weinig bewijs dat het een verschil maakt.

De onderste regel

 1. Citroenwater kan de volheid bevorderen, hydratatie ondersteunen, de stofwisseling stimuleren en gewichtsverlies verhogen.

 2. Citroenwater is echter niet beter dan gewoon water als het gaat om het verliezen van vet.

 3. Dat gezegd hebbende, het is lekker, gemakkelijk te maken en kan worden gebruikt als een caloriearme vervanging voor calorierijke dranken.

 4. Op deze manier kan het mogelijk helpen gewichtsverlies te bevorderen en de gezondheid te verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407