Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpt Sushi u om af te vallen?

Sushi Avenue Vegetable Roll

 1. U hoeft geen sushi op te geven als u probeert af te vallen. Afhankelijk van het soort sushi dat je kiest, kan het zelfs helpen het gewichtsverlies iets te verhogen als je het eet als onderdeel van een caloriearm dieet. Drie van de belangrijkste componenten van sushi - vis, rijst en azijn - hebben allemaal potentiële voordelen voor gewichtsverlies, net als sommige van de traditionele bijgerechten bij sushi, hoewel het onderzoek nog steeds voorlopig is met betrekking tot hun effecten op het gewicht. U zult er echter nog steeds met mate van willen genieten, en sommige mensen zouden sushi helemaal moeten vermijden, omdat er enkele potentiële risico's zijn verbonden aan het consumeren van rauwe vis.

Sushi en gewichtsverlies

 1. Een studie gepubliceerd in Behavioral and Brain Sciences in 2004 merkte op dat sushi eten een bescheiden hoeveelheid gewichtsverlies kan helpen veroorzaken, maar deze resultaten zijn voorlopig en moeten worden geverifieerd door aanvullende, grotere studies . Of sushi gunstig is voor gewichtsverlies hangt ten minste gedeeltelijk af van hoeveel en welk type sushi je kiest om te eten. De calorieën in sushi kunnen aanzienlijk variëren van ongeveer 200 of 300 calorieën voor een maaltijd tot meer dan 1.000, waarbij veel van de calorieën meestal afkomstig zijn van de rijst die wordt gebruikt om de sushi te rollen. Om een ​​kilo lichaamsgewicht te verliezen, moet u een tekort van 3500 calorieën creëren door minder te eten en meer te bewegen. Het kiezen van de caloriearme soorten sushi kan je helpen calorieën te verminderen en de resultaten voor je gewichtsverlies iets te verhogen.

Vis en gewichtsverlies

 1. Vis is over het algemeen een goed voedingsmiddel voor gewichtsverlies omdat het eiwit biedt zonder veel vet of calorieën. Een studie die in 2007 in het International Journal of Obesity werd gepubliceerd, toonde aan dat mannen die vis hadden opgenomen als onderdeel van een caloriearm dieet in vier weken ongeveer 2 pond meer verloren dan degenen die geen vis aten. De American Heart Association beveelt aan om ongeveer twee keer per week vis of zeevruchten te eten en de soorten te kiezen die het laagst in kwik zijn, zoals zalm, garnalen, meerval, kokkels, bot, sint-jakobsschelpen, krab en koolvis. Vermijd haaien, tilefish, zwaardvis en koningsmakreel, de soorten vis die het meest in kwik voorkomen.

Rijst en gewichtsverlies

 1. Een studie gepubliceerd in het FASEB Journal in 2008 wees uit dat rijstconsumptie geassocieerd wordt met een lager lichaamsgewicht, minder lichaamsvet en een kleinere tailleomtrek dan het niet consumeren van rijst. Verder onderzoek is echter nodig om deze effecten te verifiëren, aangezien deze studie werd gesponsord door de Amerikaanse Rice Federation. U krijgt waarschijnlijk meer voordelen om af te vallen als u een soort sushi kiest die met bruine rijst is gemaakt. Een studie gepubliceerd in het International Journal of Preventative Medicine in 2014 wees uit dat het consumeren van bruine rijst leidde tot een grotere afname van het gewicht dan het consumeren van witte rijst.

Azijn en gewichtsverlies

 1. Het gedurende 12 weken consumeren van een drank die dagelijks ongeveer 1 eetlepel azijn bevatte, heeft bijgedragen aan het verlagen van de body mass index, buikvet en tailleomtrek van mensen die hebben deelgenomen aan een studie gepubliceerd in Bioscience, Biotechnology, en Biochemie in 2009. Hoewel de exacte hoeveelheid kan variëren op basis van de chef, bevat een sushirol meestal ongeveer 1 kopje sushirijst. Elke kop sushi rijst bevat meestal ongeveer 3 eetlepels van een gelijke mix van suiker en azijn, dus elke rol sushi moet iets meer bevatten dan de azijn die in deze studie is gebruikt.

Sla de Wasabi niet over

 1. Wasabi, die pittige groene pasta die meestal bij sushi hoort, kan de voordelen voor gewichtsverlies vergroten. Hoewel het onderzoek nog steeds zeer voorlopig is, bleek uit een dierstudie gepubliceerd in Nutrition Research and Practice in 2013 dat wasabi kan helpen om de gewichts- en vetwinst te beperken bij mensen die een vetrijk dieet krijgen. Verder onderzoek is nodig om te verifiëren dat wasabi bij mensen hetzelfde effect heeft en om te bepalen hoeveel u moet eten om deze voordelen te krijgen.

Groene thee toevoegen om gewichtsverlies te verbeteren

 1. Als u sushi eet in een Aziatisch restaurant, wilt u misschien groene thee toevoegen aan uw bestelling. Dit type thee kan helpen bij gewichtsverlies door het metabolisme en vetverbranding licht te verhogen, volgens een studie gepubliceerd in Physiology Behavior in 2008. Een andere studie, gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition in 2010, vond vergelijkbare resultaten en merkte op dat groene thee kan ook gunstig zijn voor het verlagen van uw cholesterol. De toename van het gewichtsverlies varieerde tussen de extra 5 tot 10 pond in de loop van acht weken, afhankelijk van de studie.

De beste soorten sushi voor gewichtsverlies

 1. Omdat gewichtsverlies een kwestie is van het verminderen van calorieën, is het logisch om de soorten sushi te kiezen die het laagste aantal calorieën bevatten wanneer u probeert af te vallen. Nigiri, dat is gewoon rauwe vis die op een kleine bal sushi rijst wordt geplaatst, is de eenvoudigste vorm van sushi en meestal de laagste in calorieën. Maki, de sushibroodjes, bevatten naast rijst en vis nog andere ingrediënten en bevatten dus meestal een beetje meer calorieën. Vermijd sushi met roomkaas, mayo of gefrituurde vullingen, zoals broodjes met het label "pittig" of "knapperig". Deze toppings zijn wat sommige soorten sushi in de calorierijke categorie plaatst. Kies in plaats daarvan die die alleen vis, rijst en groenten bevatten. Andere manieren om de calorieën in je sushi te verminderen, zijn onder andere vragen om je sushi te maken met minder rijst of een naruto-versie van sushi-rollen te kiezen, wat betekent dat je rol komkommer bij elkaar houdt in plaats van rijst.

Mogelijke veiligheidsoverwegingen

 1. Hoewel sushi je misschien wat extra gewicht kan helpen verliezen, is het niet voor iedereen veilig. Vis en zeevruchten bevatten vaak verschillende hoeveelheden kwik, en rauwe vis kan ook besmet zijn met door voedsel overgedragen ziekten, zoals Vibrio vulnificus en salmonella. Bevroren vis kan veiliger rauw worden gegeten dan vis die nooit is ingevroren, omdat de koude temperaturen sommige van de schadelijke organismen doden. De enige manier om al deze door voedsel overgedragen ziekteverwekkers echt te doden is door de vis te koken. Rauwe vis wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen met een aangetaste immuunfunctie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407