Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het klopt misschien geen rode wijn, maar witte wijn heeft nog steeds een gezonde stempel

Linzen om jicht te beheersen

 1. Rode wijn wordt gezien als de heilige graal van alcohol in termen van gezondheidsvoordelen. Het krijgt veel aandacht voor de antioxidanten die het bevat en terecht. Witte wijn is ook niet traag, en hoewel het niet dezelfde krachtige antioxidanten bevat als rode wijn, heeft het een aantal vergelijkbare gezondheidsvoordelen zoals het verlagen van uw risico op hartaandoeningen.

Een genereuze giet

 1. Wijnglazen zijn er in alle soorten en maten, en een glas voor u is misschien twee glazen voor iemand anders. Licht tot matig drinken wordt geassocieerd met gezondheidsvoordelen, volgens een artikel van de American Heart Association, maar zwaar drinken kan in feite problemen veroorzaken zoals hoge bloeddruk en atriumfibrilleren.

 2. De Centers for Disease Control beschouwt 5 ons wijn als één drankje. Wijn is 12 procent alcohol, en je hebt 14 gram pure alcohol nodig om een ​​drankje te vormen volgens een artikel van het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. Bier heeft een lager percentage, daarom kun je meer drinken, en schoten hebben een zeer hoog percentage, daarom drink je heel weinig.

 3. Het kan helpen om 5 ons in uw favoriete wijnglas te meten, zodat u een idee hebt van hoeveel u voor één drankje moet schenken. Dan kunt u zich houden aan gezondheidsrichtlijnen die 5 ons wijn per drankje gebruiken.

De Franse paradox

 1. Een van de meest bekende gevallen voor de gezondheidsvoordelen van wijn wordt de Franse paradox genoemd. In Frankrijk is het gebruikelijk om voedsel te eten dat rijk is aan verzadigd vet, dat meestal afkomstig is van dierlijke producten zoals vlees of zuivelproducten. Er zijn aanwijzingen dat het eten van grote hoeveelheden verzadigd vet tot hartaandoeningen leidt, volgens een artikel van de American Heart Association.

 2. Vreemd genoeg is het aantal hartaandoeningen niet erg hoog in Frankrijk. In vergelijking met andere landen is de wijnconsumptie hoger en sommige onderzoekers beweerden dat de in Frankrijk gedronken wijn de hoge hoeveelheid verzadigd vet kon compenseren.

 3. Helaas waren er een paar verschillende factoren die de lage hartaandoeningen in Frankrijk gemakkelijk konden verklaren, en wijn is gedeeltelijk uitgesloten volgens een artikel uit The Conversation. Niets anders, de Franse paradox wekte interesse in wijn als gezondheidssupplement en leidde tot veel meer onderzoek.

Rode of witte wijn?

 1. De voordelen van het drinken van één of twee glazen witte wijn per nacht zijn niet bepaald eenvoudig. Rode en witte wijn hebben hun eigen set antioxidanten, dus moeten onderzoekers ze onafhankelijk testen. Wijn bevat alcohol, wat betekent dat onderzoekers niet-alcoholische wijn moeten testen om te zien of de alcohol zelf voordelen biedt of dat het de chemicaliën zijn die in wijn voorkomen.

De kracht van polyfenolen

 1. Er zijn minder studies uitgevoerd naar witte wijn omdat rode wijn in de schijnwerpers komt te staan. Het grote verschil tussen rood en wit is het polyfenolgehalte. Rode wijn heeft ongeveer 10 keer zoveel polyfenolen als witte wijn. Een polyfenol is een antioxidant in planten.

 2. Volgens een artikel van ScienceDirect zijn polyfenolen een van de beste stoffen om het metabool syndroom te voorkomen. Metabool syndroom kan leiden tot problemen zoals hartaandoeningen en diabetes.

Gezondheidsvoordelen van witte wijn

 1. Zonder deze krachtige polyfenolen slaagt witte wijn er toch in om zijn gezondheidsvoordelen te behouden. Een 2018-studie gepubliceerd in Clinical Nutrition toonde aan dat gerijpte witte wijn meer voordelen voor het hart heeft dan gin. Dat laat zien dat witte wijn andere nuttige chemicaliën heeft dan de alcohol die het bevat.

 2. De studie toonde aan dat witte wijn hielp bij het herstellen van endotheelcellen. Een artikel van ScienceDirect legt uit dat endotheelcellen uw bloedvaten bekleden, daarom heeft witte wijn hartbeschermende voordelen.

 3. Een 2018-studie gepubliceerd in het Journal of Nutritional Biochemistry nam de polyfenolen die witte wijn bevat en voerde ze aan muizen. De onderzoekers ontdekten dat de muizen een lager risico hadden op het ontwikkelen van problemen die leiden tot de ziekte van Alzheimer. Dit onderzoek is belangrijk omdat het kijkt naar de antioxidanten die specifiek zijn voor witte wijn.

 4. Het lijkt erop dat met name één fenol verantwoordelijk is voor de voordelen van witte wijn. Het wordt cafeïnezuur genoemd. Een studie uit 2015, gepubliceerd in PLoS One, isoleerde deze specifieke verbinding en ontdekte dat dit het verminderde risico op hart- en nierproblemen.

Hoe antioxidanten helpen

 1. Fenolen en andere antioxidanten kunnen ontstekingen verminderen die problemen zoals hartaandoeningen veroorzaken. Vrije radicalen, dat zijn zuurstofmoleculen die rond uw lichaam drijven, kunnen schade veroorzaken die tot hartaandoeningen leidt. Een artikel van de Cleveland Clinic legt uit dat antioxidanten, die vrije radicalen neutraliseren, je kunnen beschermen tegen hartziekten.

 2. Het artikel vermeldt ook dat antioxidantsupplementen niet schenen te helpen bij hartziekten, maar voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten wel. Witte wijn valt in die categorie.

Overschakelen naar witte wijn

 1. Omdat rode wijn meer is onderzocht en meer voordelen heeft dan witte wijn, is het misschien logisch om gewoon bij rood te blijven. Sommige mensen krijgen echter migraine of allergische reacties van rode wijn, maar kunnen zonder problemen witte wijn drinken. Sommige mensen houden gewoon niet van de smaak van rode wijn en geven de voorkeur aan wit.

 2. Niet veel studies vergelijken de effecten van witte en rode wijn rechtstreeks. Er komen echter steeds meer aanwijzingen over de voordelen van witte wijn. Een artikel uit Circulation, het wetenschappelijke tijdschrift van de American Heart Association, speculeert dat witte wijn misschien niet hetzelfde polyfenolgehalte heeft als rode wijn, maar het heeft zijn eigen chemicaliën die vergelijkbare voordelen bieden.

Voordelen van alcohol

 1. Alcohol heeft in het algemeen enkele gezondheidsvoordelen die de antioxidanten die al in witte wijn aanwezig zijn, verbeteren. Een 2018-studie gepubliceerd in Current Cardiology Reports toont aan dat de voordelen van matig drinken van wijn het verlagen van uw risico op kransslagaderaandoeningen, hartfalen en cardiovasculaire mortaliteit omvatten.

De nadelen van drinken

 1. De onderzoekers in de 2018 Current Cardiology Reports-studie praten ook over de risico's van alcoholgebruik als u te veel drinkt. Hoewel rode en witte wijn voordelen voor de gezondheid hebben, hebben alcoholische dranken inherente risico's. Het grootste risico is dat u een afhankelijkheid van alcohol ontwikkelt.

 2. Te veel drinken kan leiden tot hartproblemen zoals aritmie en stoken, volgens een artikel van het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. Leverproblemen, zoals cirrose en fibrose, kunnen optreden. Uw alvleesklier kan ontstoken en beschadigd raken. Uw risico op bepaalde soorten kanker wordt ook verhoogd.

Gewichtstoename uit wijn

 1. Overmatig drinken of zelfs slechts één of twee glazen wijn per nacht heeft een ander, niet zo vanzelfsprekend effect. Elk glas witte wijn heeft ongeveer 125 calorieën per glas. Volgens een artikel uit The Spruce Eats bevat elke gram wijn ongeveer 25 calorieën.

 2. Twee glazen wijn kosten 250 calorieën. Als je elke avond twee glazen hebt, zijn dat 1750 calorieën extra per week. Ondanks de gezondheidsvoordelen van wijn, kunnen de extra calorieën voldoende zijn om je af te wijzen. Als je probeert af te vallen, moet je meer voedsel uit je dieet halen om ruimte te maken voor een glas witte wijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407