Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe conserven te gebruiken om aardbeientopsaus te maken

Vitaminearm

 1. Aardbeienconserven zijn eenvoudig te vinden in elke supermarkt, en omdat ze al gezoet en dik zijn, zijn ze vrij gemakkelijk te maken in een dessertsaus of topping. Pectine, een natuurlijk bindmiddel, houdt de conserven dik en geeft uw saus ook een gewenste consistentie. Gebruik de conserven van de hoogste kwaliteit die u kunt vinden om ervoor te zorgen dat u de beste smaak uit een saus krijgt. Wees niet bang om uit te geven aan een ambachtelijke of lokaal geproduceerde pot als je denkt dat deze de verste, meest smaakvolle bessen bevat, want je wordt beloond met een fantastische topping.

Stap 1

 1. Schep ongeveer 1/2 kopje aardbeienconserven uit de pot om genoeg saus te maken voor vier personen. Plaats de conserven in een kleine steelpan.

Stap 2

 1. Verhit de pan op laag tot middelhoog vuur op het fornuis, af en toe roerend met een houten lepel.

Stap 3

 1. Voeg ongeveer 1 eetlepel water toe aan de pan met aardbeienconserven nadat deze een minuut of twee heeft gehad om warm te worden. Roer de topping constant, op laag vuur sudderen, totdat de bessen beginnen af ​​te breken en de saus een dunnere, gietbare consistentie ontwikkelt.

Stap 4

 1. Neem een ​​kleine lepel saus uit de pan en laat het een paar seconden afkoelen. Proef de saus en roer er tot 1 eetlepel suiker of honing door als je meer uitgesproken zoetheid wilt hebben.

Stap 5

 1. Zet het vuur uit wanneer de saus de gewenste consistentie heeft bereikt. Laat het 10 tot 15 minuten afkoelen of tot het nog dun genoeg is om te gieten maar niet meer gloeiend heet is. Als de saus te dik wordt, verwarm hem dan gewoon een minuut of twee op het fornuis.

Stap 5

 1. Aardbeienconserven

Stap 5

 1. Conserven kunnen op zichzelf worden gebruikt als een zoete topping als u tijd nodig hebt. Emeril Lagasse van het Food Network suggereert om gewone aardbeienconserven te gebruiken voor broodpudding, maar je kunt ze ook op wafels, wentelteefjes, pannenkoeken of muffins lepelen.

 2. Combineer verse of bevroren aardbeien met uw conserven om een ​​nog smaakvollere saus te maken. Het tijdschrift "Eating Well" stelt voor om 1 kopje verse of bevroren gesneden bessen met 1 kleine eetlepel suiker te gooien en het mengsel ongeveer 30 minuten bij kamertemperatuur te laten staan. Giet het in de saus met de conserven vlak voor het opdienen.

Stap 5

 1. De saus wordt gevaarlijk heet nadat deze klaar is met koken. Om het sneller te laten afkoelen nadat je het van het vuur hebt gehaald, kun je het in een niet-reactieve kom plaatsen of de steelpan een paar minuten in de koelkast plaatsen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407