Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe de gezondheidsvoordelen van komkommer te krijgen

Hoe kom je aan de gezondheidsvoordelen van komkommer

 1. Ze hebben een milde, verfrissende smaak en een hoog watergehalte. Ze kunnen verfrissend en aangenaam zijn om te eten bij warm weer en helpen uitdroging te voorkomen. Het wordt hartig gegeten, maar het is strikt een vrucht.

 2. Komkommers worden sinds de oudheid in India gekweekt voor voedsel en medicinale doeleinden en ze maken al lang deel uit van het mediterrane dieet.

 3. Afhankelijk van het type kan komkommer in een salade worden gesneden of in zijn geheel als snack worden gegeten of om het gehemelte na een maaltijd schoon te maken. Ze kunnen met of zonder de huid worden geconsumeerd.

 4. Komkommer komt ook voor in een aantal schoonheidsproducten.

 5. Dit artikel gaat in op het voedingsgehalte van komkommer, de mogelijke gezondheidsvoordelen, tips voor het eten of het gebruik van komkommer en mogelijke gezondheidsrisico's.

Voordelen

 1. Groenten en fruit bieden allerlei gezondheidsvoordelen.

 2. Plantaardig voedsel, zoals komkommer, is in verband gebracht met een lager risico op obesitas, diabetes, onder andere hartziekten, terwijl het een gezonde huidskleur, verhoogde energie en een gezond lichaamsgewicht bevordert.

 3. Het chemische profiel van komkommers zou ze een aantal mogelijke gezondheidsvoordelen opleveren.

1) Hydratatie

 1. Meestal bestaande uit water, en met belangrijke elektrolyten, kunnen komkommers uitdroging voorkomen tijdens de hete zomermaanden of tijdens en na een training.

 2. Het toevoegen van komkommer en munt aan water kan het waterverbruik verhogen door het aantrekkelijker te maken om te drinken.

 3. Uitdroging is belangrijk voor veel dingen, waaronder het behoud van een gezonde darm, het voorkomen van constipatie en het vermijden van nierstenen.

2) Botgezondheid

 1. Een voldoende inname van vitamine K is in verband gebracht met gezonde botten die minder snel breken.

 2. Een kopje komkommer levert 8,5 microgram (mcg) vitamine K. Het Bureau voor voedingssupplementen (ODS) beveelt aan dat vrouwen van 19 jaar en ouder dagelijks 90 mcg vitamine K consumeren, en mannen 120 mcg. Het bevat ook calcium. Vitamine K helpt de opname van calcium te verbeteren. Samen dragen deze voedingsstoffen bij aan een goede botgezondheid.

3) Kanker

 1. Als lid van de Cucurbitaceae-plantenfamilie bevatten komkommers hoge niveaus van voedingsstoffen die bekend staan ​​als cucurbitacines, die kunnen helpen kanker te voorkomen door te voorkomen dat kankercellen prolifereren en overleven.

 2. Komkommers bevatten cucurbitacines A, B, C, D en E.

 3. Er zijn momenteel geen antikankertherapieën die cucurbitacines gebruiken. Laboratoriumonderzoek heeft veelbelovende resultaten opgeleverd, maar er is meer werk nodig om hun anti-tumoreffecten te bevestigen.

4) Cardiovasculaire gezondheid

 1. De American Heart Association (AHA) moedigt mensen aan om meer vezels te eten, omdat dit kan helpen bij het voorkomen van een opeenhoping van cholesterol en de cardiovasculaire problemen die hieruit kunnen voortvloeien. Komkommers zijn een goede bron van vezels, vooral in de huid. Ze leveren ook kalium en magnesium.

 2. De AHA beveelt ook aan om natrium te verlagen en de kaliuminname te verhogen om hoge bloeddruk te voorkomen.

 3. De cucurbitacines in komkommer kunnen ook atheroslcerose helpen voorkomen.

5) Diabetes

 1. Onderzoekers hebben geconcludeerd dat komkommers diabetes kunnen helpen beheersen en voorkomen.

 2. Komkommers, zoals pompoen, pompoen, meloen en andere aanverwante voedingsmiddelen, bevatten Cucurbita ficifolia, wat kan helpen bij het verminderen van pieken in de bloedsuikerspiegel.

 3. Komkommerschil bleek ook te helpen bij symptomen van diabetes bij muizen.

 4. Een theorie is dat de komkommerachtigen in komkommer de afgifte van insuline stimuleren en het metabolisme regelen van een belangrijk hormoon bij de verwerking van bloedsuiker, leverglycogeen.

 5. Ze scoren ook laag op de glycemische index (GI), wat betekent dat ze belangrijke voedingsstoffen leveren zonder koolhydraten toe te voegen die de bloedglucose kunnen verhogen.

6) Huid

 1. Komkommers hebben vermoedelijk ontstekingsremmende voordelen.

 2. Gesneden komkommer, direct op de huid gebruikt, heeft een koelend en kalmerend effect dat zwelling, irritatie en ontsteking vermindert. Het kan zonnebrand verlichten. Op de ogen geplaatst, kunnen ze helpen de ochtendwallen te verminderen.

 3. Schoonheidstips voor komkommer zijn onder andere:

 4. Toner: Mengen en zeven om het sap op te vangen voor een natuurlijke toner. Laat 30 minuten op de huid liggen en spoel daarna. Er wordt gezegd dat dit samentrekkende eigenschappen heeft en de poriën helpt opruimen.

 5. Gezichtsverpakking: meng gelijke hoeveelheden komkommersap en yoghurt om een ​​gezichtsverpakking te maken die de droge huid en mee-eters helpt verminderen.

Nutrition

 1. Volgens de United States Department of Agriculture (USDA) National Nutrient Database, bevat 1 kopje rauw gesneden komkommer met schil, met een gewicht van ongeveer 52 gram (g):

 2. Het bevat ook thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B-6 en vitamine A.

 3. Eén kopje komkommer levert ongeveer 11 procent van de dagelijkse hoeveelheid vitamine K.

 4. Komkommers bevatten ook lignanen. Onderzoek suggereert dat deze het risico op hart- en vaatziekten en verschillende soorten kanker kunnen verminderen.

Types

 1. Het meest voorkomende type komkommer is de broeikas of de zogenaamde Engelse komkommer. Het is groot, met een donkergroene schil en weinig of geen zaden.

 2. Andere typen zijn:

 3. Armeense of slangkomkommers: deze zijn lang en gedraaid. De huid is dun en donkergroen met bleke voren. Deze worden vaak gebruikt voor het beitsen.

 4. Japanse komkommers: deze zijn donkergroen en smal. De huid is dun met kleine bobbeltjes erop. Ze kunnen heel worden gegeten.

 5. Kirby komkommers: deze worden vaak gebruikt voor dille augurken. Ze hebben een dunne schil en kleine zaadjes en ze zijn knapperig.

 6. Citroenkomkommer: deze zijn ongeveer de grootte van een citroen, met een bleke schil. De smaak is zoet en delicaat.

 7. Perzische komkommers: deze zijn korter en dikker dan de komkommer van de broeikas. Ze zijn knapperig om te eten.

 8. Wilde komkommer, of Echinocystis lobata, is een snelgroeiende plant die inheems is in Noord-Amerika. Tuinders zien het over het algemeen als een wiet. Het is niet eetbaar.

Tips voor het kopen en bewaren van komkommer

 1. Komkommers kunnen maximaal 1 week in de koelkast worden bewaard.

 2. Sommige komkommers worden behandeld met een waslaag nadat ze zijn geplukt. Was deze niet voordat u ze opbergt, maar was ze grondig of pel ze voor consumptie. Vermijd komkommers met uiteinden die verschrompeld of verdord zijn.

Recepten

 1. Komkommers kunnen het beste rauw worden geconsumeerd. Ze hebben een milde smaak en een koele crunch waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op elke salade of sandwich.

 2. Probeer het volgende:

Risico's

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Sommige mensen vinden sommige soorten komkommer moeilijk te verteren, maar de conventionele, grote komkommer die in de meeste schappen van de supermarkt wordt gezien, wordt soms 'burpless' genoemd, omdat ze gemakkelijker te verteren zijn.

 4. Omdat het relatief veel vitamine K bevat, kan een hoge consumptie van komkommer een effect hebben op de bloedstolling. Mensen die warfarine of Coumadin of soortgelijke bloedverdunnende medicijnen gebruiken, mogen hun inname van komkommer niet plotseling verhogen zonder een arts te raadplegen.

 5. Elk jaar produceert de Environmental Working Group (EWG) een lijst met groenten en fruit met de hoogste niveaus aan bestrijdingsmiddelenresidu, bekend als de Dirty Dozen.

 6. Komkommers staan ​​hoog op de lijst met residuen van bestrijdingsmiddelen.

 7. De EWG stelt voor organische komkommer te kopen om het risico op blootstelling aan pesticiden te verminderen.

 8. Van sommige cucurbitacines is bekend dat ze giftig zijn. Het consumeren hiervan kan gevaarlijk zijn. Mensen wordt geadviseerd de plant waarop komkommers groeien niet te eten, en sommige vruchten van dezelfde familie, namelijk de flessenpompoen, hebben ziekte veroorzaakt.

 9. De concentratie van cucurbitacines in de dagelijkse komkommer veroorzaakt waarschijnlijk geen toxiciteit, en hun voedingswaarde is veel groter dan het risico van pesticide of natuurlijke vergiftiging.

 10. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op vr 5 januari 2018. Bezoek onze voedings- / dieetcategoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407