Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe een borststuk in een Crock-Pot te koken

Stap 5

 1. Het gebruik van een slowcooker is misschien niet de meest traditionele manier om borst te koken, maar het is een van de eenvoudigste methoden, vooral als u het super mals wilt. Borst is afkomstig van de onderborst van een jonge os en is een harde snee vlees. Door de borst laag en langzaam te koken, kunnen de bindweefsels langzaam in het vlees oplossen, wat resulteert in vlees dat extreem mals is en gemakkelijk uit elkaar trekt met een vork. In een slowcooker wordt borst gekookt in een vloeistof van welke aard dan ook, inclusief kippenbouillon, rode wijn en bier, waardoor een sappige smaak aan uw borst wordt toegevoegd.

Stap 1

 1. Kruid uw borst royaal met zout en peper en snijd de borst indien nodig in tweeën zodat deze in uw slowcooker past. Smeer het inzetstuk van de slowcooker in met antiaanbakspray.

Stap 2

 1. Bestrijk een grote koekenpan met olijfolie of koolzaadolie en plaats op middelhoog vuur. Schroei het borststuk aan alle kanten in de hete olie tot het goed bruin is. Gebruik een metalen tang om het borststuk in de pan te draaien.

Stap 3

 1. Voeg de aromaten van uw keuze toe aan de slowcooker, zoals gesneden uien, gehakte knoflook en sjalotten, om meer smaak aan de borst toe te voegen.

Stap 4

 1. Plaats de borst in het slowcooker en voeg voldoende vloeistof toe om ongeveer halverwege de borst te komen. U kunt water, kippenbouillon of runderbouillon gebruiken om de borst in de slowcooker te bereiden. Je kunt ook bouillon combineren met tomatensaus, barbecuesaus, wijn, bier en zelfs colasoda voor een verscheidenheid aan smaakvolle combinaties.

Stap 5

 1. Bedek de slowcooker en kook het borststuk op laag vuur gedurende 6 tot 8 uur, of op hoog vuur gedurende ongeveer 5 uur. De lage-warmtemethode heeft de voorkeur om een ​​zeer zachte borst te garanderen.

Stap 6

 1. Leg de gekookte borst voorzichtig op een snijplank, gebruik grote dienbladen en laat hem ongeveer 15 minuten rusten. Je kunt de vorken gebruiken om het borststuk te versnipperen om het als getrokken rundvlees te dienen, of het dun snijden met een scherp koksmes.

Stap 6

 1. Anti-aanbakspray

 2. Olijfolie of koolzaadolie

 3. Aromaten (uien, knoflook)

 4. Kookvloeistof (water, bouillon, wijn of bier)

Stap 6

 1. Als uw slowcooker niet in één laag op de borst past, is het OK om het ene stuk op het andere te leggen. U moet ze echter ongeveer halverwege schakelen, zodat beide borststukken de kans krijgen bijna volledig in de kookvloeistof te worden ondergedompeld.

 2. Giet de resterende kookvloeistof in een pan om te laten sudderen en te verminderen tot deze iets dikker is. Je kunt het dan als saus gebruiken om over de borst te gieten.

 3. Als uw slowcooker niet in één laag op de borst past, is het OK om het ene stuk op het andere te leggen. U moet ze echter ongeveer halverwege schakelen, zodat beide borststukken de kans krijgen bijna volledig in de kookvloeistof te worden ondergedompeld.

 4. Giet de resterende kookvloeistof in een pan om te laten sudderen en te verminderen tot deze iets dikker is. Je kunt het dan als saus gebruiken om over de borst te gieten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407