Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe een ecovriendelijke kerst te hebben

Wat doet Noorwegen goed als het gaat om pensioen - dat zijn we niet

 1. De feestdagen zijn een tijd om te geven, te eten en tijd door te brengen met geliefden.

 2. Helaas kunnen ze ook meer verspilling en overschot met zich meebrengen dan andere tijden van het jaar. Maar dat betekent niet dat je dit seizoen niet groen kunt worden.

 3. Hieronder staan ​​enkele tips om gezinnen te helpen een milieuvriendelijke kerst te hebben.

Kies voor een echte kerstboom

 1. "Ze zijn ook erg belangrijk voor onze economie. Er zijn meer dan 15.000 boomkwekerijen in het land, meestal in familiebezit. Kerstbomen kweken en oogsten kan 100.000 banen per jaar opleveren. Het is een miljard dollar industrie, "voegde hij eraan toe.

 2. Nepbomen daarentegen zijn meestal van plastic en worden in het buitenland vervaardigd. "Ze bleken dingen te bevatten die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, en ze hebben behoorlijk grote CO2-voetafdrukken gezien we ze naar de Verenigde Staten verzenden," zei Ulfelder. "Zonder twijfel, echte bomen zijn de manier om te gaan. En ze ruiken gewoon zoveel beter."

Gebruik LED-lampjes

 1. Light Emitting Diode of LED-lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan hun traditionele tegenhangers. Omdat ze energiezuiniger zijn, zijn LED-lampen beter voor het milieu en besparen ze u ook geld op uw elektriciteitsrekening.

 2. U kunt ook gewoon kiezen voor minder strengen of kerstverlichting op zonne-energie kopen om uw huis te versieren.

Let op geschenken

 1. Ulfelder beveelt aan goede keuzes te maken tijdens het winkelen voor vakantiegeschenken. In sommige gevallen kan dit betekenen dat u minder moet kopen, lokaal moet gaan of items moet kiezen die zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

 2. Een andere manier om verspilling te verminderen, is door weg te sturen van op objecten gebaseerde geschenken. Je kunt ervaringen plannen, doneren aan een goed doel in naam van iemand of bomen planten.

Kies milieuvriendelijk inpakpapier

 1. "Het is echt belangrijk om te recyclen ... om alle spullen die we produceren in grote hoeveelheden te beheren om een ​​lichtere voetafdruk op de planeet te hebben," zei Ulfelder. "Ik probeer het inpakpapier te kiezen waarvan ik weet dat het recyclebaar is," voegde hij eraan toe en merkte op dat sommige materialen materialen hebben die het moeilijker maken om te recyclen.

 2. Hij zei dat recycling rond de feestdagen "dubbel belangrijk" wordt vanwege de grote hoeveelheden gekochte wegwerpartikelen.

 3. U kunt ook geschenkzakken, linten en strikken die u ontvangt opslaan en hergebruiken.

Vergeet het eten niet

 1. De feestdagen zijn een tijd voor grote bijeenkomsten en heerlijke maaltijden, dus het is belangrijk om ook rekening te houden met voedselverspilling. Probeer niet meer te kopen dan je kunt eten en maak gebruik van restjes na grote maaltijden.

 2. Het kopen van lokaal geteelde producten en het plannen van meer plantaardige maaltijden zijn veel voordelen voor het milieu.

 3. "Als het een optie is waar je woont, composteer dan wat overblijft," voegde Ulfelder toe. "Het is een goede manier om verspilling te minimaliseren."

Bereken uw CO2-voetafdruk

 1. Het einde van het jaar is een goed moment om uw CO2-voetafdruk te berekenen en te compenseren.

 2. "In ons dagelijks leven reizen we allemaal naar ons werk en doen we lichten aan, we stoten een bepaalde hoeveelheid koolstofvervuiling uit in de loop van een jaar, wat bijdraagt ​​aan het klimaat veranderen, "zei Ulfelder.

 3. De Nature Conservancy beveelt aan om een ​​carbon footprint-calculator te gebruiken zoals die van de University of California, Berkeley op haar website. Deze rekenmachines stellen vragen over het transport dat u gebruikt, hoeveel vliegtuigreizen u in een jaar hebt gemaakt, wat uw dieet is en meer. Ze geven vervolgens een schatting van uw CO2-voetafdruk.

 4. "U kunt naar een website zoals Carbon Fund of Terrapass gaan en bijdragen op een manier die uw ecologische voetafdruk compenseert," zei Ulfelder. "Dat kan het planten van bomen zijn, het bevorderen van hernieuwbare energie of andere manieren."

 5. "Het is ook geen slecht cadeau voor mensen," voegde hij eraan toe. "Als je een idee hebt van wat de CO2-voetafdruk van iemand is, is een leuk geschenk aan hem:" Hé, ik heb je dit jaar CO2-neutraal gemaakt door te investeren in het planten van bomen "of zoiets."

Ga naar buiten

 1. De feestdagen zijn een geweldige tijd om contact te maken met de natuur.

 2. "We kunnen de vakantie beschouwen als een tijd om gewoon binnen te zijn, gebundeld, maar het is eigenlijk een geweldige tijd om naar buiten te gaan," zei Ulfelder, die suggereert sleeën, sneeuwschoenwandelen en wandelen als leuke winteractiviteiten.

 3. "Er zijn veel voordelen aan buiten gaan en het hele jaar buiten zijn," voegde hij eraan toe. "Vooral tijdens het stressvolle vakantieseizoen."

 4. De feestdagen zijn een geweldige tijd om contact te maken met de natuur.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407