Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe een mango te snijden: 6 eenvoudige manieren

Outlook

 1. Mango's zijn steenvruchten met sappig, zoet, geel vruchtvlees.

 2. Inheems in Zuid-Azië, ze worden tegenwoordig overal in de tropen gekweekt. Rijpe mango's kunnen een groene, gele, oranje of rode schil hebben.

 3. Deze vrucht komt in verschillende variëteiten en is rijk aan vezels, kalium, vitamine C en vele andere voedingsstoffen (1).

 4. Mango's kunnen echter onhandig lijken vanwege hun grote put, dus je kunt je afvragen hoe je ze moet snijden.

 5. Hier zijn 6 eenvoudige manieren om verse mango's te snijden.

Mango basics

 1. Alle delen van een mango - het vlees, de schil en de pit - zijn eetbaar. Omdat de put meestal hard en bitter is in een rijpe mango, wordt hij meestal weggegooid.

 2. De put is vlak en bevindt zich in het midden van de vrucht. Omdat je er niet in kunt snijden, moet je er omheen snijden.

 3. Hoewel veel mensen deze vrucht schillen, is het vinden van de huid taai en bitter, maar de mangohuid is eetbaar. Hoewel het niet zo zoet smaakt als het vlees, biedt het vezels en andere voedingsstoffen.

1. In tweeën en met een lepel

 1. Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​mango te snijden is om de schil aan te houden en elke helft van de pit verticaal af te snijden.

 2. Gebruik vervolgens een grote lepel om het vlees eruit te scheppen en over te brengen in een kom om te snijden of te eten.

 3. Als alternatief kunt u kleinere lepels eruit scheppen om een ​​voor een te eten als tussendoortje.

2. In plakjes

 1. Gebruik voor het maken van dunne mangoplakken een scherp mes om elke helft van het fruit verticaal uit de pit te snijden.

 2. Neem vervolgens een van de helften in je handpalm en snijd lange plakjes in het vlees met je andere hand. Pas op dat u de huid niet breekt. Herhaal met de andere helft.

 3. Als alternatief kunt u elke helft op een snijplank snijden in plaats van in uw handen.

 4. Gebruik een lepel om de plakjes voorzichtig in een kom of bord te scheppen.

3. In blokjes

 1. Een mango in blokjes snijden is ook bekend als de egelmethode.

 2. Gebruik een mes om het fruit verticaal te verdelen, houd dan een van de helften vast en snijd een roosterpatroon in het vruchtvlees. Zorg ervoor dat u niet door de huid heen breekt. Herhaal met de andere helft.

 3. Trek vervolgens de schil op elke helft om het in blokjes gesneden fruit eruit te laten springen (zodat de mango op een egel lijkt) en verwijder de stukken met uw handen. Je kunt de blokjes ook in een kom scheppen.

4. Met een dunschiller

 1. Als u een mango in dunnere plakjes wilt snijden, gebruik dan een dunschiller of mes.

 2. Verwijder de schil en haal je dunschiller of mes door het vlees en maak dunne krullen. Stop wanneer je de put raakt en herhaal met de andere helft.

5. Met een mangosplitter

 1. Een mangosplitter is een hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om een ​​mango te halveren terwijl de pit wordt verwijderd.

 2. Om er een te gebruiken, plaatst u uw fruit verticaal op een snijplank en centreert u de splitter erop. Gebruik je handen om de ovale snijmachine in het midden van de mango te duwen om beide helften uit de put te verwijderen.

6. Met een drinkglas

 1. Gebruik een drinkglas om uzelf tijd te besparen bij het bereiden van een mango.

 2. Snijd eerst elke helft af met een scherp mes. Houd vervolgens de ene helft in je handpalm en duw de rand van een drinkglas met je andere hand tussen het vlees en de huid. Ga door met deze beweging totdat het vruchtvlees is verwijderd en zich in het glas bevindt.

 3. Gooi het vlees in een kom en herhaal dit met de andere helft.

Ideeën voor vers gesneden mango

 1. Ongelooflijk sappig en zoet, mango's kunnen op verschillende manieren worden gebruikt.

 2. Hier zijn enkele manieren om van deze tropische traktatie te genieten nadat je hem hebt geknipt:

De onderste regel

 1. Mango's zijn steenvruchten met zoet, sappig vruchtvlees.

 2. Je kunt een mango op veel verschillende manieren snijden. Probeer de volgende keer dat je naar dit tropische fruit snakt, een mes, dunschiller of zelfs een drinkglas.

 3. Verse mango kan alleen worden genoten of worden toegevoegd aan yoghurt, salades, havermout, smoothies, salsa's of rijstgerechten.

 4. Mango's zijn steenvruchten met zoet, sappig vruchtvlees.

 5. Je kunt een mango op veel verschillende manieren snijden. Probeer de volgende keer dat je naar dit tropische fruit snakt, een mes, dunschiller of zelfs een drinkglas.

 6. Verse mango kan alleen worden genoten of worden toegevoegd aan yoghurt, salades, havermout, smoothies, salsa's of rijstgerechten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407