Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe een varkenspoot in de oven te koken

Overwegingen

 1. Het achterbeen is een van de vier oerresten varkensvlees, de andere drie zijn de lendenen, schouder en buik. Wordt ook de ham genoemd - en vaak met die naam al genezen - een volle varkenspoot kan ongeveer 20 pond wegen. Tenzij u kookt voor een menigte, gebruikt u een van de kleinere braadstukken waarin gewoonlijk een been wordt gesneden - de schacht of de lendenen, bij voorkeur de schacht, adviseren de redacteuren bij "Cook's Illustrated." Kies een braadstuk met schil erop, waardoor het vlees vochtig blijft.

Stap 1

 1. Verwarm de oven voor op 500 graden Fahrenheit.

Stap 2

 1. Gebruik een scherp mes om het oppervlak van het gebraad in een ruitpatroon te snijden. Snijd alleen de huid en het vet, vermijd het vlees.

Stap 3

 1. Wrijf het gebraad helemaal in met een mengsel van kruiden, indien gewenst. De redactie van "Cook's Illustrated" suggereert een mengsel van salie, peterselie, knoflook, olijfolie, zout en peper gemengd tot een pasta in een keukenmachine. Of wrijf het vlees naar smaak royaal in met zout en peper.

Stap 4

 1. Zet het gebraad op het rooster in de braadpan en kook 20 minuten op 500 F.

Stap 5

 1. Verlaag de oventemperatuur tot 350 F en blijf roosteren totdat een vleesthermometer 150 F registreert, ongeveer 2 tot 2-1 / 2 uur.

Stap 6

 1. Verwijder het gebraad en laat het nog 30 minuten rusten of totdat een vleesthermometer 155 tot 160 F registreert. Snijd en serveer.

Stap 6

 1. Gebraden, niet-uitgeharde varkenspoot geroosterd, 6 tot 8 lbs.

 2. Braadslede en rooster

 3. Herb rub (optioneel)

Stap 6

 1. Net als pluimvee profiteert varkenspoot van pekelen - weken in een oplossing van water en zout - vóór het braden. Een basische pekeloplossing is 1 kop zout tot 1 gallon water. Je kunt het verder op smaak brengen met ingrediënten zoals suiker, laurier, knoflook en peperkorrels. Gebruik een grote pan of schone emmer om het vlees in de oplossing onder te dompelen en een nacht of maximaal 24 uur in de koelkast te bewaren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407