Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe groenten te roosteren om voedingsstoffen vast te houden

Gekookte gerechten

 1. Groenten roosteren is een gezonde manier om ze te serveren, omdat hiervoor geen grote hoeveelheden olie of boter nodig zijn. Het koken van groenten op zeer hoge temperaturen kan echter soms leiden tot verlies van voedingsstoffen, maar door het op de juiste manier te doen, blijft de voeding van de groenten behouden zonder aan smaak in te boeten. Volgens Fit Day moet het bewaren van groenten in de koelkast tot het klaar is om te koken, helpen voedingsstoffen te behouden. Groenten zijn een goede bron van vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten, dus ze moeten deel uitmaken van een gezond en uitgebalanceerd dieet. Roosteren brengt vaak de zoetheid naar voren, waardoor ze smakelijker worden voor mensen die niet echt om groenten geven.

Stap 1

 1. Verwarm de oven voor op 400 graden F. Je kunt helemaal tot 500 graden gaan, maar hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de groenten hun voedingsstoffen beginnen te verliezen.

Stap 2

 1. Snijd de groenten in stukken. Groenten die goed roosteren zijn aardappelen, paprika, uien, asperges, bieten, broccoli, spruitjes, bloemkool, pompoen en wortelen. Groepeer groenten die qua hardheid op elkaar lijken, omdat anders één groente volledig kan worden geroosterd terwijl anderen nog koken. Uien en paprika's worden bijvoorbeeld ongeveer even snel gaar.

Stap 3

 1. Bedek de groenten. Spray een bakplaat met kookspray. Doe de gesneden groenten in een kom en besprenkel met bakolie. Roer de groenten om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig bedekt zijn met de olie en giet ze op het kookblad. Mist de bovenkant lichtjes met kookspray. De spray bevat minder calorieën dan de olie, waardoor je bruine en knapperige groenten krijgt zonder een enorme hoeveelheid toegevoegde calorieën en vet.

Stap 4

 1. Kruid de groenten. Dit kan zo simpel zijn als ze besprenkelen met zout en peper. Of je kunt kruiden zoals rozemarijn of tijm gebruiken om nieuwe smaken te creëren. Knoflook en kruidenzout voegen ook smaak toe. Citroensap of sinaasappelschil geeft de groenten een verfrissende smaak, terwijl chilipoeder of cayennepeper wat warmte toevoegt. Experimenteer met smaken totdat je er een vindt die je lekker vindt.

Stap 5

 1. Rooster de groenten ongeveer een half uur. Het te gaar maken van de groenten leidt tot verlies van voedingsstoffen, dus haal ze uit de oven zodra ze klaar zijn. Ze moeten stevig zijn, maar zacht genoeg dat ze niet langer rauw zijn en dus gemakkelijk kunnen worden gekauwd. Sommige groenten hebben iets meer tijd of iets minder tijd nodig om te koken, dus let goed op. Gebruik een spatel om de groenten halverwege het koken om te keren om een ​​gelijkmatige gaarheid te bereiken.

Stap 5

 1. Kookplaat

 2. Bakolie

 3. Kookspray

Stap 5

 1. Wikkel geoliede groenten in folie en kook op de barbecue naar een andere smaak.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407