Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe helpt Cayennepeper u om af te vallen?

Overzicht

 1. Cayennepeper is een natuurlijk kruid dat u kan helpen af ​​te vallen. Deze rode peper kan je eetlust verminderen, je metabolisme versnellen en je helpen calorieën te verbranden.

 2. Blijf lezen om meer te weten te komen over de mogelijke gezondheidsvoordelen van cayennepeper.

Wat het onderzoek zegt

 1. Het belangrijkste actieve ingrediënt in cayennepeper is capsaïcine. Capsaïcine komt ook voor in andere soorten pepers. Onderzoekers geloven dat capsaïcine een thermogene chemische stof is. Een thermogene chemische stof kan je metabolisme versnellen en je eetlust verminderen.

 2. Een onderzoek uit 2014 toonde aan dat mensen die bij elke maaltijd rode peper consumeerden, een groter gevoel van volheid voelden en minder verlangens hadden. De onderzoeksresultaten suggereren dat het toevoegen van capsaïcine aan uw dieet uw eetlust kan onderdrukken. Dit kan leiden tot een afname van de calorie-inname en een toename van het gewichtsverlies.

 3. Het onderzoek was beperkt tot slechts 15 proefpersonen. Meer onderzoek is nodig om deze bevindingen te bevestigen.

 4. Een oudere studie uit 2003 wees uit dat vrouwen die verse chili-peper aten hun metabolisme tot 30 minuten verhoogden na consumptie. Je stofwisseling beïnvloedt de snelheid waarmee je lichaam voedsel en dranken omzet in energie. Wanneer je metabolisme sneller is, heeft je lichaam meer kans om voedingsstoffen om te zetten in energie in plaats van opgeslagen vet.

 5. Meer informatie: 5 vitamines om uw metabolisme te stimuleren en gewichtsverlies te bevorderen >>

 6. Een onderzoek uit 2010 heeft het potentieel van dihydrocapsiaat aangetoond om de stofwisseling te verhogen. Dihydrocapsiate is een capsinoïde die voorkomt in chilipepers. Het is vergelijkbaar met capsaïcine. Mensen die gedurende een maand een dihydrocapsiaatsupplement namen, verhoogden hun metabolisme met ongeveer 50 calorieën.

 7. Naast het verhogen van uw metabolisme, denkt men dat cayennepeper u helpt calorieën te verbranden omdat het pittig is.

 8. Als je een pittige peper eet, stijgt de lichaamstemperatuur. Wanneer de temperatuur van je lichaam stijgt, gaat je lichaam in een cooldown-modus. Hierdoor verbrandt je lichaam calorieën. Een onderzoek uit 2011 wees uit dat mensen die niet van gekruid eten houden betere resultaten hadden bij het afvallen toen ze begonnen met het innemen van cayennecapsules.

 9. Er wordt gedacht dat u een tolerantie kunt opbouwen voor de effecten van rode peper. Als gevolg hiervan kan uw gewichtsverlies afnemen naarmate u langer supplementen neemt of pittige pepers eet.

Hoe cayennepepers goed zijn voor de algehele gezondheid

 1. Cayennepepers kunnen uw algehele gezondheid verbeteren. Een onderzoek uit 2015 wees uit dat cayennepeper de groei van zweren bij ratten hielp remmen.

 2. Een andere studie wees uit dat capsaïcine ontstekingsremmende en maagbeschermende eigenschappen heeft. De onderzoekers gaven supplementen aan 198 gezonde deelnemers en 178 deelnemers met gastro-intestinale aandoeningen. Beide groepen ondervonden gastro-intestinale voordelen van de supplementen.

 3. Studies bij ratten suggereren dat capsaïcine positieve vasculaire effecten kan hebben. Als gevolg hiervan kan het gunstig zijn voor mensen met diabetes of mensen met obesitas. Het kan ook helpen het risico op een beroerte en hoge bloeddruk te verminderen.

Hoe cayennepeper aan uw dieet toe te voegen

 1. U kunt cayennepeper op verschillende manieren aan uw dieet toevoegen. Je kunt koken met de peper, maar dit kan moeilijk zijn om elke dag te doen. Je kunt ook cayennepeper in poedervorm kopen en toevoegen aan je water-, smoothie- of eiwitshake. Ongeveer 28 gram verse chilipeper of 1 gram gedroogde chilipeper kan voldoende zijn om voordelen te bieden.

 2. Als u geen fan bent van de smaak van cayennepeper, probeer het dan toe te voegen aan gerechten die al lekker zijn. Voeg kleine hoeveelheden toe aan curry's, stoofschotels, chili of Mexicaans eten. Of neem capsaïcine op als een supplement in uw dieet. Neem ofwel 30-120 milligram capsules of 0,3-1 milliliter vloeibare tinctuur een tot drie keer per dag.

 3. U kunt ook een infusie maken met maximaal 1 theelepel cayennepoeder in poedervorm per kopje water. Neem een ​​paar theelepels van dit mengsel een paar keer per dag in een kleine hoeveelheid water.

 4. Zowel infusie als tinctuur kunnen irritatie aan uw ogen, neus of keel veroorzaken. Begin altijd met een kleine dosis om te zien hoe uw lichaam reageert.

De Master Cleanse en cayennepeper

 1. De Master Cleanse is een dieet dat drie tot tien dagen duurt. Tijdens het dieet drink je voornamelijk een mengsel van citroensap, ahornsiroop, cayennepeper en water.

 2. Van dit dieet wordt gezegd dat het je lichaam ontgift. Maar er is weinig wetenschappelijk bewijs om het gebruik van detox-diëten zoals de Master Cleanse te ondersteunen. U kunt alleen afvallen om het weer terug te krijgen. Het is noch veilig noch duurzaam omdat het niet voldoende essentiële voedingsstoffen levert. Deelnemers hebben geklaagd over hoofdpijn, vermoeidheid en prikkelbaarheid.

 3. In plaats van dit mengsel dagenlang te drinken, kunt u overwegen om eens in de zoveel tijd een groot glas te ruilen voor een maaltijd.

Wie zou cayennepeper niet moeten nemen

 1. Cayennepeper in supplementvorm is mogelijk niet voor iedereen veilig. Neem geen cayennepepersupplementen als u:

 2. U moet ook vermijden om cayennepeper in grote doses of voor langere tijd in te nemen. Het moet ook niet aan kinderen worden gegeven.

 3. Cayennepeper kan irritatie veroorzaken als het in contact komt met uw huid. Het kan maagzuur of maagirritatie veroorzaken, dus begin met een lage dosis om te zien hoe uw lichaam reageert.

Gezonde voeding en lichaamsbeweging

 1. Cayennepeper kan helpen om af te vallen. Maar gezond eten en bewegen zijn uw beste hulpmiddelen voor duurzaam gewichtsbeheer op lange termijn.

 2. Focus op het eten van een uitgebalanceerd dieet dat het volgende omvat:

 3. Vind ook eenvoudige manieren om oefeningen toe te voegen aan uw dagelijkse routine. Het is gemakkelijk om oefeningen te vermijden als je tijd hebt vastgebonden. Een klein beetje doen is beter dan helemaal niet sporten.

 4. Hier zijn enkele manieren om oefeningen toe te voegen aan uw dagelijkse routine:

 5. Oefening verbrandt extra calorieën, verhoogt uw metabolisme en stimuleert efficiënte lichaamssystemen. De spiermassa die u opbouwt door regelmatige lichaamsbeweging zal vet verbranden, zelfs wanneer u inactief bent. Hoe meer je traint, hoe beter je je zowel fysiek als mentaal zult voelen.

Outlook

 1. Alleen cayennepeper nemen leidt niet tot drastisch gewichtsverlies. Maak zoveel mogelijk gezonde keuzes qua eten. Je moet er ook voor zorgen dat je veel water drinkt. Gehydrateerd blijven is geweldig voor je algehele gezondheid, en het helpt om te voorkomen dat je lichaam gewend raakt aan de cayennepeper.

 2. Overweeg om ook andere kruiden aan uw dieet toe te voegen. Onderzoek wijst uit dat rode peper samen met groene thee gevoelens van honger kan verminderen en gevoelens van volheid kan vergroten.

 3. Deze kruiden kunnen ook gunstig zijn voor gewichtsverlies of de algehele gezondheid:

 4. Meer informatie: 7 superfoods voor een goede gezondheid >>

 5. Wanneer u cayennepeper aan uw dieet toevoegt voor gewichtsverlies, zijn de resultaten eerst subtiel. Na verloop van tijd zul je zien dat het toevoegen van de pittige peper aan je dieet je helpt je gezondheidsdoelen te bereiken. Gebruik het samen met een gezond, plantaardig dieet en oefenplan zal betere resultaten opleveren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407