Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe kook je gekookte kip

Stap 6

 1. Hoewel gekookte kip veilig is om te eten zolang hij goed gaar is, zal het frituren van de kip voordat je hem serveert smaak en een knapperige textuur toevoegen. Omdat de kip al is gekookt, is het een snel proces om hem te braden, waardoor het gemakkelijk is om een ​​snelle maaltijd op tafel te krijgen. Het zorgt er ook voor dat de kip helemaal gaar is. Serveer het met voedzame bijgerechten, zoals gebakken aardappelen of gestoomde pompoen, en je hebt een smakelijke maaltijd in een korte tijd.

Stap 1

 1. Giet frituurolie in een diepe koekenpan of een elektrische koekenpan. Zet het vuur op middelhoog en verwarm de olie tot 375 graden Fahrenheit.

Stap 2

 1. Gooi een paar kop bloem op een bord. Voeg gedroogde kruiden en kruiden toe, zoals zwarte peper, uienpoeder of paprika. Plan ongeveer 1 kopje bloem voor 4 kipfilets zonder botten. Terwijl de olie opwarmt, roer je de bloem en de kruiden met een vork tot alles goed gemengd is.

Stap 3

 1. Kraak 2 of 3 eieren op een afzonderlijke plaat voor elke 4 kipfilets zonder botten. Klop de eieren voorzichtig met een vork.

Stap 4

 1. Pak een stuk gekookte kip met een tang en dompel het in de losgeklopte eieren tot het aan alle kanten goed is bedekt.

Stap 5

 1. Rol de met ei gecoate kipfilet in het bloemmengsel totdat deze aan alle kanten gelijkmatig is bedekt.

Stap 6

 1. Breng de gehavende kip met een tang over in de hete olie. Doe dit zodat je hand en arm verder weg zijn van de hete olie, die kan spatten als je de kip toevoegt.

Stap 7

 1. Herhaal het beslag met de resterende stukjes gekookte kip en voeg ze onderweg toe aan de hete olie.

Stap 8

 1. Bedek de koekenpan en laat de kip 3 of 4 minuten koken, of totdat de gehavende laag knapperig is geworden en goudbruin is geworden.

Stap 9

 1. Draai elk stuk kip om met een tang. Bedek de koekenpan en kook nog 2-3 minuten, of tot de tweede kant knapperig en goudbruin is. Omdat de kip al gekookt is, hoef je je geen zorgen te maken dat je hem helemaal doorkookt.

Stap 10

 1. Verwijder de kip van de koekenpan met behulp van een tang. Giet de kip af op keukenpapier voordat u hem opdient. Dit neemt een beetje van de bakolie op, waardoor het algehele vetgehalte van de gefrituurde kip wordt verlaagd.

Stap 10

 1. Diepe koekenpan of elektrische koekenpan met deksel

 2. Bakolie

 3. Gedroogde kruiden en specerijen

 4. Papieren handdoeken

 5. Serveerschaal

Stap 10

 1. Houd uw olie tijdens het hele kookproces op 375 F, beveelt Rick Browne aan, auteur van "De ultieme gids voor frituren: zo ongeveer alles bakken." Dit zorgt ervoor dat de olie niet in de kip doordringt, waardoor de hoeveelheid vet in het eindproduct wordt verminderd.

 2. Gebruik kippenborst zonder been, zonder vel, om te koken en bakken. Deze bevatten minder vet dan kip met de huid nog steeds gehecht.

 3. Gebruik volkorenmeel voor het beslag en u verhoogt het vezelgehalte van uw maaltijd een kleine hoeveelheid.

 4. Vervang de bloem door broodkruimels voor een iets andere smaak en textuur.

Stap 10

 1. Gebruik een apart tangetje om de kip uit de pan te halen. De tang die je gebruikte om de kip te slaan en om te draaien, kan besmet zijn met rauwe kippensappen, die door voedsel overgedragen ziekten kunnen veroorzaken als ze op het gekookte vlees worden overgebracht en worden geconsumeerd.

 2. Voeg geen zout aan het beslag toe, waarschuwt Browne, omdat het vocht op het oppervlak van het voedsel brengt, waardoor de olie kan knappen wanneer het voedsel in de koekenpan wordt geplaatst.

 3. Gebruik een apart tangetje om de kip uit de pan te halen. De tang die je gebruikte om de kip te slaan en om te draaien, kan besmet zijn met rauwe kippensappen, die door voedsel overgedragen ziekten kunnen veroorzaken als ze op het gekookte vlees worden overgebracht en worden geconsumeerd.

 4. Voeg geen zout aan het beslag toe, waarschuwt Browne, omdat het vocht op het oppervlak van het voedsel brengt, waardoor de olie kan knappen wanneer het voedsel in de koekenpan wordt geplaatst.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407