Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe kunnen citroenen uw gezondheid ten goede komen?

Hoe kunnen citroenen uw gezondheid ten goede komen?

 1. Ze geven smaak aan veel sauzen, saladedressings, marinades, drankjes en desserts, en ze zijn ook een goede bron van vitamine C.

 2. De vroege ontdekkingsreizigers namen eerst citroenen op hun lange reizen om scheurbuik te helpen voorkomen of behandelen, een ernstige aandoening die het gevolg is van een vitamine C-tekort.

 3. In 1747 ontdekte James Lind dat citroenen en sinaasappels buitengewoon effectief waren bij de behandeling van de ziekte, die gebruikelijk was bij zeilers.

 4. Deze functie maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen.

 5. Het kijkt naar het voedingsgehalte van citroenen, hun mogelijke gezondheidsvoordelen, het gebruik van citroenen in voedsel en mogelijke gezondheidsrisico's.

Voordelen

 1. Het consumeren van een reeks groenten en fruit lijkt het risico op veel levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen te verminderen.

 2. Citroenen zijn een goede bron van vitamine C en flavonoïden of antioxidanten, waarvan wordt gedacht dat ze de gezondheid en het welzijn op verschillende manieren bevorderen.

 3. Laten we eens kijken naar enkele mogelijke voordelen van het consumeren van citroenen.

1) Slagrisico verlagen

 1. Volgens de American Heart Association (AHA) kunnen citrusvruchten het risico op ischemische beroertes bij vrouwen helpen verlagen.

 2. Een onderzoek naar gegevens van bijna 70.000 vrouwen ouder dan 14 jaar toonde aan dat degenen die de meeste citrusvruchten aten een 19 procent lager risico op ischemische beroerte hadden dan vrouwen die het minste consumeerden.

 3. "Studies hebben aangetoond dat een hogere inname van fruit, groenten en met name vitamine C geassocieerd is met een verminderd risico op een beroerte. [!...

 4. Citrusvruchten zijn een goede bron van flavonoïden, waarvan wordt gedacht dat ze helpen beschermen tegen kanker en hart- en vaatziekten.

 5. Ischemische beroerte is het meest voorkomende type beroerte. Het wordt veroorzaakt door een bloedstolsel die de bloedstroom naar de hersenen blokkeert.

2) Een gezonde bloeddruk handhaven

 1. Uit een Japans onderzoek bleek dat van de 101 vrouwen, degenen die elke dag liepen en citroen dronken, een lagere bloeddruk hadden dan degenen die dat niet deden. De wetenschappers riepen op tot meer onderzoek om dit te bevestigen.

3) Kankerpreventie

 1. Citroenen en citroensap zijn een uitstekende bron van de antioxidant vitamine C.

 2. Antioxidanten kunnen de vorming van vrije radicalen waarvan bekend is dat ze kanker veroorzaken, helpen voorkomen, hoewel de precieze rol van antioxidanten bij het voorkomen van kanker onduidelijk blijft.

4) Een gezonde teint behouden

 1. Vitamine C speelt een vitale rol bij de vorming van collageen, het ondersteuningssysteem van de huid.

 2. Wanneer vitamine C in zijn natuurlijke vorm wordt gegeten of lokaal wordt aangebracht, kan het helpen huidbeschadiging veroorzaakt door de zon en vervuiling te bestrijden, rimpels te verminderen en de algehele huidtextuur te verbeteren, volgens de bevindingen van een onderzoek naar muizen, gepubliceerd in 2014.

5) Astma voorkomen

 1. Het risico op het ontwikkelen van astma lijkt lager te zijn bij mensen die een grote hoeveelheid bepaalde voedingsstoffen consumeren, waaronder vitamine C, hoewel verder onderzoek noodzakelijk is.

 2. Een beoordeling gepubliceerd in Allergie, Astma Clinical Immunology ontdekte dat vitamine C mensen met astma en bronchiale overgevoeligheid ten goede kwam wanneer ze ook verkouden waren.

 3. De studie concludeerde:

 4. "Het kan redelijk zijn voor astmapatiënten om vitamine C op individuele basis te testen als ze exacerbaties van astma hebben veroorzaakt door luchtweginfecties. Meer onderzoek naar de rol van vitamine C bij verkoudheid astma is nodig. "

6) Toenemende ijzerabsorptie

 1. IJzergebrek is een van de meest voorkomende tekorten aan voedingsstoffen in ontwikkelde landen en een belangrijke oorzaak van bloedarmoede.

 2. Door voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C te combineren met voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, wordt het vermogen van het lichaam om ijzer te absorberen gemaximaliseerd.

 3. Spinazie en kikkererwten zijn bijvoorbeeld goede bronnen van ijzer. Een beetje citroensap knijpen boven op een salade met deze ingrediënten kan de opname van ijzer en vitamine C maximaliseren

7) Het immuunsysteem stimuleren

 1. Voedingsmiddelen met veel vitamine C en andere antioxidanten kunnen het immuunsysteem helpen versterken tegen de ziektekiemen die verkoudheid en griep veroorzaken.

 2. Eén onderzoek heeft aangetoond dat, hoewel vitamine C-supplementen niet voorkomen, de incidentie van verkoudheid in een populatie vermindert, ze kunnen helpen de duur van een verkoudheid te verminderen. Vitamine C kan ook helpen de immuniteit te verhogen bij mensen die extreme lichamelijke activiteit ondergaan.

 3. Een hele citroen in een glas heet water persen met een grote lepel honing maakt een kalmerende drank voor iemand die hoest of verkoudheid.

8) Gewichtsverlies

 1. Eén studie, gepubliceerd in 2008, wees uit dat wanneer knaagdieren die gedurende 12 weken citroenfenolen kregen samen met een vetrijk dieet, ze niet zoveel aankwamen als knaagdieren die niet de citroen-schil fenolen. Citroenfenolen zijn aanwezig in citroenschil.

 2. Of dit hetzelfde effect op de mens zou hebben, is echter niet duidelijk.

Vitamine C

 1. Vitamine C wordt al lang gezien als een antioxidant, anti-atherogeen en anti-carcinogeen. Sommige van deze claims zijn echter in de afgelopen jaren in twijfel getrokken en het precieze effect van ascorbinezuur blijft onduidelijk.

 2. Meer onderzoek is nodig om de precieze voordelen van vitamine C vast te stellen

 3. Het Bureau voor voedingssupplementen (ODS) merkt op dat dit het risico op:

 4. Ze merken ook op dat het onwaarschijnlijk is dat het nemen van vitamine C-supplementen na een verkoudheid stopt of de kou geneest.

Nutrition

 1. De nationale voedingsdatabank van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zegt dat één rauwe citroen, zonder schil, met een gewicht van ongeveer 58 gram (g), 44,5 mg vitamine C bevat

 2. Volgens de National Institutes of Health (NIH) is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vrouwen van 19 jaar en ouder 75 mg vitamine C per dag, terwijl mannen van 19 jaar en ouder ouder moet 90 mg consumeren. Rokers hebben 35 mg per dag meer nodig dan niet-rokers.

 3. Eén citroen biedt ook:

 4. Bovendien bevatten citroenen kleine hoeveelheden thiamine, riboflavine, vitamine B-6, pantotheenzuur, koper en mangaan.

Tips

 1. Citroenen moeten op hun hoogste rijpheid worden geplukt omdat ze, in tegenstelling tot veel andere vruchten, niet rijpen of in kwaliteit verbeteren nadat ze zijn geplukt.

 2. Ze moeten bij kamertemperatuur worden bewaard en niet in direct zonlicht.

 3. Citroenen passen goed bij zowel hartige als zoete gerechten. Ze worden vaak gebruikt met vis, garnalen, sint-jakobsschelpen, kip en in veel mediterrane gerechten, evenals desserts.

 4. Probeer enkele van deze gezonde en heerlijke recepten met citroen:

 5. Courgette-frambozencitroen

 6. Volkoren angel hair pasta met artisjokken en citroen

 7. Citroen-frambozenamandelmuffins

 8. Door de citroen in een salade te persen kan de behoefte aan zout minder zijn.

Citroenwater

 1. Citroenwater is gepromoot als een breed scala aan voordelen, van gewichtsverlies tot het verlichten van depressie.

 2. Het is mogelijk dat verschillende voedingsstoffen in citroen, als ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd, de verschillende gezondheidsvoordelen opleveren die aan citroenwater zijn verbonden.

 3. Het belangrijkste voordeel kan echter zijn dat het consumeren van citroenwater in plaats van sap de inname van suiker vermindert, en dat een persoon die veel citroenwater drinkt minder snel uitdroogt.

Risico's

 1. Citroenen bevatten veel zuur, dus hun sap kan mensen treffen met:

 2. Mondzweren: het kan een prikkend gevoel veroorzaken

 3. Gastro-oesofageale refluxziekte (GERD): het kan symptomen zoals brandend maagzuur en oprispingen verergeren

 4. Het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op vr 5 januari 2018. Bezoek onze voedings- / dieetcategoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Hemila, H. Chalker, E. (2013, januari). Vitamine C voor het voorkomen en behandelen van verkoudheid [!Abstract

 7. Kato, Y., Domoto, T., Hiramitsu, M., Katagiri, T., Satao, K., Miyake, Y., ... Harada, T. (2014) . Effect op bloeddruk van dagelijkse inname van citroen en lopen [!Abstract

 8. Shibuya, S., Ozawa, Y., Toda, T., Watanabe, K., Tometsuka, C., Ogura, T., Koyama, Y. (2014, 28 mei) . Collageenpeptide en vitamine C verzwakken de ouderdomsgerelateerde huidatrofie bij muizen met Sod1-deficiëntie [!Samenvatting

 9. Shaik-Dasthagirisaheb, YB, Varvara, G., Murmura, G., Saggini, A., Caraffa, A., Antinolfi, P., ... Pandolfi, F. (2013 ). De rol van vitamine D, E en C bij immuniteit en ontsteking [!Abstract

 10. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 11. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407