Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe langzaam een ​​aluminium omwikkelde tri-tip op de BBQ te koken

Tips

 1. Hoewel een in folie gewikkeld tri-tip gebraden vlees langzaam in de oven wordt gedaan, kun je het net zo gemakkelijk langzaam op je grill koken, ideaal op een warme zomerdag. Tri-tip is een zacht vlees zonder been, soms in steaks gesneden. Als gebraad profiteert het van lang koken op een lage temperatuur, waardoor de warmte de bindweefsels in de spier langzaam smelt en het extreem mals maakt. Wikkelen in folie zorgt ervoor dat het vocht in het vlees blijft. Je kunt ook groenten toevoegen als je dat wilt, die langzaam in de stoom in de folie kookt.

Stap 1

 1. Bedek de tri-tip met een voorbereide droge wrijfkruid naar keuze en plaats deze in de koelkast losjes bedekt met plasticfolie gedurende maximaal 24 uur. Om droog te wrijven, begin je met gelijke delen zout en suiker en voeg je vervolgens extra kruiden toe, zoals knoflookpoeder, chilipoeder, zwarte peper en gedroogde kruiden bij de theelepel totdat je de smaak krijgt die je zoekt.

Stap 2

 1. Haal de tri-tip 30 minuten tot een uur voordat u begint met koken uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen.

Stap 3

 1. Bereid uw grill voor op indirect grillen door de kolen op een kant van een houtskoolgrill te leggen en aan de andere kant een lekbak te plaatsen die half gevuld is met water. Steek de kolen aan en sluit het deksel om voor te verwarmen. Als u een gasgrill gebruikt, zet dan alle branders 15 minuten op hoog. Schakel vervolgens alle branders aan de ene kant van de grill uit en zet de andere branders op een medium-lage temperatuur, ongeveer 250 graden Fahrenheit.

Stap 4

 1. Plaats de tri-tip direct boven de vlammen op uw grill om aan alle kanten te schroeien tot deze bruin en licht verkoold zijn. Gebruik zware metalen tangen om het vlees te draaien en om te draaien.

Stap 5

 1. Verwijder de tri-tip van de grill en wikkel deze in een vel aluminiumfolie zodat deze volledig bedekt is. U kunt ervoor kiezen om groenten toe te voegen die u met stoom in de folie wilt stomen met de tri-tip, zoals gesneden paprika en uien, aardappelen en wortelen. Sluit de folie rond het vlees en de groenten en laat een beetje ruimte over om te stomen.

Stap 6

 1. Plaats het foliepakket op de grill, weg van de directe hitte van de vlammen. Bedek de grill en laat de tri-tip ongeveer 2 1/2 tot 4 uur koken, afhankelijk van de grootte, totdat de tri-tip een interne temperatuur van minstens 145 F. heeft bereikt. Gebruik een vleesthermometer om de temperatuur te bepalen .

Stap 7

 1. Verwijder het braadstuk met drie punten uit de folie en leg het op een serveerschaal. Omring het gebraad met alle groenten die u hebt opgenomen, evenals de druipen. Laat het 10 tot 15 minuten rusten voordat je het vlees in dunne plakjes snijdt, over de korrel.

Stap 7

 1. Plasticfolie

 2. Metalen tang

 3. Zwaar aluminiumfolie

 4. In blokjes gesneden groenten, optioneel

Stap 7

 1. FoodSafety.gov beveelt aan dat vers rundvlees wordt gekookt tot 145 F, waardoor uw tri-tip op ongeveer een gemiddelde temperatuur komt. Om te voorkomen dat het boven medium wordt gekookt, verwijdert u het van de grill wanneer de temperatuur 140 F bereikt en houdt u het ongeveer 5 tot 10 minuten losjes afgedekt. De temperatuur stijgt nog eens 5 graden ten opzichte van de resterende inwendige warmte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407