Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe Nigeriaanse Groentesoep Met Ugu Koken

Preventie / Solution

 1. Nigeriaanse groentesoep, of edikaikong-soep, is een traditionele Nigeriaanse soep gemaakt met diverse soorten vlees, zeevruchten en groenten en geserveerd met een van de standaardbijgerechten van Nigeria voor soepen en stoofschotels: ugi. Ugu is de naam voor het geribbelde pompoenblad, dat wordt geteeld in Nigeria en andere tropische Afrikaanse landen. Het ugu-blad wordt ook ikong ubong genoemd en wordt in gedroogde vorm verkocht in Afrikaanse voedingswinkels.

Stap 1

 1. Was het assortiment vlees goed onder stromend water en plaats het vlees in een grote soep of stoofpot. Vlees dat wordt gebruikt in Nigeriaanse groentesoep is ossenstaart, rundvlees, trip, geit en kip.

Stap 2

 1. Doe de middelgrote ui en bouillon in de pot. Voeg naar smaak de gemalen pepers of hete peper toe en kook het mengsel op een middelhoog vuur gedurende 30 minuten.

Stap 3

 1. Spoel de voorverpakte slakken en maagdenpalm goed af in koud, stromend water.

Stap 4

 1. Spoel de gerookte gedroogde vis goed af onder stromend water en plaats ze ongeveer 5 minuten in zout water om vuil los te maken en insecten te doden. Spoelen met koud water.

Stap 5

 1. Reinig de andere zeevruchtenbestanddelen door ze onder stromend water te wassen.

Stap 6

 1. Voeg de zeevruchteningrediënten toe aan de pan en kook op het vuur op middelhoog vuur gedurende 10 minuten. Voeg indien nodig meer bouillon toe.

Stap 7

 1. Spoel de ugu en het waterblad goed en gebruik een mes om de bladeren in dunne reepjes te snijden.

Stap 8

 1. Voeg de ugu-bladeren en het waterblad toe aan de pot, roer om goed te mengen en laat de ingrediënten 15 minuten sudderen.

Stap 9

 1. Voeg de rivierkreeft toe, roer om de ingrediënten te mengen en laat 10 minuten sudderen. Voeg indien gewenst zout naar smaak en een paar eetlepels palmolie toe aan de pot.

Stap 10

 1. Haal de pan van het vuur en serveer.

Stap 10

 1. 2 lbs. assortiment vlees

 2. 1 middelgrote ui

 3. 2 kopjes voorraad

 4. Hete peper of chilipepers, gemalen, naar smaak

 5. 4 slakken, voorverpakt

 6. Citroen- of limoensap

 7. 1 pond gerookte, gedroogde vis

 8. 1 pond stokvis, een nacht geweekt

 9. 1 pond maagdenpalm, voorverpakt

 10. 8 oz. hele droge garnalen

 11. 8 oz. gemalen rivierkreeft

 12. 3 pond verse ugu-bladeren of 6 verpakkingen gedroogde ugu-bladeren

 13. 2 1b. zoet waterblad

 14. Palmolie, optioneel

 15. Zout, naar smaak

Stap 10

 1. Hoewel je misschien verse slakken of levende slakken en maagdenpalm kunt vinden, is het proces om schoon te maken, ze uit de schalen te halen en voor te bereiden ingewikkeld. Afrikaanse levensmiddelenwinkels zijn de beste plek om deze niet-traditionele ingrediënten te vinden.

 2. Serveer edikaikongsoep met geslagen yam of fufu - een pasta gemaakt van gemalen cassavewortel - rijst of een ander bijgerecht.

 3. Reinig de zeevruchteningrediënten met behulp van de verpakkingsinstructies als u de ingrediënten in een winkel hebt gekocht. Als u verse ingrediënten gebruikt of ingrediënten die niet gebruiksklaar zijn, kan een uitgebreidere reiniging nodig zijn. Voorverpakte stukken stokvis hoeven niet 's nachts te weken om te verzachten.

 4. Sommige edikaikong-soepingrediënten zijn moeilijk te vinden in de Verenigde Staten. Sommige ingrediënten, waaronder rivierkreeft en andere zeevruchten, kunnen in gedroogde vorm worden gekocht bij Afrikaanse voedingswinkels. Vervang boerenkool door ugu of spinazie door waterblad.

 5. Hoewel je misschien verse slakken of levende slakken en maagdenpalm kunt vinden, is het proces om schoon te maken, ze uit de schalen te halen en voor te bereiden ingewikkeld. Afrikaanse levensmiddelenwinkels zijn de beste plek om deze niet-traditionele ingrediënten te vinden.

 6. Serveer edikaikongsoep met geslagen yam of fufu - een pasta gemaakt van gemalen cassavewortel - rijst of een ander bijgerecht.

 7. Reinig de zeevruchteningrediënten met behulp van de verpakkingsinstructies als u de ingrediënten in een winkel hebt gekocht. Als u verse ingrediënten gebruikt of ingrediënten die niet gebruiksklaar zijn, kan een uitgebreidere reiniging nodig zijn. Voorverpakte stukken stokvis hoeven niet 's nachts te weken om te verzachten.

 8. Sommige edikaikong-soepingrediënten zijn moeilijk te vinden in de Verenigde Staten. Sommige ingrediënten, waaronder rivierkreeft en andere zeevruchten, kunnen in gedroogde vorm worden gekocht bij Afrikaanse voedingswinkels. Vervang boerenkool door ugu of spinazie door waterblad.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407