Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe Noren zich een weg banen om bij de wereld te horen # x27; s gezondste mensen

 1. Unesco heeft onlangs zijn Human Development Report uitgebracht, dat van Noorwegen een gezondheidsmodel voor de rest van de wereld maakt. Het rapport kijkt naar vele factoren, waaronder de levensverwachting en het gemiddelde aantal schooljaren. Noorwegen staat op nummer één in hun gegevens.

 2. Omdat Noorwegen het goede voorbeeld geeft voor hoe te leven, leek het ons een goed moment om eens te kijken hoe Noren eten. Dit is wat u moet weten:

Het Noorse ontbijt lijkt niet op een traditioneel Amerikaans ontbijt.

 1. Het ontbijt is een lichte aangelegenheid, vaak met Noorse roggebroodkaas, jam en boter. Er is ook vaak vlees en vis, zoals salami, ham, gerookte zalm of ingelegde haring. Muesli komt ook veel voor. En koffie is een must.

 2. Zware eiergerechten zijn hier niet de norm.

In Noorwegen heerst kaas opperbest - vooral als het bruin is.

 1. Brunost, een bruine kaas als geen ander, is geliefd in zijn uniciteit. Het is een weikaas die zoet is en een karamelachtige textuur heeft. Het wordt vaak in dunne plakjes geschild en gegeten op open sandwiches (zoals hierboven afgebeeld).

De keuken wordt gevormd door de noodzaak om te bewaren.

 1. Noorwegen is niet alleen omringd door de zee, maar het klimaat is zodanig dat het behoud vereist. Het korte groeiseizoen en het koude weer in Noorwegen maken het een noodzaak om te overleven.

 2. Zelfs het platte broodbrood van het land, Lefse, werd eerst ontwikkeld om maandenlang goed in de voorraadkast te blijven. (Dit is niet het soort lefse dat tegenwoordig meestal wordt gemaakt, dat wordt gemaakt met aardappelen in plaats van bloem, dat is niet zo houdbaar. Lefse is misschien niet zo gewoon als het ooit was, maar wanneer het wordt gemaakt, wordt het geserveerd als een zoete en helemaal heerlijk.)

Noorse vis (en zeevruchten) is ongeëvenaard.

 1. En dat is een van de redenen dat gezouten, gerookt, gebeitst, gedroogd en ja, zelfs soms alleen verse vis, zo populair is in Noorwegen. Het is logisch dat Noorwegen zo'n sterke zeevruchtencultuur heeft - er is een hoge kust-per-land-verhouding. Ze eten vis als ontbijt, zoals we hierboven vermeldden. Ze serveren het voor de lunch op sandwiches met open gezichten. Je kunt zelfs kaviaar in een buisje krijgen in de supermarkt - zo serieus zijn ze over hun zeevruchten.

Hun koude, natte klimaat betekent dat ze enkele van de zoetste bessen rond krijgen.

 1. De meest gewaardeerde is de cloudberry. De cloudberry groeit alleen in het wild en pluklocaties worden bewaakt als familiegeheimen. Ze worden vaak eenvoudig geserveerd, met slagroom of verwerkt tot jam om ze te bewaren voor de vele maanden dat cloudberries niet in het seizoen zijn.

Wafels worden gegeten als middagsnack.

 1. Ze zijn dikker en rijker dan Amerikaanse wafels en ze zijn vaak hartvormig. Noorse wafels worden vaak gegeten met bruine kaas, natuurlijk, of met zure room en jam. Natuurlijk worden ze niet alleen 's middags gegeten, maar het is gebruikelijk om een ​​wafel te hebben met koffie als tussendoortje.

De liefde voor cake van de Noren is sterk.

 1. Noren worden immers gecrediteerd voor het maken van 's werelds beste cake. Het heet Kvaefjordkake en is het prachtige hoogtepunt van biscuitgebak, vanilleroom, amandelen en meringue. Maar dat is niet hun enige opmerkelijke taart - ze zijn allemaal show-stoppers op hun eigen manier.

 2. Het lijkt erop dat zelfs de gezondste landen een zoetekauw zijn.

 3. Noren worden immers gecrediteerd voor het maken van 's werelds beste cake. Het heet Kvaefjordkake en is het prachtige hoogtepunt van biscuitgebak, vanilleroom, amandelen en meringue. Maar dat is niet hun enige opmerkelijke taart - ze zijn allemaal show-stoppers op hun eigen manier.

 4. Het lijkt erop dat zelfs de gezondste landen een zoetekauw zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407