Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe te bakken met ingeblikte pompoen in plaats van eierenolie

Volledige voeding krijgen zonder vlees

 1. Pompoen in blik bevat weinig calorieën en vet en is een gezond alternatief voor olie en eieren in verschillende bakproducten. Met een fel oranje kleur en romige consistentie, kan pompoen in blik moeiteloos worden toegevoegd aan mixen voor cakes, koekjes, brood en brownies. Het bevat ook weinig natrium en veel vezels en gezonde antioxidanten. Hoewel de vervanging misschien de geringste hint van pompoensmaak toevoegt, zullen de rest van de smaken van het recept blijven domineren in het dessert.

Stap 1

 1. Meng alle droge ingrediënten in het recept, behalve de suiker, in een kom en zet apart.

Stap 2

 1. Giet de vloeibare ingrediënten, inclusief de pompoen in blik, in een aparte kom. Voeg 1/4 kop ingeblikte pompoen voor elk ei toe en een gelijke hoeveelheid ingeblikte pompoen voor de olie die in het recept wordt gevraagd. Als uw recept bijvoorbeeld 3 eieren en 1 kop olie vereist, voegt u in totaal 1 3/4 kop ingeblikte pompoen toe.

Stap 3

 1. Voeg de suiker toe aan de vloeibare ingrediënten en meng krachtig met een elektrische mixer. Krachtig mengen van de vloeibare ingrediënten vermindert de vorming van glutenstrengen, die uw gebakken goederen een taaie textuur kunnen geven.

Stap 4

 1. Combineer de droge en vloeibare ingrediënten in één kom en meng ze voorzichtig met de hand tot ze net zijn gecombineerd. Omdat glutenstrengen actiever worden naarmate je de droge en vloeibare ingrediënten meer met elkaar mengt, meng je ze zo min mogelijk.

Stap 5

 1. Voeg een extra 1/4 kop pompoen in blik aan het beslag toe als de textuur te droog is en meng tot alles gecombineerd is. Voeg zo nodig de ingeblikte pompoen toe in stappen van 1/4 kopje tot het gebakken goede beslag een bevredigende consistentie heeft. Verwacht echter dat het beslag dikker en klonter is wanneer u pompoen in blik gebruikt in plaats van eieren en olie.

Stap 6

 1. Giet of laat het beslag in de benodigde pan of schaal vallen om te bakken. Mogelijke opties zijn bakplaten, cakevormen, Bundt-pannen, cupcake-bakjes of browniepannen.

Stap 7

 1. Bak het beslag op dezelfde temperatuur en gedurende dezelfde tijdsduur als in uw recept wordt gevraagd. Steek een tandenstoker in het midden van uw gebakken goed om te controleren op gaarheid. Als de tandenstoker schoon tevoorschijn komt, haal dan het dessert uit de oven.

Stap 7

 1. Maatbekers

 2. Elektrische mixer

 3. Ovenschaal

Stap 7

 1. Tijdens het bakproces combineren en reageren de verschillende ingrediënten op elkaar om de uiteindelijke smaak en textuur van het eindproduct te bepalen. Hoewel het vervangen van ingeblikte pompoen door olie en eieren ten goede zal komen aan de algehele voeding van uw gebakken goederen, kan het ook de fysieke integriteit van het gerecht negatief beïnvloeden. Het kan nodig zijn om met verhoudingen te experimenteren totdat je een bevredigende smaak en textuur hebt bereikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407