Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe te bakken met siliconen siliconencakevormen

Aanvullende overwegingen

 1. Siliconenmallen zijn er in vele creatieve vormen en maten voor cupcakes, cakes en muffins. Siliconen mallen bieden vele voordelen, waaronder een antiaanbaklaag, duurzaamheid en een gemakkelijk te reinigen oppervlak. Cupcakes vallen gemakkelijk uit zonder de vorm te beschadigen, de pan koelt sneller af in vergelijking met andere bakvormen en de flexibiliteit van de pan maakt ze gemakkelijk op te bergen. Lees altijd de instructies die bij siliconencakevormen worden geleverd om de hoogste temperatuur te bepalen die de schimmel kan verdragen. Plaats nooit een siliconencakevorm op een directe vlam of warmtebron.

Stap 1

 1. Bereid het cupcake beslag volgens de instructies in het recept.

Stap 2

 1. Stel het ovenrek zo in dat het in het midden van de oven ligt. Verwarm de oven voor volgens de instructies in het recept.

Stap 3

 1. Plaats de hartvormige siliconencakevorm op een bakplaat om te voorkomen dat het beslag wordt gemorst.

Stap 4

 1. Giet het cupcakebeslag in de siliconen siliconenvormen. Laat ongeveer 1/4 inch ruimte vrij bovenop elke mal.

Stap 5

 1. Plaats het bakplaat en de vorm in de oven om te bakken gedurende de tijd die in het recept is aangegeven. Controleer regelmatig of de cupcakes niet verbranden, omdat de baktijd kan variëren met siliconenvormen.

Stap 6

 1. Verwijder het bakplaat en de vorm uit de oven na het bakken. Duw de onderkant van de vorm voorzichtig omhoog om de cupcake uit de vorm te verwijderen.

Stap 7

 1. Plaats de cupcakes op een bord om af te koelen. Wacht een paar uur of totdat cupcakes zijn afgekoeld voordat je ze decoreert met ijsvorming.

Stap 7

 1. Cupcake-mix

 2. Siliconen hartvorm

 3. Cookie-blad

Stap 7

 1. Om te zien of de cupcakes goed gaar zijn, plaatst u een tandenstoker in het midden van elke cakevorm en trekt u deze eruit. Als het er schoon uitkomt, zijn de cupcakes volledig gebakken.

Stap 7

 1. Gebruik geen scherp keukengerei om de cupcakes te verwijderen. Gebruik je handen om de cupcake uit de vorm te buigen. Gebruik bij het reinigen van een siliconenvorm geen agressieve schoonmaakmiddelen of scrubs. De meeste siliconenvormen zijn vaatwasmachinebestendig. Controleer de suggesties van de fabrikant voordat u de mal in de vaatwasser plaatst.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407